breaking news

Patricio “Pitbull” Freire verdedigt titel tegen Juan Archuleta tijdens Bellator in “The Forum”

July 11th, 2019 | by Marcel Dorff
Patricio “Pitbull” Freire verdedigt titel tegen Juan Archuleta tijdens Bellator in “The Forum”
Bellator MMA
0

Zoals bekend zal Bellator in September 2019 de eerste acht gevechten houden van het 16-koppige Featherweight toernooi. ESPN MMA wist te melden dat Bellator MMA Featherweight & Lightweight Kampioen Patricio “Pitbull” Freire op 26 September zijn Featherweight titel op het spel zal zetten tegen #1 contender Juan Archuleta. Hiermee is een van de acht gevechten bekend van het toernooi. Beide mannen treffen elkaar in “The Forum” te Inglewood, Californië. De andere veertien deelnemers aan het toernooi zijn nog niet bekend of officieel bevestigd. De titel van Freire is dus te winnen al tijdens het toernooi.

Patricio Freire (MMA 29-4/Bellator 17-4) vecht sinds 2010 voor de organisatie en wordt gezien als een van de attractiefste en beste vechters van de organisatie. In 2010 deed Freire mee aan het achtkoppige Bellator Featherweight toernooi. Freire kwam tot de finale, maar moest via Split Decision zijn meerdere erkennen in Joe Warren. Een jaar later deed Freire opnieuw mee aan dit toernooi. Ditmaal werden Georgi Karakhanyan, Wilson Reis en Daniel Straus verslagen waarna gevochten mocht worden tegen Kampioen Pat Curran. Freire verloor het gevecht tegen Curran via Split Decision. Vervolgens deed Freire in 2013 opnieuw mee aan het Bellator Featherweight toernooi. Opnieuw won Freire de finale. Ditmaal werd Justin Wilcox via KO verslagen. In 2014 was het dan eindelijk raak voor Freire. Via Unanimous Decision werd Pat Curran verslagen en was Freire de nieuwe Featherweight Kampioen. Vervolgens had Freire in 2015 twee succesvolle titelverdedigingen tegen Daniel Straus en Daniel Weichel, echter ging het bij de derde verdediging mis. Ditmaal was Daniel Straus wél te sterk via Unanimous Decision. Freire kwam in April 2016 terug met een Guillotine Choke Submission overwinning tegen Henry Corrales. Vervolgens werd op Lightweight een soort van superfight opgezet tegen voormalig UFC Lightweight Kampioen Benson Henderson. Henderson won via TKO in de tweede ronde door een beenblessure van Freire. Freire mocht vervolgens gaan proberen voor de derde maal te winnen van Daniel Straus en de Featherweight titel terug te heroveren. Dit gebeurde ook via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens zou Freire in Israel zijn titel verdedigen tegen Daniel Weichel. Echter raakte de Braziliaan geblesseerd waarna de partij werd gevochten tijdens Bellator 203 in Rome. Freire won de rematch via Split Decision en behield zijn belt. Nadat hij vervolgens ook tegen Emmanuel Sanchez zijn titel verdedigde mocht Freire gaan proberen ook de Lightweight titel te pakken. Hij nam het in Mei 2019 op tegen Lightweight Kampioen Michael Chandler. Freire won het gevecht via TKO na ongeveer een minuut en is nu houder van zowel de Featherweight als Lightweight titel.

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon

Juan Archuleta (MMA 23-1/Bellator 5-0) is een MMA vechter die in 2013 zijn professionele carrière startte. Archuleta won zijn eerste vijf partijen en pakte in de vijfde partij ook de Gladiator Challenge titel. Vervolgens werd enigszins onverwacht verloren tijdens het WSOF debuut van Archuleta tegen Andres Ponce. Na vervolgens vijf partijen gewonnen te hebben in het regionale circuit tekende Archuleta bij de KOTC organisatie. Daar wist hij meteen de titel te pakken door Chris Tickle te verslaan. Na vervolgens meerdere keren de titel verdedigt te hebben (onder meer tegen huidig UFC vechter Jordan Griffin) tekende Archuleta in 2018 bij Bellator MMA. Archuleta won zijn debuut via Unanimous Decision van William Joplin. Vervolgens werd UFC veteraan Robbie Peralta via TKO in de derde ronde gestopt. In November 2018 pakte Archuleta wederom een overwinning, ditmaal was hij te sterk voor Jeremy Spoon. Archuleta werd vervolgens gematcht tegen de zeer getalenteerde Ricky Bandejas. In een gelijkwaardig gevecht won Archuleta, enigszins controversieel via Split Decision. Archuleta wist vervolgens ook voormalig Bantamweight Kampioen Eduardo Dantas via KO in de tweede ronde te verslaan. Hierdoor heeft Archuleta een winstreak van 18 partijen!!

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, staan

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »