breaking news

Ryan Bader verdedigt op 7 september zijn heavyweight titel tegen Cheick Kongo

July 11th, 2019 | by Marcel Dorff
Ryan Bader verdedigt op 7 september zijn heavyweight titel tegen Cheick Kongo
Bellator MMA
0

In januari van dit jaar versloeg Ryan Bader de legendarische Fedor Emelianenko en claimde daarmee de heavyweight titel in Bellator. Hiermee legde de Amerikaan beslag op zijn tweede titel in Bellator. De dubbelkampioen gaat nu voor het eerst zijn heavyweight titel verdedigen. Dit gaat plaatsvinden op 7 september in San Jose.

Bader gaat zijn heavyweight titel verdedigen tegen Cheick Kongo uit Frankrijk. Laatstgenoemde zit op een indrukwekkende 8-fight winning streak. In die streak versloeg de 44-jarige Kongo onder andere UFC heavyweight contender Alexander Volkov. Ook wist Kongo te winnen van Augusto Sakai, Javy Ayala en Vitaly Minakov.

Ryan Bader is de eerste dubbelkampioen die Bellator ooit gekroond heeft. Ook Bader zit op een indrukwekkende win-streak die nu al zeven partijen duurt. De 36-jarige Amerikaan laat zijn beste MMA zien sinds dat hij in 2017 over kwam van de UFC. Naar eigen zeggen wil Bader beide titels dit jaar nog verdedigen.

Gegard Mousasi had lange tijd de hoop om het tegen Bader op te nemen, echter had Scott Coker al de belofte gemaakt aan Kongo om voor de heavyweight titel te vechten. Zodoende komt de lightheavyweight divisie voor nu even stil te staan.

Op 7 september zal tevens de openingsronde van het featherweight toernooi gaan aanvangen. Wie het toernooi gaat aftrappen is vooralsnog onbekend. Wel werd al bekend gemaakt dat Patricio Freire en Juan Archuleta het tegen elkaar gaan opnemen. Hiermee zet Freire zijn featherweight titel direct op het spel. Dat gevecht speelt zich af op 26 september in California.

 

Comments are closed.

Translate »