breaking news

Sodiq Yusuff

Naam: Sodiq Yusuff
Bijnaam: Super
Record: 11 – 2 – 0 (UFC 4 – 1 – 0)
Geboortedatum: 19-05-1993
Geboorteplaats: Lagos, Nigeria
Nationaliteit: Nigeriaans, Amerikaans
Lengte: 1.75m (5ft 9in)
Gewicht: 66kg (145lb)
Divisie: Featherweight
Vecht uit: Bladensburg, Maryland, USA
Gym: Team Lloyd Irvin
Actief: 2016 – heden
Twitter: @Super_Sodiq
 

Sodiq Yusuff is een Nigeriaanse MMA vechter woonachtig in de Verenigde Staten. Yusuff staat bekend als een zeer attractieve vechter en komt uit voor Team Lloyd Irvin. Na een ongeslagen amateur carrière van twee jaar maakte ”Super Sodiq” de overstap naar de professionals. In 2016 maakte hij zijn debuut bij de Shogun Fights organisatie. Yusuff won via TKO in de tweede ronde en werd gelijk opgepikt door de sterke Victory FC organisatie. Yusuff wist daar in negen maanden tijd drie overwinningen te pakken waaronder een Unanimous Decision overwinning tegen Chuka Willis. Vervolgens tekende Yusuff een contract bij de CFFC organisatie en nam hij het op tegen Vadim Ogar. Yusuff won na dertig seconden via KO. Vervolgens kreeg Yusuff een titelgevecht aangeboden bij de Titan FC organisatie tegen Luis Gomez. Gomez versloeg Yusuff nadat hij hem geslamt had en het finishte met stoten naar het hoofd. Yusuff kwam echter sterk terug in zijn daarop volgende gevecht. In Jordanië werd Dylan Tuke in de eerste ronde verslagen. Vervolgens klopte de UFC aan bij Yusuff om hem een kans te geven tijdens het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Yusuff nam het op tegen de ongeslagen Mike Davis.

In een van de beste gevechten van het seizoen was hey Yusuff die terecht won via Unanimous Decision. Dana White had geen twijfels en beloonde Yusuff met een contract. Hierdoor maakte Yusuff in December 2018 zijn UFC debuut in Adelaide tegen de ongeslagen Suman Mokhtarian. Yusuff versloeg Mokhtarian vroeg in de eerste ronde via TKO en kreeg daarvoor ook nog eens de Performance of the Night bonus. Yusuff keerde vervolgens in Maart 2019 alweer terug in de Octagon. Tijdens UFC Philadelphia nam hij het op tegen Sheymon Moraes. Yusuff won het gevecht via Unanimous Decision. Yusuff wist vervolgens in Augustus 2019 zijn UFC winstreak uit te breiden naar drie gevechten. Yusuff versloeg de Mexicaan Gabriel Benitez via TKO in de eerste ronde. Yusuff werd hierna gematcht tegen Andre Fili tijdens UFC 246 in Januari 2020. In een zeer attractief gevecht won Yusuff via Unanimous Decision. Yusuff zou vervolgens gelinkt worden aan een partij tegen Edson Barboza in Oktober 2020. Echter had hij paspoort problemen waardoor hij niet kon vechten. Yusuff keerde vervolgens wel terug in April 2021 tegen Arnold Allen. In een competitief gevecht verloor Yusuff via Unanimous Decision.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
Loss Arnold Allen Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC on ABC 2: Las Vegas 10 Apr. 2021
Win Andre Fili Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 246 18 Jan. 2020
Win Gabriel Benitez TKO (Punches) 1 (4:14) UFC 241 17 Aug. 2019
Win Sheymon Moraes Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC on ESPN 2: Philadelphia 30 Mar. 2019
Win Suman Mokhtarian TKO (Punches) 1 (2:14) UFC FN 142: Adelaide 1 Dec. 2018 UFC Featherweight Debut
Win Mike Davis Decision (Unanimous) 3 (5:00) DWCS S2. Week 6 24 Jul. 2018 Gevecht telt niet als ”UFC” gevecht maar vond wel plaats onder de UFC organisatie

 

Translate »