breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC on FOX 31 in Milwaukee

October 11th, 2018 | by Marcel Dorff
Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan UFC on FOX 31 in Milwaukee
UFC
0

De UFC heeft twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Milwaukee card op 15 December 2018. In de Bantamweight divisie maakt Rob Font zijn opwachting tegen Sergio Pettis. Pettis verloor afgelopen weekend van Jussier Formiga en liet meteen weten willen terug te keren in de Bantamweight divisie. Eveneens heeft de UFC ook bekend gemaakt dat Dan Ige zijn opwachting maakt tegen UFC nieuwkomer Jordan Griffin in de Featherweight divisie. Beide gevechten maken deel uit van de UFC on FOX 31 card in het Fiserv Forum.

Rob Font vs. Sergio Pettis

Rob Font (MMA 15-4/UFC 5-3) maakte in de zomer van 2014 zijn debuut in de UFC. Font zou het in eerste instantie opnemen tegen Douglas Silva de Andrade, maar door een blessure werd de Braziliaan vervangen door George Roop. Font wist veteraan George Roop al in de eerste ronde te stoppen via een KO. Door blessures duurde het vervolgens anderhalf jaar voordat we Font terug zagen. In Boston werd debutant Joey Gomez in de tweede ronde verslagen via (T)KO. In zijn voorlaatste gevecht in de UFC verloor Font door middel van een Unanimous Decision tegen John Lineker (op dat moment een van de topcontenders in de Bantamweight divisie). Font zou op 8 Oktober 2016 vechten in Manchester tegen Ian Entwistle. Entwistle raakte echter door weightcutting ziek, en het gevecht werd één dag van tevoren afgelast. Vervolgens werd Font ingepland in December 2016 tegen de Mexicaan Alejandro Perez. Helaas raakte Perez geblesseerd en moest verstek laten gaan. De UFC gaf Matt Schnell een week voor het gevecht de kans om het op short notice op te nemen tegen Font. Font zou weinig moeite hebben met Schnell en de American Top Team vechter finishen via TKO in de eerste ronde. Font wist deze overwinning een uitstekend vervolg te geven. Tijdens International Fight Week 2017 nam Font het op tegen de Braziliaan Douglas Silva de Andrade. Font wist Silva de Andrade in de tweede ronde via Guillotine Choke Submission te finishen en daarmee de Performance of the Night bonus in de wacht te slepen. Font werd vervolgens gematcht tegen de Braziliaan Pedro Munhoz. Munhoz bekend om zijn zeer sterke Guillotine Choke Submission wist ook ditmaal te winnen via deze methode. Munhoz stopte Font in de eerste ronde. Font keerde vervolgens terug tijdens UFC 220 in Boston. Font versloeg de Braziliaan Thomas Almeida voor eigen publiek via TKO in de tweede ronde. Vervolgens kreeg Font tijdens UFC 226 in Juli 2018 de sterke Raphael Assuncao tegenover zich. Assuncao bleek een maatje te groot en domineerde het gevecht van begin tot einde. De Braziliaan won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Sergio Pettis (MMA 17-4/UFC 8-4) was bezig aan een grote opmars in de Flyweight divisie. Pettis kwam als ongeslagen vechter in 2013 de UFC binnen. Hij versloeg Will Campuzano via Unanimous Decision. De daarop volgende partij verloor hij tegen Alex Cáceres (ook bekend als Bruce Leeroy). Na 2014 goed afgesloten te hebben met overwinningen tegen Yaotzin Meza en Matt Hobar ging het begin 2015 vrij verrassend fout tegen Ryan Benoit. Pettis herstelde vervolgens met overwinningen op Chris Cariaso, Chris Kelades en John Moraga. Pettis zou het in Mei 2017 opnemen tegen Henry Cejudo. Echter ging het gevecht niet door nadat een dag voor het gevecht Cejudo geblesseerd afhaakte. Pettis kreeg vervolgens een partij tijdens het Main Event van UFC Fight Night Mexico City aangeboden tegen Brandon Moreno. Pettis zette de beste prestatie neer tot zover in zijn carrière door Brandon Moreno na vijf rondes te verslaan via Unanimous Decision. Vervolgens mocht Pettis alsnog vechten tegen Henry Cejudo tijdens UFC 218 in December 2018. Cejudo bleek een maatje te groot voor de Roufusport vechter. Pettis verloor via Unanimous Decision. Pettis werd vervolgens tijdens UFC 225 in Juni 2018 gematcht tegen Joseph Benavidez. In een close gevecht won Pettis een enigszins controversiële Split Decision. Pettis kon hier in afgelopen weekend geen goed vervolg aan geven. Via een vrij eenzijdige Unanimous Decision werd verloren van de Braziliaan Jussier Formiga. Pettis maakte vervolgens bekend te willen terugkeren in de Bantamweight divisie.

Embed from Getty Images

Dan Ige vs. Jordan Griffin

Dan Ige (MMA 9-2/UFC 1-1) is een Hawaiïaan die eind 2017 werd gecontracteerd door de UFC. Ige die bij Xtreme Couture & American Kickboxing Academy traint staat bekend als een zeer sterke allround vechter. Ige begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. In drie jaar tijd wist Ige een record van 5-1 bij elkaar te vechten in onder meer organisaties als de RFA & Legacy FC. In 2017 wist Ige na knappe overwinningen in de CFFC en Titan FC promoties een gevecht af te dwingen tijdens de derde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Ige wist zijn gevecht tegen Luis Raul Gomez in de derde ronde via Rear Naked Choke Submission te beslissen. Echter vond Dana White de prestatie niet goed genoeg voor een UFC contract. Ige kreeg vervolgens een paar maanden later alsnog een UFC contract en werd ingepland om te vechten tijdens UFC 220 in Boston tegen Charles Rosa. Rosa raakte echter geblesseerd en werd vervangen door UFC debutant Julio Arce. Ige een zeer goede grondvechter, wist zijn gameplan niet uit te voeren tegen Arce die iedere takedown wist te ontwijken en zelf superieur was in het staande werk. Ige verloor het gevecht via Unanimous Decision. Echter kwam Ige heel erg sterk terug. In Juni 2018 overrompelde hij Mike Santiago en wist hij binnen een minuut het gevecht via TKO te beslissen.

Embed from Getty Images

Jordan Griffin (MMA 17-5/UFC 0-0) is een MMA vechter die traint bij het bekende Roufusport. ”The Native Psycho” maakte in 2011 al zijn MMA debuut. De beginfase van Griffin ging niet van een leien dakje. Zo verloor hij drie van zijn eerste vier gevechten. Griffin wist vervolgens de draad op te pakken en een winstreak van zeven partijen neer te zetten. Vervolgens werd weer een keer verloren, maar hierna pakte Griffin twee titels. De Dakota FC titel en de King of the Cage titel werden gepakt. Begin 2018 tekende Griffin bij de LFA organisatie. Na Submission overwinningen tegen Darrick Minner en Shawn West klopte de UFC aan de deur. Griffin mocht meedoen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Tegenstander Maurice Mitchell leek de overhand te hebben in het gevecht. Echter was het Griffin die nog in de eerste ronde Mitchell tot aftikken dwong na een Rear Naked Choke Submission. De UFC beloonde Griffin met een contract bij de organisatie.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »