breaking news

UFC debuut voor Argentijn Laureano Staropoli tegen Hector Aldana in Buenos Aires

October 23rd, 2018 | by Marcel Dorff
UFC debuut voor Argentijn Laureano Staropoli tegen Hector Aldana in Buenos Aires
UFC
0

De UFC heeft na Santiago Ponzinibbio en Guido Cannetti nog een derde Argentijn toegevoegd aan het promotionele debuut evenement op 17 November 2018 in Buenos Aires, Argentinië. Laureano Staropoli kruist die dag de degens met de Mexicaan Hector Aldana. Beide vechters treffen elkaar in de Arena Parque Roca in de Welterweight divisie. Het gevecht maakt deel uit van de Preliminary Card van UFC Fight Night 140 in Buenos Aires.

Laureano Staropoli (MMA 7-1/UFC 0-0) is een Argentijnse vechter die in 2013 zijn Pro-MMA carrière startte. “Pepi” maakte indruk in het regionale Argentijnse circuit wat resulteerde in een 5-1 record. In de zomer van 2016 tekende Staropoli bij het Boliviaanse Combate Cotas MMA. Ook daar wist hij twee goede overwinningen te pakken. Sebastian Delgadillo & Carlos Alberto Bazan Rojas werden beiden verslagen. Mede doordat in November 2017 een gevecht werd gecanceld was het gevecht tegen Rojas in Juni 2017 het laatste gevecht van Staropoli. De Argentijn krijgt nu de kans om te laten zien wat hij waard is in de UFC.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, oceaan, berg, buiten, water en natuur

Hector Aldana (MMA 4-1/ UFC 0-1) is een Mexicaanse MMA vechter die in zijn loopbaan een lange pauze heeft ingelast. Zo maakte hij zijn debuut in 2011, vocht hij eenmaal in 2012 en tweemaal in 2013. Met dit record stapte hij in 2015 het tweede seizoen van The Ultimate Fighter Latin America binnen. Hier wist hij de eerste ronde te winnen van Alvaro Herrera, maar verloor vervolgens van latere finalist Enrique Marin via een Submission. Aldana vocht vervolgens liefst drie jaar niet meer. Opmerkelijk was echter dat de UFC de Mexicaan een contract aanbood en liet debuteren tijdens UFC Singapore in Juni 2018. Aldana verloor voor het eerst een officiële partij in zijn carrière door in de tweede ronde gefinisht te worden via TKO door Kenan Song.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »