breaking news

Shane Burgos maakt opwachting tegen Kurt Holobaugh tijdens UFC 230 in New York

August 30th, 2018 | by Marcel Dorff
Shane Burgos maakt opwachting tegen Kurt Holobaugh tijdens UFC 230 in New York
UFC
0

New Yorker Shane Burgos zal op 3 November 2018 zijn opwachting maken tijdens UFC 230 in New York. In de Featherweight divisie is Kurt Holobaugh zijn tegenstander. Dit maakte de UFC bekend via Newsday. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van “The Garden”. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card.

Shane Burgos (MMA 10-1/UFC 3-1) kwam in 2016 over van de CFFC organisatie waar hij zou vechten voor de Interim Featherweight Titel. Dit ging niet door vanwege een blessure van zijn tegenstander. Uiteindelijk kwam dit goed uit aangezien hij hierdoor op short notice zijn UFC debuut kon maken tegen Tiago Trator. Burgos wist uiteindelijk in een sterke performance de Braziliaan te verslaan via Unanimous Decision. En wist tussen de rondes door ook nog even een knipbeurt te nemen. In Maart 2017 vocht Burgos zijn tweede gevecht voor de UFC tegen American Top Team’s Charles Rosa. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus finishte Burgos zijn tegenstander in de derde ronde via TKO. Burgos maakte het vervolgens drie op een rij in New York. Zo won hij tijdens UFC Long Island in Juli 2017 een zeer eenzijdige Unanimous Decision tegen de sterke Braziliaan Godofredo Pepey. Vervolgens maakte Burgos zijn opwachting op de Main Card van UFC 220 in Boston in Januari 2018 tegen Calvin Kattar. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Burgos voor het eerst in zijn carrière via TKO in de derde ronde. Burgos traint bij Tiger Schulmann’s MMA in Elmwood Park, New Jersey en had voordat hij zijn UFC debuut maakte met 3 (T)KO overwinningen en 4 Submission finishes een 100% finishratio op zijn naam.

Embed from Getty Images

Kurt Holobaugh (MMA 17-5-0-1/UFC 0-2-0-0) is een MMA vechter die sinds 2011 te vinden is in het professionele circuit. Na negen overwinningen in het regionale circuit tekende Holobaugh bij Strikeforce. Daar verloor hij zijn debuut partij tegen Pat Healy. Nadat vervolgens Strikeforce door de UFC werd gekocht debuteerde Holobaugh tegen Steven Siler. Wederom wist Holobaugh niet te winnen, waarna zijn contract werd ontbonden. Holobaugh wist vervolgens een sterke serie van vijf overwinningen neer te zetten met de Titan FC Featherweight titel tot gevolg. Zo wist hij Desmond Green te verslaan via Split Decision. Na vervolgens te verliezen van Andre Harrison en ”Frodo” Khasbulaev wist Holobaugh een mooie run neer te zetten voor de Titan FC Lightweight titel. Zo werd in 2017 Gesias Cavalcante verslagen via TKO in de vierde ronde waardoor hij de Interim Lightweight titel wist te pakken. Tot een ”title unification” gevecht kwam het niet. Holobaugh deed mee aan de eerste week van het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Hier nam hij het op tegen Matt Bessette. Holobaugh won het gevecht via KO in de eerste ronde en verdiende een UFC contract. Echter bleek na afloop dat Holobaugh een zogeheten ”IV” had gebruikt. Hierdoor werd het gevecht omgezet in een No Contest en werd Holobaugh geschorst. Inmiddels is de schorsing verleden tijd en mag Holobaugh weer vechten. Holobaugh vocht tijdens UFC Boise in Juli 2018 tegen Raoni Barcelos. In een gevecht dat werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Holobaugh in de derde ronde via KO.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »