breaking news

Robbie Lawler vs. Donald Cerrone herboekt voor UFC 214 in Anaheim

July 2nd, 2017 | by Marcel Dorff

Begin deze week kwam het vervelende nieuws naar buiten dat Donald Cerrone een infectie had opgelopen, en niet op tijd hersteld zou zijn om het volgende week Zaterdag tijdens UFC 213 op te nemen tegen Robbie Lawler. Al snel werd er een mondeling akkoord bereikt dat men op 29 Juli 2017 tijdens UFC 214 tegen elkaar zou vechten. Dana White ontkende dit een paar dagen geleden omdat Cerrone niet op tijd hersteld zou zijn.

Nu heeft Lance Pugmire van de LA Times weten te melden dat het gevecht alsnog op UFC 214 staat ingepland. Dana White heeft dit in een gesprek met de sportjournalist bevestigd. Hierdoor vechten Lawler en Cerrone tegen elkaar in de Welterweight divisie op 29 Juli 2017 in het Honda Center te Anaheim, Californië.

Robbie Lawler (MMA 27-11-0-1/UFC 12-5-0-0) maakte als groot talent in 2002 zijn debuut in de UFC. Maar werd pas 12 jaar later kampioen bij de organisatie. Lawler verliet de UFC in 2004 nadat hij te vaak in een kort tijdsbestek had verloren. Pas 9 jaar later door de fusie van Strikeforce en de UFC keerde hij terug in de Octagon. Met succes!!! Lawler won acht van zijn tien gevechten in de UFC, waaronder een titeloverwinning tegen Johny Hendricks. Vervolgens verdedigde Lawler met succes zijn titel tegen Rory MacDonald en Carlos Condit alvorens in Juli 2016 KO te gaan tegen Tyron Woodley. Lawler zou het vervolgens in New York opnemen tegen Donald Cerrone, maar raakte geblesseerd. Het gevecht werd vervolgens herboekt voor UFC 213. Echter was het ditmaal Cerrone die wegens een infectie het gevecht niet kon halen. Hierdoor werd het gevecht verplaatst naar UFC 214 drie weken later.

Donald Cerrone (MMA 32-8-0-1/UFC 19-5-0-0) is een van de meest geliefde vechters in de UFC. ”Cowboy” heeft in 6 jaar voor de organisatie maar liefst 24 (!!) keer gevochten. Zijn titelgevecht op Lightweight kreeg hij in December 2015 tegen Rafael Dos Anjos. Dos Anjos was eerder al te sterk voor Cerrone, helaas was het voor Cerrone ook dit keer weer het geval. Cerrone heeft in 2016 viermaal gevochten en niet onverdienstelijk. Op Welterweight wist Cerrone zowel Alex Oliveira, Patrick Côté als Rick Story voortijdig te stoppen. Alle gevechten leverden hem een bonus op van $50.000. Na een gecanceld gevecht met Robbie Lawler, en ook vlak voor aanvang tegen Kelvin Gastelum moest Cerrone het in December 2016 opnemen tegen Matt Brown. Na een zeer moeilijke start wist Cerrone uiteindelijk Brown met een Highkick in de derde ronde KO te trappen. Daarmee sloot Cowboy een zeer succesvol 2016 af. Echter begon 2017 in mineur voor Cowboy. Voor eigen publiek werd een gevoelig TKO nederlaag geleden tegen Jorge Masvidal. Cowboy weet dat een overwinning op Lawler hem weer in de top van de Welterweight divisie zal brengen.

Comments are closed.

Translate »