breaking news

Rochester’s Desmond Green treft nieuwkomer Charles Jourdain in tijdens UFC Rochester

April 25th, 2019 | by Marcel Dorff
Rochester’s Desmond Green treft nieuwkomer Charles Jourdain in tijdens UFC Rochester
UFC
0

Desmond Green heeft zijn zeer gewenste gevecht in zijn geboorteplaats Rochester, New York te pakken. De Lightweight vechter neemt het op 18 Mei 2019 op tegen de Canadese nieuwkomer Charles Jourdain tijdens UFC Fight Night 151. Dit wist het Canadese RDS bekend te maken. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Blue Cross Arena.

Desmond Green (MMA 22-8/UFC 3-3) maakte in 2017 tijdens UFC 210 zijn UFC debuut tegen de ongeslagen Team Alpha Male vechter Josh Emmett. Green verraste veel mensen door Emmett via Split Decision te verslaan. Green is echter geen onbekende in het MMA circuit. Green deed mee aan twee Bellator toernooien in 2013 en 2014. In 2013 werd hij meteen uitgeschakeld, maar in 2014 kwam Green tot de finale tegen Daniel Weichel. Uiteindelijk won Weichel via een Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Green ging vervolgens naar de Titan FC organisatie waar hij onder meer won van Miguel Torres en Steven Siler. De overwinning op Siler leverde Green de Featherweight titel op. Green verloor vervolgens de titel via Split Decision tegen Kurt Holobaugh, en kon ook niet winnen tegen Ande Harrison in een titelgevecht. Inmiddels was Green weer ”back on track” en had hij een winstreak van vijf gevechten. Green kwam echter in September 2017 te kort tegen de Dagestani Rustam Khabilov. Green verloor in Rotterdam via een enigszins controversiële Unanimous Decision. Green keerde vervolgens in Februari 2018 terug in de Octagon. Tijdens UFC Belem was Michel Prazeres de tegenstander. Prazeres was veel te zwaar tijdens de weging, maar ondanks dat nam Green de partij aan. Green verloor uiteindelijk via Unanimous Decision. Green wist vervolgens in Juni 2018 tijdens UFC Utica zijn losing streak van twee gevechten te doorbreken. Via een dominante Unanimous Decision werd de Braziliaanse MMA veteraan Gleison Tibau verslagen. Green werd vervolgens tijdens UFC Moskou in September 2018 gematcht tegen Mairbek Taisumov. In een vrij gelijkwaardige parij verloor Green via Unanimous Decision. De Amerikaan maakte hierna zijn opwachting tijdens UFC Philadelphia. In Maart 2019 was hij via TKO in de eerste ronde te sterk voor de Engelsman Ross Pearson.

Embed from Getty Images

Charles Jourdain (MMA 9-1/UFC 0-0) is een Canadese MMA vechter die na een amateur carrière van drie jaar in 2016 zijn debuut maakte bij de professionals. Jourdain werd na een overwinning al gecontracteerd door de prestigieuze Canadese TKO organisatie. Jourdain won zijn eerste vier gevechten voor de organisatie allemaal voortijdig waarna hij voor de vacante Featherweight titel mocht vechten tegen TJ Laramie. Laramie was via Unanimous Decision te sterk. Jourdain wist echter vervolgens wederom een goede streak neer te zetten van twee gevechten. Hierdoor kreeg hij een nieuwe kans om voor de titel te mogen vechten, ditmaal tegen Alex Morgan. Jourdain versloeg Morgan via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en kroonde zich tot nieuwe Kampioen. Jourdain zou vervolgens voor de Lightweight titel vechten tegen Jesse Ronson. Echter had Ronson een huidinfectie waardoor Jourdain vocht voor de Interim Lightweight titel tegen Damien Lapilus. Jourdain won via KO in de vijfde ronde en zal nu op short notice zijn debuut in de UFC gaan maken.

Afbeeldingsresultaat voor CHARLES JOURDAIN

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »