breaking news

Rony Jason ontmoet Jeremy Kennedy tijdens UFC Fortaleza

January 23rd, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte de UFC bekend dat de Braziliaan Rony Mariano (beter bekend als Rony Jason) het tijdens UFC Fight Night 106 in Fortaleza, Ceará, Brazilië zal opnemen tegen de ongeslagen Canadees Jeremy Kennedy. Op 11 Maart 2017 zullen beide Featherweights tegen over elkaar in de Octagon staan in het Centro de Formação Olímpica do Nordeste. Het is niet bekend of dit een Preliminary gevecht of een Main Card gevecht zal zijn.

Rony Jason (MMA 14-6-0-1/UFC 4-3-0-1) kwam in 2012 via het eerste seizoen van TUF Brazil de UFC binnen. Jason kwam tot de finale tegen Godofredo Pepey. Jason won het gevecht via Unanimous Decision en werd daarmee de eerste winnaar van TUF Brazil. Eind 2012 win Jason ook zijn tweede gevecht in de Octagon. De Amerikaan Sam Sicilia werd via TKO in de tweede ronde verslagen. Dit leverde Jason de KO of the Night bonus op. Vervolgens werd halverwege 2013 op controversiële wijze gewonnen van Mike Wilkinson. Wilkinson tikte niet af en was niet ”out”, toch kwam de scheidsrechter tussen beiden waardoor Jason won via Triangle Choke Submission binnen anderhalve minuut. Eind 2013 had Jason zijn eerste ”setback” in de Octagon, en een behoorlijke. Jeremy Stephens trapte Jason KO via een Headkick binnen veertig seconden. Vier maanden later kwam Jason echter sterk terug door vroeg in de eerste ronde Steven Siler het zwijgen op te leggen via TKO. Twee maanden later werd verrassend via Split Decision verloren van Robbie Peralta. Mede door blessures verdween Jason één jaar van het toneel om in 2015 weer terug te keren met een schitterende Triangle Choke Submission tegen Damon Jackson. De UFC gaf Jason de Performance of the Night bonus, maar Jason mocht die bonus een paar weken later alweer inleveren. Jason werd betrapt op gebruik van verboden middelen en kreeg een schorsing van negen maanden. Het gevecht tussen Jason en Jackson werd omgezet naar een No-Contest. Veertien maanden later zagen we in Augustus 2016 Jason terug. In het Co-Main Event van UFC Fight Night 92 in Salt Lake City, Utah vocht Jason zijn eerste gevecht in de VS voor de UFC. Jason verloor uiteindelijk vrij kansloos over drie rondes tegen de New Yorker Dennis Bermudez. Jason zal tegen Kennedy dus de balans van drie gevechten zonder overwinning willen doorbreken.

Jeremy Kennedy (MMA 9-0/UFC 1-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. In Canada was zijn landgenoot Alessandro Ricci de tegenstander. In een vrij matig gevecht was Kennedy uiteindelijk de betere en won terecht via Unanimous Decision. Kennedy zou vervolgens invallen voor Arnold Allen tegen Mirsad Bektic tijdens UFC 204 in Manchester. Echter raakte Kennedy een dag na de bekendmaking van het gevecht ook geblesseerd, waardoor hij ook moest afzeggen. Kennedy komt uit voor Team Quest in Thailand maar is gewoon afkomstig uit Canada. Kennedy is de voormalig Battlefield Fight League kampioen. Kennedy heeft van zijn negen overwinningen er drie beslist via (T)KO, twee via submission en vier gevechten via decision. ONE Championship Bantamweight Kampioen Bibiano Fernandes is een trainingspartner van Kennedy en staat normaal gesproken tijdens gevechten ook in zijn hoek.

Comments are closed.

Translate »