breaking news

Conor McGregor is zijn Featherweight titel kwijt aan Jose Aldo

November 27th, 2016 | by Stefan Van Erp
Conor McGregor is zijn Featherweight titel kwijt aan Jose Aldo
UFC
1

De UFC heeft gisteren een besluit genomen waarvan zij al een beetje hadden aangekondigd dat dit zal gebeuren. Wat we eerder al schreven is nu officieel bevestigd. Conor McGregor heeft zijn Featherweight titel in moeten leveren aan Jose Aldo zonder daarvoor te moeten vechten. 

McGregor schreef onlangs geschiedenis door tijdens UFC 205 de eerste persoon te worden die simultaan twee titels in bezit had. Destijds gaf hij zelf aan dat er een leger voor nodig is om 1 van deze titels af te pakken. De UFC dacht daar echter anders over en heeft besloten om Conor zijn titel in te nemen omdat er anders een divisie op slot zou zitten. Volgens de UFC heeft Conor vrijwillig zijn titel ingeleverd maar ingewijden dichtbij Conor zeggen dat dit totaal niet het geval is.

Voor Jose Aldo, die sinds UFC 200 de interim kampioen is, zal dit een vreemde situatie zijn. De titel krijgen zonder daarvoor rechtstreeks met de kampioen gevochten te hebben. Hij kan zich wel op gaan maken voor een titelgevecht gezien bekend is gemaakt dat Max Holloway tegen Anthony Pettis zullen gaan vechten voor de interim titel tijdens UFC 206 in Toronto, Canada.

Zowel McGregor als Aldo hebben nog niet officieel gereageerd op deze laatste ontwikkelingen.

One Comment

  1. Pingback: Jose Aldo gaat strijden bij IBJJF Master International Championship MMA DNA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *