breaking news

Rematch na controversiële eerste partij tussen Magomed Ankalaev en Ion Cutelaba tijdens UFC 252

June 12th, 2020 | by Redactie
Rematch na controversiële eerste partij tussen Magomed Ankalaev en Ion Cutelaba tijdens UFC 252
UFC
0

De UFC gaat wederom proberen de rematch in de Light-Heavyweight divisie tussen Magomed Ankalaev en Ion Cutelaba in te plannen. Het gevecht moet plaatsvinden op 15 augustus aanstaande tijdens UFC 252 op een nader te bepalen locatie. Beide mannen vochten in februari van dit jaar ook al tegen elkaar. Toen won Ankalaev na iets meer dan dertig seconden via TKO. Echter leek het alsof Cutelaba deed alsof hij was aangeslagen. De scheidsrechter vond echter dat Cutelaba aangeslagen was en stopte de partij. MMA Fighting weet te melden dat de rematch er dus alsnog van gaat komen.

Magomed Ankalaev (MMA 14-1/UFC 4-1) is misschien wel een van de grootste talenten die de UFC de laatste drie jaar aan het roster heeft toegevoegd. De Dagestani begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Nadat Ankalaev in kleinere Russische en Oekraïense organisaties in twee jaar een record van 5-0 had opgebouwd werd hij toegevoegd aan de Fight Club Akhmat organisatie. De organisatie van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. In 2016 deed Ankalaev mee aan het WFCA Light-Heavyweight toernooi. Ankalaev won de kwartfinale en halve finale waardoor hij vervolgens voor de titel mocht vechten in de finale tegen Maxim Grishin. Via KO in de vierde ronde pakte Ankalaev de titel. Die titel wist hij in Mei 2017 met succes te verdedigen. Voormalig UFC vechter Wagner Prado werd via KO in de eerste ronde gefinisht. In Oktober 2017 vocht Ankalaev tegen Celso Ricardo da Silva in een ”non-titlefight”. Ankalaev won zeer eenvoudig via KO vroeg in de eerste ronde. De UFC bood niet veel later Ankalaev een contract aan. Ankalaev maakte zijn debuut tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen de Schot Paul Craig. Ankalaev domineerde de complete partij van begin tot einde maar tikte een seconde voor het einde af na een Triangle Choke Submission van Craig. Hierdoor verloor Ankalaev voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière een partij. Ankalaev wist zich echter in September 2018 te revancheren. Via een spectaculaire KO overwinning tegen Marcin Prachnio pakte Ankalaev zijn eerste overwinning in de Octagon. Hij kreeg hiervoor ook nog de Performance of the Night bonus. Ankalaev werd vervolgens in Februari 2019 gematcht tegen Darko Stosic tijdens UFC Praag. Echter raakte Stosic geblesseerd en werd vervangen door Klidson Abreu. Ankalaev had weinig moeite met de Braziliaan en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Ankalaev wist daar in November 2019 een spectaculaire KO overwinning aan toe te voegen. In de derde ronde werd in Moskou Dalcha Lungiambula verslagen. Vervolgens zou Ankalaev het opnemen tegen Ion Cutelaba in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk. Ankalaev wist het gevecht in de eerste ronde via TKO te winnen. Echter leek het erop dat de scheidsrechter iets te vroeg had ingegrepen. De UFC plande de partij opnieuw in voor UFC 249 in April 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Ion Cuțelaba (MMA 15-5-0-1/UFC 4-4-0-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Cutelaba kwam de UFC binnen als eerste Moldavische vechter ooit. ”The Hulk” verloor zijn zeer attractieve UFC debuut van de Canadese Let Misha Cirkunov. Echter had Cutelaba in zijn tweede UFC gevecht aanzienlijk meer succes. Cutelaba versloeg Jonathan Wilson via Unanimous Decision en boekte hiermee zijn eerste UFC overwinning. De Moldaviër kon in December 2016 zijn overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in een vermakelijk gevecht verloren van Jared Cannonier. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Afgelopen Juni in Auckland vocht Cutelaba tegen Luis Henrique da Silva. In een gevecht tussen ”The Hulk” en ”Frankenstein” was het uiteindelijk ”The Hulk” die er met de KO overwinning binnen 20 seconden vandoor ging. Vervolgens zou Cutelaba het tegen Michal Oleksiejczuk moeten opnemen nadat Gadzhimurad Antigulov niet kon vechten in verband met een blessure. Echter werd Cutelaba door een potentiële USADA overtreding van de partij gehaald en werd zes maanden geschorst. Die schorsing was in Juli 2018 voorbij. Hierdoor kon Cutelaba vechten tijdens UFC Calgary tegen Gadzhimurad Antigulov. Antigulov was uitgeput na vier minuten waarna Cutelaba via TKO wist te winnen. Cutelaba zou vervolgens zijn opwachting maken tijdens UFC Brooklyn in Januari 2019. Helaas blesseerde de Moldaviër zich en moest hij zich noodgedwongen terugtrekken uit het gevecht tegen Glover Teixeira. De partij werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Fort Lauderdale in April 2019. Cutelaba begon sterk, maar kon niet voorkomen dat Teixeira hem in de tweede ronde via Rear Naked Choke Submission wist te finishen. Cutelaba wist zich echter in September 2019 op indrukwekkende manier te revancheren. Via TKO in de eerste ronde werd gewonnen van Khalil Rountree Jr. Cutelaba werd vervolgens tijdens UFC Norfolk in Februari 2020 gekoppeld aan Magomed Ankalaev. Cutelaba verloor op zeer discutabele wijze via TKO in de eerste ronde nadat de scheidsrechter het gevecht te vroeg leek te stoppen. De UFC plande de partij opnieuw in voor UFC 249 in April 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Cutelaba zou vervolgens een week later vechten tegen Ovince St.Preux. Echter werd ook dit evenement in verband met COVID-19 gecanceld.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »