breaking news

Rematch-Alert: Rockhold vs. Weidman 2 tijdens UFC 230 in New York

August 3rd, 2018 | by Marcel Dorff
Rematch-Alert: Rockhold vs. Weidman 2 tijdens UFC 230 in New York
UFC
0

Iets minder dan drie jaar na hun eerste confrontatie (destijds voor de belt) zullen Luke Rockhold en Chris Weidman elkaar wederom ontmoeten in de Octagon. Destijds in Las Vegas, ditmaal in New York. Beide mannen treffen elkaar in de Madison Square Garden Arena in de Middleweight divisie. Dit wist Brett Okamoto via ESPN naar buiten te brengen, inmiddels is het door de UFC via de LA Times bevestigd. Beide voormalig Kampioenen treffen elkaar op de Main Card op 3 November 2018.

Luke Rockhold (MMA 16-4/UFC 6-3) kwam als Strikeforce Middleweight Kampioen de UFC binnen. Hij had een vreselijk debuut tegen Vitor Belfort. Belfort wist Rockhold met een spinning heelkick KO te trappen. Vervolgens wist Rockhold een winstreak op te bouwen van vier gevechten (allemaal voortijdig beslist) tegen onder andere Lyoto Machida en Michael Bisping. Dit leverde hem in December 2015 een titelgevecht op tegen Chris Weidman. Rockhold wist de New Yorker Weidman via TKO in de vierde ronde te verslaan en kroonde zich daarmee tot de kingpin in de UFC Middleweight divisie. Een rematch stond op het programma in Mei 2016, maar Weidman raakte geblesseerd. Michael Bisping die een paar maanden eerder van Anderson Silva won nam het gevecht aan waardoor we een rematch zouden gaan zien van twee jaar daarvoor. Echter liep het ditmaal compleet mis voor Rockhold. Rockhold nam Bisping niet serieus, en dat kwam hem duur te staan. Rockhold verloor via KO in de eerste ronde en was zijn belt dus al vrij snel weer kwijt. Rockhold zou het vervolgens opnemen tegen ”Jacaré” Souza, een man die hij eerder al eens in een titelgevecht in de Strikeforce organisatie wist te verslaan. Echter raakte Rockhold geblesseerd en ging het gevecht niet door. Rockhold keerde vervolgens pas terug in September 2017 tegen David Branch. Na een moeilijke eerste ronde nam Rockhold het heft in handen en versloeg hij Branch via stoten naar het hoofd, waarop Branch aftikte. De UFC plande vervolgens een titelgevecht tussen Kampioen Robert Whittaker en Luke Rockhold in tijdens UFC 221 in Perth. Echter moest Whittaker noodgedwongen geblesseerd afzeggen, en werd vervangen door Yoel Romero. De UFC maakte er een interim titelgevecht van. Rockhold verloor via KO in de derde ronde en moet een titelgevecht tegen Whittaker voorlopig uit zijn hoofd zetten.

Embed from Getty Images

Chris Weidman (MMA 14-3/UFC 10-3) kwam als Ring of Combat Kampioen met een 4-0 record in 2011 de UFC binnen. De Serra-Longo Team vechter debuteerde tegen de Italiaan Alessio Sakara. Weidman won dit gevecht via Unanimous Decision. Drie maanden later won Weidman de Submission of the Night bonus door in de eerste ronde Jesse Bongfeldt via een Standing Guillotine Choke Submission tot afkloppen te dwingen. Weidman sloot 2011 af met een schitterende D’Arce Choke Submission tegen MMA veteraan Tom Lawlor. Ook 2012 begon zeer succesvol voor Weidman. Zo wist hij voormalig titeluitdager Demian Maia via Unanimous Decision te verslaan. Dit leverde de New Yorker halverwege 2012 zijn eerste Main Event gevecht op tegen Mark Munoz. Weidman pakte zijn vijfde overwinning op rij in de UFC door Munoz in de tweede ronde hard KO te slaan. De UFC zag de potentie in Weidman en matchte hem tegen UFC Middleweight Kampioen Anderson Silva. Weidman wist Silva in de tweede ronde te raken en finishte het gevecht via KO en was de nieuwe UFC Middleweight Kampioen. Ook de rematch een half jaar later werd gewonnen door Weidman. Weidman checkte een lowkick van Anderson Silva die daardoor zijn been brak. Weidman verdedigde vervolgens de belt met succes tegen zowel Lyoto Machida (UD) als Vitor Belfort (TKO) alvorens hij in December 2015 gematcht werd met Luke Rockhold. Rockhold bleek te sterk en versloeg Weidman via TKO in de vierde ronde. Weidman’s eerste Pro-MMA verlies en hij was ook gelijk de belt kwijt. De rematch bleef uit in verband met een blessure van Weidman. Hierdoor mocht Weidman voor de #1 contenderspot vechten in zijn eigen New York in November 2016 tegen Yoel Romero. Weidman leek de eerste twee rondes in de pocket te hebben, maar ging TKO in de derde ronde na een vernietigende knie van Romero. Weidman verloor dus opnieuw. Vervolgens verloor Weidman (opnieuw voor eigen publiek) van de Armeense Nederlander Gegard Mousasi. In een partij met veel controverse kreeg Mousasi uiteindelijk de overwinning toegewezen via TKO. Weidman moest vervolgens proberen om zijn losing streak van drie gevechten te doorbreken tijdens UFC Long Island in Juli 2017 tegen Kelvin Gastelum. Ondanks een knockdown aan het einde van de eerste ronde controleerde Weidman het gevecht, en wist hij in de derde ronde Gastelum te finishen via een Arm-Triangle Choke Submission.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »