breaking news

Sean Brady vs. Jake Matthews toegevoegd aan UFC 259 op 6 maart 2021

December 12th, 2020 | by Redactie
Sean Brady vs. Jake Matthews toegevoegd aan UFC 259 op 6 maart 2021
UFC
0

De ongeslagen Sean Brady maakt op 6 maart 2021 zijn opwachting in de Octagon. De Amerikaan gaat het opnemen tegen Jake Matthews in de Welterweight divisie. Het gevecht zal plaatsvinden op een nog later bekend te maken locatie. MMA Fighting maakte de partij bekend. Wij kunnen dit bevestigen.

Sean Brady (MMA 13-0/UFC 3-0) is een Amerikaanse MMA vechter die sinds 2014 vertoefd in het Pro-MMA. De zeer getalenteerde Brady wordt al jaren in het regionale Amerikaanse circuit gezien als een supertalent. Brady begon zijn carrière bij het gerenommeerde CFFC. Daar groeide Brady uit tot een van de absolute sterkhouders. Brady won zijn eerste vijf gevechten voor de organisatie waaronder zijn gevecht tegen Chauncey Foxworth via KO binnen een minuut. Dat gevecht leverde hem een titelgevecht op tegen Tanner Saraceno in Mei 2017. Brady won het gevecht via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Brady verdedigde vervolgens zijn titel tegen Mike Jones, en won eveneens van voormalig UFC vechter Colton Smith. Brady maakte vervolgens een uitstapje naar de LFA organisatie waar hij tijdens het Main Event won van Gilbert Urbina. In Februari 2019 keerde Brady terug bij de CFFC organisatie en verdedigde hij zijn titel met succes tegen Taj-Abdul Hakim via TKO in de vierde ronde. Brady kreeg vervolgens een contract bij de UFC aangeboden en maakte tijdens UFC Boston in Oktober 2019 zijn debuut tegen Court McGee. Brady won het gevecht via Unanimous Decision. Vier maanden later wist Brady er een tweede overwinning aan toe te voegen. Tijdens UFC Norfolk werd via Unanimous Decision gewonnen van Ismail Naurdiev. Uiteindelijk wist Brady in Augustus 2020 zijn eerste finish in de UFC te pakken. Via Guillotine Choke in de tweede ronde werd gewonnen van Christian Aguilera. Brady zou het vervolgens vier maanden later gaan opnemen tegen Belal Muhammad. Echter moest Brady afzeggen.

Embed from Getty Images

Jake Matthews (MMA 17-4/UFC 10-4) deed als 19-Jarige mee aan TUF Nations. Matthews werd in de eerste ronde uitgeschakeld door de latere finalist Olivier Aubin-Mercier. Van zijn vier overwinningen in de UFC, won Matthews er drie via Submission en een via TKO en slechts eenmaal moesten de judges eraan te pas komen. Zijn meest indrukwekkende overwinning kwam in Maart 2016 toen hij laat in de derde ronde Johnny Case wist te finishen via Rear Naked Choke Submission. Het gevecht werd verkozen tot Fight of the Night. In zijn eerste gevecht voor de UFC in de Verenigde Staten ging het mis, Kevin Lee won via TKO in de eerste ronde. Matthews keerde vervolgens terug in Melbourne tijdens het Co-Main Event van UFC Fight Night 101. In November 2016 was Andrew Holbrook de tegenstander. Matthews was favoriet bij het ingaan van het gevecht, maar kon dit niet waarmaken. De Amerikaan Holbrook was via Split Decision te sterk waardoor Matthews een losing streak van twee zal moest doorbreken in zijn gevecht tegen Bojan Velickovic in November 2017. Matthews won via Split Decision, al was de uitslag zéér controversieel. Echter pakte Matthews tijdens UFC 221 in Perth een zeer goede overwinning. Via een vrij dominante performance werd de Chinees Li Jingliang via Unanimous Decision verslagen. Beide mannen wonnen de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. Matthews keerde vervolgens terug tijdens UFC Singapore in Juni 2018 tegen de Japanner Shinsho Anzai. Matthews had weinig moeite met Anzai en won het gevecht in de eerste ronde via een Rear Naked Choke Submission. Anzai tikte niet af waardoor hij buiten westen raakte. Matthews maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC Adelaide in December 2018 tegen Anthony Rocco Martin. Na de eerste twee rondes gewonnen te hebben kwam Matthews vast te zitten in een Anaconda Choke Submission. Matthews tikte niet af en ging daardoor “out”. Martin brak hiermee de winstreak van drie gevechten van Matthews. Matthews wist vervolgens de draad weer op te pakken voor eigen publiek tijdens UFC 243 in Melbourne. Matthews won via Unanimous Decision van Rostem Akman. Matthews wist die overwinning in Februari 2020 een goed vervolg te geven. Tijdens UFC Auckland werd gewonnen via Unanimous Decision van Emil Meek. Matthews bouwde vervolgens in September 2020 zijn winstreak uit naar drie gevechten. De Australiër versloeg Diego Sanchez via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »