breaking news

Twee nieuwe gevechten toegevoegd aan de UFC Filipijnen card

August 30th, 2016 | by Marcel Dorff

UFC officials hebben twee nieuwe gevechten bevestigd voor UFN 97 (15 Oktober 2016) in Pasay City, Filipijnen.

Cole Miller (MMA 21-10-0-1/UFC 10-8-0-1) maakt zijn terugkeer in de Octagon. De American Top Team Featherweight heeft een overwinning nodig. Zijn laatste overwinning dateert van Januari 2014, waar Sam Sicilia werd verslagen. Vervolgens wist Miller in drie gevechten niet meer te winnen. Twee verliespartijen en een No Contest zorgen nu voor een ”3-fight no-win streak” voor ”Magrinho”.

Zijn tegenstander is de Japanse MMA veteraan Mizuto Hirota (MMA 17-7-2/UFC 0-2-1). Hirota heeft zeer veel titels in andere organisaties. Zo heeft hij de Shooto Pacific Rim, Sengoku RC & DEEP titel in zijn bezit. Allemaal hoog aangeschreven MMA organisaties in Azië. In de UFC heeft Hirota tot dusver echter minder succes gehad. Na verliespartijen tegen Rani Yahya en Rodrigo Damm werd het contract van de Japanner verscheurd. Echter wist Hirota via een deelname aan de show ”UFC Road to Japan” zijn plekje terug te veroveren in de organisatie. De Finale van de show eindige in een Draw tussen Hirota en Teruto Ishihara, waardoor Hirota nog altijd wacht op zijn eerste officiële UFC overwinning. Hirota is bij veel MMA fans bekend als de man die zijn arm liet breken in een Hammerlock submission door Shinya Aoki een aantal jaren terug in Dynamite!!! Aoki stak vervolgens zijn middenvinger op naar Hirota omdat hij kwaad was dat hij niet aftikte, waardoor Aoki genoodzaakt was om zijn arm te breken.

Het tweede gevecht dat werd toegevoegd is het gevecht in de Women’s Strawweight divisie tussen de Zuid-Koreaanse Seo Hee Ham (MMA 16-7/UFC 1-2) en de Amerikaanse Danielle Taylor (MMA 7-2/UFC 0-1).

Ham kwam de UFC binnen als meervoudig kampioene in Aziatische MMA bonden. Haar debuut in de UFC verloor ze van Joanne Calderwood, maar in een Fight of the Night wist ze vervolgens Cortney Casey-Sanchez te verslaan. Helaas voor Ham zat ze aan de verkeerde kant van de scores eerder dit jaar in Australië tegen Bec Rawlings. Danielle Taylor kwam een paar maanden terug de UFC binnen als late vervangster voor Justine Kish. Taylor nam het op tegen Maryna Moroz. Taylor verloor, maar deed dat via Split Decision. Moroz is inmiddels een gevestigde naam in de UFC. Taylor liet zien dat ze de potentie heeft om met dat niveau mee te kunnen. Net als Seo Hee Ham heeft de Amerikaanse Taylor veel potentie in de UFC.

 

magasohe

 

 

Leave a Reply

Translate »