breaking news

Tim Means en Alex ”Cowboy” Oliveira op herhaling in Fortaleza

February 1st, 2017 | by Marcel Dorff

Eerder vandaag maakte de UFC bekend dat Tim Means en Alex Oliveira het opnieuw tegen elkaar zullen opnemen. Ditmaal in Fortaleza, Ceará, Brazilië tijdens UFC Fight Night 106. Beide Welterweights stonden eind 2016 ook al tegenover elkaar. Toen werd het gevecht in verband met illegale knieën van Means omgezet in een No Contest. Nu mogen beide vechters op herhaling op 11 Maart 2017 om te laten zien wie de beste vechter is van de twee.

Tim Means (MMA 26-7-0-1/UFC 8-4-0-1) had een win streak van drie gevechten alvorens hij dus tegen een No Contest aanliep afgelopen December. Zijn twee partijen daarvoor won hij tegen respectievelijk John Howard (KO) en Sabah Homasi (TKO). Means staat bekend als een finisher en slechts 4 van zijn in totaal 26 overwinningen gingen naar de jury tafel. Maar liefst 18 maal wist hij zijn tegenstander op een KO/TKO te trakteren en 4 maal won hij via een submisison. Means, die in zijn actieve professionele MMA carrière in zowel de Lightweight, Welterweight als Middleweight uitkwam heeft zijn draai nu gevonden in de Welterweight divisie waarin hij nu vanaf 2013 in vecht. Sindsdien won hij 10 partijen, verloor hij er 2 en eindigde 1 partij in een No Contest.

Alex Oliveira (MMA 16-3-1-2/UFC 5-2-0-1) behaalde vóór zijn No Contest tegen Means een indrukwekkende overwinning op Will Brooks. Kanttekening is dat hij veel te zwaar op de weging verscheen en Brooks het gevecht alsnog accepteerde. Ook Oliveira staat bekend als een afmaker. Dertien van zijn zestien overwinningen eindigde hij voortijdig (10 maal KO/TKO en 3 via submission). Oliveira begon zijn tijdperk in de UFC met een nederlaag tegen Gilbert Burns. Daarna won hij 5 van zijn 7 partijen. Alleen de andere Cowboy (Cerrone) was te sterk voor Oliveira.

Comments are closed.

Translate »