breaking news

Surinamer Jairzinho Rozenstruik treft Junior Albini tijdens UFC Fortaleza

January 2nd, 2019 | by Marcel Dorff
Surinamer Jairzinho Rozenstruik treft Junior Albini tijdens UFC Fortaleza
UFC
0

Afgelopen maandag maakte Jairzinho Rozenstruik bekend dat hij een contract had getekend bij de UFC. De Heavyweight maakte aan DWT Sport bekend dat hij het op 2 Februari 2019 zal opnemen tegen de Braziliaan Junior Albini. Albini zat zonder tegenstander omdat Dmitry Sosnovskiy moest afzeggen in verband met het herstel van een operatie. Rozenstruik en Albini treffen elkaar in de Octagon van het Centro de Formacao de Olimpica Nordeste tijdens UFC Fight Night 144.

Junior Albini (MMA 14-4/UFC 1-2) maakte in Juli 2017 zijn UFC debuut. De Braziliaan nam het tijdens UFC Long Island op tegen Timothy Johnson. Albini wist Johnson in de eerste ronde KO te slaan en verdiende daarmee ook de Performance of the Night bonus. Albini traint bij Astra Fight Team in Brazilië. Hij staat bekend om zijn allround MMA game en staat zowel staand als op de grond zijn mannetje. Albini vocht vooral voor de Aspera FC organisatie waar hij zijn vijf partijen allemaal wist te winnen. In Mei 2016 vocht Albini voor de Aspera FC Heavyweight titel. Deze werd via TKO in de derde ronde gewonnen tegen de ongeslagen Tiago Cardoso. Drie maanden later verdedigde Albini met succes zijn belt tegen Jose Rodrigo Guelke. Het gevecht eindigde in een Unanimous Decision overwinning voor Albini. Albini die nadat hij van Timothy Johnson won een winstreak had van tien partijen, moest het opnemen tijdens UFC Norfolk in Oktober 2017 tegen Andrei Arlovski. Albini verloor het gevecht van de MMA veteraan via Unanimous Decision. Een gevecht waar nog lang over werd nagesproken. Niet zozeer over het gevecht zelf, als wel over het broekje van Albini dat er uitzag als een luier. Albini kon ook in zijn daarop volgende gevecht niet overtuigen. Tijdens UFC 224 in Mei 2018 verloor Albini van de Russische Submission wizard Alexey Oleynik via Ezekiel Choke Submission in de eerste ronde. Albini zou vervolgens vechten tijdens UFC Fortaleza tegen Dmitry Sosnovskiy, echter was de Rus nog herstellende van een blessure waarna Jairzinho Rozenstruik nu de tegenstander zal zijn.

Embed from Getty Images

Jairzinho Rozenstruik (MMA 6-0/UFC 0-0) is een voormalig kickbokser die inmiddels de definitieve overstap heeft gemaakt naar het MMA. Rozenstruik maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut tegen Evgeny Boldyrev. Rozenstruik won de partij via KO in de eerste ronde. Nog geen half jaar later stond de rematch op het programma. Met wederom dezelfde uitkomst. Na vervolgens 4.5 jaar geen Pro-MMA partij te hebben gevochten keerde “Bigi Boi” terug in April 2017. Tijdens een evenement in Aruba werd gewonnen van Engelbert Berbin. Na acht maanden later ook een partij in Suriname gewonnen te hebben klopte het bekende Rizin FF aan. Rozenstruik maakte in Mei 2018 zijn debuut voor de Japanse organisatie tegen de eveneens ongeslagen Andrey Kovalev. In een gelijkwaardige partij wist Rozenstruik net iets meer te overtuigen en won hij via Split Decision. Rozenstruik maakte in December 2018 vervolgens korte metten met Kevin Diaz Morales en zal nu zijn UFC debuut gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor jairzinho rozenstruik

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »