breaking news

Sodiq Yusuff vs. Andre Fili toegevoegd aan UFC evenement op 18 januari

November 27th, 2019 | by Redactie
Sodiq Yusuff vs. Andre Fili toegevoegd aan UFC evenement op 18 januari
UFC
0

Featherweight vechters Sodiq Yusuff en Andre Fili gaan het op 18 januari 2020 tegen elkaar opnemen. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon. Het gevecht werd als eerste bekend gemaakt door MMA Junkie.

Sodiq Yusuff (MMA 10-1/UFC 3-0) is een Nigeriaanse MMA vechter woonachtig in de Verenigde Staten. Yusuff staat bekend als een zeer attractieve vechter en komt uit voor Team Lloyd Irvin. Na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar maakte ”Super Sodiq” de overstap naar de professionals. In 2016 maakte hij zijn debuut bij de Shogun Fights organisatie. Yusuff won via TKO in de tweede ronde en werd gelijk opgepikt door de sterke Victory FC organisatie. Yusuff wist daar in negen maanden tijd drie overwinningen te pakken waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Chuka Willis. Vervolgens tekende Yusuff een contract bij de CFFC organisatie en nam hij het op tegen Vadim Ogar. Yusuff won na dertig seconden via KO. Vervolgens kreeg Yusuff een titelgevecht aangeboden bij de Titan FC organisatie tegen Luis Gomez. Gomez versloeg Yusuff nadat hij hem geslamt had en het finishte met stoten naar het hoofd. Yusuff kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. In Jordanië werd Dylan Tuke in de eerste ronde verslagen. Vervolgens klopte de UFC aan bij Yusuff om hem een kans te geven tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Yusuff nam het op tegen de ongeslagen Mike Davis. In een van de beste gevechten van het seizoen was hey Yusuff die terecht won via Unanimous Decision. Dana White had geen twijfels en beloonde Yusuff met een contract. Hierdoor maakte Yusuff in December 2018 zijn UFC debuut in Adelaide tegen de ongeslagen Suman Mokhtarian. Yusuff versloeg Mokhtarian vroeg in de eerste ronde via TKO en kreeg daarvoor ook nog eens de Performance of the Night bonus. Yusuff keerde vervolgens in Maart 2019 alweer terug in de Octagon. Tijdens UFC Philadelphia nam hij het op tegen Sheymon Moraes. Yusuff won het gevecht via Unanimous Decision. Yusuff wist vervolgens in Augustus 2019 zijn UFC winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Yusuff versloeg de Mexicaan Gabriel Benitez via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Andre Fili (MMA 20-6/UFC 8-5) is een Hawaiïaanse MMA vechter en een groot talent uit de Team Alpha Male stal van UFC Hall of Famer Urijah Faber. Fili kwam in 2013 de UFC binnen met een record van 12-1. Fili maakte op short notice zijn debuut tegen Jeremy Larsen. Fili wist het gevecht via TKO vroeg in de tweede ronde in zijn voordeel te beslissen. Zes maanden later keerde Fili terug in de Octagon om het op te nemen tegen een andere Hawaiïaan, namelijk Max Holloway. Holloway, inmiddels de UFC Featherweight Kampioen, maar wie had daar op dat moment weet van bleek te sterk voor Fili en besliste het gevecht via Guillotine Choke Submission in de derde ronde. Fili herstelde echter in zijn volgende gevecht eind 2014. In ”hostile territory” werd via Unanimous Decision gewonnen van de Braziliaan Felipe Arantes. Fili leek ”back in business”, maar zou vijf maanden later opnieuw tegen een domper aanlopen. TUF Brazil 1 runner-up Godofredo Pepey wist via een spectaculaire Flying Triangle Choke Submission Fili al in de eerste ronde tot aftikken te dwingen. Eind 2015 keerde Fili terug in Mexico City om het op te nemen tegen de Mexicaan Gabriel Benitez. Via een schitterende Headkick wist Fili via KO te winnen en de Performance of the Night bonus binnen te slepen. Maar opnieuw wist Fili geen tweede gevecht opeenvolgend binnen de organisatie te winnen. Fili werd gematcht tegen een van de grootste talenten uit Mexico, namelijk Yair Rodriguez. Rodriguez wist Fili in een zeer attractief gevecht in de tweede ronde via een spectaculaire Switchkick KO te finishen. Vervolgens kruisten Fili en Hacran Dias elkaars paden. Fili zette een zeer sterke performance neer tegen de Braziliaan, en won via Unanimous Decision. Fili werd vervolgens gematcht tegen Doo Ho Choi, echter viel Choi geblesseerd uit. Op short notice nam nieuwkomer Calvin Kattar de partij aan. Kattar domineerde het gevecht en won via Unanimous Decision. Fili keerde vervolgens terug in Oktober 2017 tegen Artem Lobov tijdens UFC Gdansk. Fili was beter en won het gevecht via een duidelijke Unanimous Decision. In Januari 2018 voegde Fili daar een Split Decision overwinning aan toe. Tegen Dennis Bermudez werd tijdens UFC Charlotte deze overwinning behaald. Fili keerde vervolgens terug tijdens UFC Lincoln tegen Michael Johnson. Fili verloor via een controversiële Split Decision. Echter wist hij zich te revancheren in Februari 2019. Tijdens UFC Phoenix werd gewonnen via Unanimous Decision van Myles Jury. Fili werd vervolgens gekoppeld aan Sheymon Moraes tijdens UFC Sacramento. Fili vocht sterk en wist voor eigen publiek de Braziliaan via KO in de eerste ronde te stoppen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »