breaking news

Stephen Thompson treft Vicente Luque tijdens UFC 244 in New York

September 11th, 2019 | by Marcel Dorff
Stephen Thompson treft Vicente Luque tijdens UFC 244 in New York
UFC
0

Een absolute knaller van een partij is toegevoegd aan de UFC 244 card in New York op 2 November 2019. Voormalig titeluitdager Stephen Thompson keert terug in de Octagon tegen Vicente Luque. Dit maakte ESPN MMA bekend en inmiddels heeft de UFC het officieel bevestigd. Beide vechters treffen elkaar in “The Garden” in de Welterweight divisie.

Stephen Thompson (MMA 14-4-1/UFC 9-4-1) kwam in 2012 op een spectaculaire manier de UFC binnen. Hij won via een Headkick KO tegen Dan Stittgen. Vervolgens verloor Thompson vrij kansloos zijn daarop volgende gevecht. Veteraan Matt Brown was te sterk voor de jonge karateka. Hierna wist Thompson maar liefst zes gevechten achter elkaar te winnen, waaronder drie stoppages tegen Robert Whittaker, Jake Ellenberger en Johnny Hendricks. Maar ook een Unanimous Decision tegen zowel Patrick Cote als Rory MacDonald. Die laatste overwinning leverde hem een titelgevecht op tegen Kampioen Tyron Woodley. Mede door een 10-8 ronde voor Woodley bleef de titel in het bezit van de Kampioen via een Majority Draw. Doordat die Draw plaatsvond kreeg Thompson in Maart 2017 opnieuw de kans om het op te nemen tegen Tyron Woodley. In een ongelooflijke saaie partij was het uiteindelijk Woodley die zijn belt via Majority Decision behield. Thompson keerde vervolgens terug tijdens UFC 217 in New York tegen Jorge Masvidal. Thompson maakte goed gebruik van zijn reach en won terecht via Unanimous Decision. Thompson nam vervolgens een Main Event gevecht aan tijdens UFC Liverpool tegen de lokale held Darren Till. In een zeer evenwichtig gevecht was het uiteindelijk Till die het gevecht via Unanimous Decision wist te winnen. Thompson keerde vervolgens tien maanden later pas weer terug in de Octagon. Tijdens UFC Nashville nam hij het op tegen Anthony Pettis. Na een sterke eerste ronde ging Thompson aan het einde van de tweede ronde zwaar KO.

Embed from Getty Images

Vicente Luque (MMA 17-6-1/UFC 10-2-0) is de UFC binnen gekomen via The Ultimate Fighter 21. In dit seizoen nam zijn team The Blackzilians het op tegen American Top Team. Luque won zijn eerste partij via een Submission in de tweede ronde maar verloor de halve finale via een Split Decision. Toch werd Luque uitgenodigd om te vechten tijdens de TUF Finale. Hij nam het op tegen Michael Graves en verloor via een Unanimous Decision. Daarna ging het een stuk beter voor Luque en wist hij drie partijen op rij te winnen tegen respectievelijk Hayder Hassan (Submission, Anaconda Choke), Alvaro Herrera (Submission, D’Arce Choke), en Héctor Urbina (KO). Zijn partijen tegen Hassan en Urbina leverde hem de Performance of the Night bonus op. En dat Luque iemand is om rekening mee te houden bewees de Braziliaan in November 2016 in New York. Belal Muhammad werd in de eerste ronde via KO gefinisht. Dit leverde Luque ditmaal geen Performance of the Night bonus op, al had deze zeker niet misstaan. Luque keerde vervolgens terug tijdens UFC Londen in Februari 2017 tegen de Engelsman Leon Edwards. Edwards bleek echter na drie rondes te sterk voor Luque waardoor hij een winstreak van vier gevechten verloren zag gaan. Echter pakte Luque de draad op in Augustus 2017 tegen Niko Price. Luque viel een paar dagen van te voren in, maar wist in de tweede ronde het gevecht te winnen met een zeer knappe D’Arce Choke Submission. Luque keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago in Mei 2018 tegen de Canadees Chad Laprise. Luque won het gevecht via KO in de eerste ronde. Luque wist vervolgens in Oktober 2018 tegen Jalin Turner wederom een sterke performance neer te zetten. Wederom werd via KO in de eerste ronde gewonnen. Luque werd vervolgens tijdens UFC Phoenix in Februari 2019 gekoppeld aan Bryan Barberena. In een geweldige partij die nu al hoog op de lijst staat voor Fight of the Year wist Luque minder dan tien seconden voor het einde Barberena via TKO te finishen. Luque zou vervolgens zijn gewenste gerankte tegenstander krijgen in Neil Magny. Echter moest Magny tijdens Fight Week afzeggen vanwege een potentiële USADA overtreding. Hierdoor nam Luque het op tegen Derrick Krantz tijdens UFC Rochester. Krantz bracht Luque aan het wankelen. Echter wist Luque te pareren en uiteindelijk nog in de eerste ronde via TKO te winnen. Luque werd vervolgens door de UFC gematcht tegen Mike Perry tijdens UFC Montevideo in Augustus 2019. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus won Luque via Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »