breaking news

Robbie Lawler vs. Donald Cerrone op de UFC 205 card in Madison Square Garden

September 7th, 2016 | by Marcel Dorff

Nadat eerder vandaag het eerste gevecht voor UFC 205 in New York, New York bevestigd werd (Iaquinta vs. Alves) is nu ook een tweede gevecht aan de card toegevoegd…en wat voor een gevecht!!!!

Voormalig UFC Welterweight Kampioen Robbie Lawler (MMA 27-11-0-1/UFC 12-5-0-0) zal het opnemen tegen niemand minder dan Donald Cerrone (MMA 31-7-0-1/UFC 18-4-0-0). Robbie Lawler maakte als groot talent in 2002 zijn debuut in de UFC. Maar werd pas 12 jaar later kampioen bij de organisatie. Lawler verliet de UFC in 2004, waarna hij door de samenvoegen met Strikeforce pas 9 jaar later terugkeerde in de Octagon. Met succes!!! Lawler won acht van zijn tien gevechten in de UFC, waaronder een titeloverwinning tegen Johny Hendricks. Vervolgens verdedigde Lawler met succes zijn titel tegen Rory MacDonald en Carlos Condit alvorens in Juli van dit jaar KO te gaan tegen Tyron Woodley. Lawler weet dat hij met een overwinning tegen Cerrone een grote stap zal zetten om weer voor de titel te mogen vechten.

Donald Cerrone is een van de meest geliefde vechters in de UFC. ”Cowboy” heeft in 5 jaar voor de organisatie maar liefst 22 (!!) keer gevochten. Zijn titelgevecht op Lightweight kreeg hij eind vorig jaar tegen Rafael Dos Anjos. Dos Anjos was eerder al te sterk voor Cerrone, helaas was het voor Cerrone ook dit keer weer het geval. Cerrone heeft in 2016 al drie keer gevochten en niet onverdienstelijk. Op Welterweight wist Cerrone zowel Alex Oliveira, Patrick Côté als Rick Story voortijdig te stoppen. Alle gevechten leverden hem een bonus op van $50.000. Met een gevecht tegen Lawler in het vooruitzicht en het gegeven dat hij de enige vechter is die huidig Lightweight Kampioen Eddie Alvarez in de UFC heeft verslagen ligt zowel de Lightweight als de Welterweight divisie open voor de JacksonWink MMA vechter.

pixlr_20160907194105427

Leave a Reply

Translate »