breaking news

Snelle terugkeer Cynthia Calvillo tegen Cortney Casey-Sanchez tijdens UFC 233 in Anaheim

November 29th, 2018 | by Redactie
Snelle terugkeer Cynthia Calvillo tegen Cortney Casey-Sanchez tijdens UFC 233 in Anaheim
UFC
0

Nog maar twee weken geleden vocht Cynthia Calvillo tijdens UFC Buenos Aires. De Amerikaanse pakte een snelle overwinning en heeft alweer een nieuw gevecht op de planning staan. Het O.C.Register wist te melden dat Calvillo het op 26 Januari 2019 zal opnemen tegen Cortney Casey-Sanchez tijdens UFC 233 in Anaheim, Californië. Beide vrouwen treffen elkaar in de Octagon van het Honda Center in de Strawweight divisie.

Cortney Casey-Sanchez (MMA 8-6/UFC 4-5) kwam in Juli 2015 op short notice de UFC binnen. Bec Rawlings was geblesseerd, waardoor Cortney Casey-Sanchez een belletje kreeg. Ze moest het opnemen in Schotland tegen de thuisfavoriet Joanne Calderwood. In een zeer attractief gevecht verloor Cortney Casey-Sanchez. Echter werd het gevecht door de UFC wel beloond met een Fight of the Night bonus. Ditzelfde gebeurde in Casey’s tweede gevecht. Opnieuw verloor Casey op de judges scorecards tegen Seo-Hee Ham, maar opnieuw was er de Fight of the Night bonus. In haar twee gevechten daarna liet Cortney Casey-Sanchez haar lot niet door de judges bezegelen. Zowel Cristina Stanciu (TKO) als Randa Markos (Armbar Submission) werden in de eerste ronde gefinisht. Ditmaal leverden de gevechten geen bonus op, maar wel twee overwinningen op haar record. Vervolgens mocht Casey-Sanchez het in November 2016 opnemen tegen voormalig titeluitdaagster en #1 contender Claudia Gadelha. Gadelha was duidelijk een maatje te groot voor Casey-Sanchez die via Unanimous Decision verloor. Vervolgens werd Casey-Sanchez gekoppeld aan voormalig WSOF Kampioene Jessica Aguilar. Casey-Sanchez won het gevecht zeer overtuigend via Unanimous Decision. Echter werd er verhoogde testosteron gehaltes in het bloed van Casey-Sanchez gevonden. Omdat dit zo miniem was en niet bewezen kon worden of ze dit opzettelijk had gebruikt werd ze slechts drie maanden geschorst. Casey-Sanchez keerde vervolgens terug tijdens UFC 218 in Detroit tegen Felice Herrig. Via een zeer controversiële Split Decision verloor Casey-Sanchez van Herrig. Casey-Sanchez werd vervolgens gekoppeld aan Michelle Waterson tijdens UFC Glendale in April 2018. In een zéér close gevecht verloor Casey-Sanchez uiteindelijk via Split Decision. Echter stond ze in Augustus 2018 in Lincoln aan de goede kant van de score. Ditmaal werd via Split Decision gewonnen van Angela Hill.

Embed from Getty Images

Cynthia Calvillo (MMA 7-1/UFC 4-1) tekende begin 2017 een contract bij de UFC. De ongeslagen vechtster traint bij Team Alpha Male met onder meer UFC Bantamweight Kampioen Cody Garbrandt. Calvillo won tijdens de eerste show van LFA. Via TKO in de tweede ronde werd Montana Stewart verslagen. Calvillo maakte in Maart 2017 haar UFC debuut tegen TUF 23 Runner-Up Amanda Cooper. Calvillo wist het gevecht in de eerste ronde te beslissen via Rear Naked Choke Submission en zo haar eerste overwinning binnen de organisatie te pakken. Amper een maand later zagen we Calvillo alweer terug in de Octagon. Ditmaal was Pearl Gonzalez de tegenstander. Calvillo domineerde de partij en finishte Gonzalez via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Calvillo wist zich binnen twee maanden in de organisatie in de Top 15 van de divisie te vechten. In Juli 2017 vocht Calvillo in Glasgow tegen de Schotse Joanne Calderwood. In een zeer boeiend en goed gevecht was het uiteindelijk Calvillo die via Unanimous Decision won en daarmee zelfs al de Top 10 van de divisie binnenkwam. Echter ging het in December 2017 tijdens UFC 219 mis voor Calvillo. Voormalig Strawweight Kampioene Carla Esparza was over drie rondes via Unanimous Decision te sterk. Calvillo werd vervolgens geschorst in verband met een positieve test voor marihuana. Calvillo keerde hierdoor pas in November 2018 terug in de Octagon tijdens UFC Buenos Aires tegen de Braziliaanse Poliana Botelho. Calvillo was sterker en won aan het einde van de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »