breaking news

Raulian Paiva vervangt landgenoot Raphael Assuncao tegen Kyler Phillips op 24 juli

June 26th, 2021 | by Marcel Dorff
Raulian Paiva vervangt landgenoot Raphael Assuncao tegen Kyler Phillips op 24 juli
UFC
0

Raulian Paiva heeft een short notice partij aangenomen. De Braziliaan gaat een gewichtsklasse omhoog en gaat het op 24 juli opnemen tegen Kyler Phillips. Phillips zat zonder tegenstander nadat Raphael Assuncao om onbekende redenen verstek moet laten gaan. Phillips en Paiva treffen elkaar in de Bantamweight divisie op een nog later bekend te maken locatie, echter lijkt dit Las Vegas te worden. Combate wist het nieuws te melden.

Kyler Phillips (MMA 9-1/UFC 3-0) is een MMA vechter die na een kortstondige (maar succesvolle) amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Phillips vocht zijn eerste drie gevechten voor de CXF organisatie. Alle partijen werden gewonnen in de eerste ronde. Vervolgens klopte LFA al aan bij Phillips. Phillips maakte zijn debuut voor LFA in Juni 2017 tegen Jonathan Quiroz en won via Unanimous Decision. Hierna werd Phillips uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Phillips versloeg James Gray binnen een minuut via TKO in de eerste ronde. Gek genoeg was dit niet voldoende voor een UFC contract. Phillips mocht wel een half jaar later meedoen aan The Ultimate Fighter. Echter sneuvelde Phillips al in de eerste ronde als een van de favorieten voor de eindzege. Latere winnaar Brad Katona was via Majority Decision te sterk. Phillips kreeg geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims tijdens de TUF Finale en keerde terug bij de CXF organisatie. Phillips verloor daar via Split Decision van Victor Henry. Echter keerde hij vervolgens terug bij de LFA organisatie. Daar wist Phillips zijn neerwaartse spiraal te doorbreken door Emeka Ifekandu via een Headkick KO in de eerste ronde te stoppen. Phillips werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op te nemen tegen Ray Borg tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. Echter moest Phillips om onbekende redenen verstek laten gaan. Uiteindelijk maakte Phillips in Februari 2020 zijn lang verwacht UFC debuut in Norfolk tegen Gabriel Silva. Phillips vocht zeer sterk en won de partij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Phillips zou vervolgens Batgerel Danaa treffen in Oktober 2020. Echter kreeg de Mongoliër zijn werkvisum niet rond en werd vervangen door Cameron Else. Phillips versloeg Else via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Phillips kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie en nam het in Maart 2021 op tegen de in de UFC nog ongeslagen Song Yadong. Phillips won de partij via Unanimous Decision. Phillips zou het vervolgens in Juli 2021 opnemen tegen Raphael Assuncao. Echter trok de Braziliaan zich terug en werd vervangen door zijn landgenoot Raulian Paiva.

Embed from Getty Images

Raulian Paiva (MMA 20-3/UFC 2-2) wordt al jaren gezien als een van de grootste talenten in Brazilië. Paiva startte zijn carrière in 2013. Paiva wist in het Braziliaanse MMA circuit sterke partijen neer te zetten met als hoogtepunt de NEC titel in de zomer van 2016. Destijds werd via Unanimous Decision gewonnen van Chrysangelo de Moraes. Paiva pakte in November 2017 een Submission overwinning in de eerste ronde tegen UFC veteraan Iliarde Santos. Hierdoor werd hij uitgenodigd om in Augustus 2018 mee te doen aan de Braziliaanse Contender Series. Paiva won zijn partij via Split Decision tegen Allan Nascimento. Dana White was onder de indruk en gaf de Braziliaan een contract. Echter was het nog maar de vraag of Paiva zijn UFC debuut zou gaan maken. De Braziliaan probeerde in een nachtclub met zijn vriendin weg te komen nadat ze bedreigd werden. Doordat een vriend van Paiva ertussen kwam wist hij en zijn vriendin er op de motor vandoor te gaan. Echter werden ze opzettelijk aangereden. Paiva hield slechts kleine verwondingen over aan het ongeval, helaas was zijn vriendin er slechter aan toe. Na een coma van zes dagen overleed Paiva’s vriendin. Paiva wilde stoppen met MMA, maar om zijn vriendin’s wens te eren (zijn droom waarmaken) bleef hij actief en maakte hij in Februari 2019 zijn debuut in de UFC tegen Kai Kara-France. Paiva vocht sterk maar verloor via een controversiële Split Decision. Vervolgens maakte Paiva in Augustus 2019 zijn opwachting tijdens UFC Montevideo tegen landgenoot Rogerio Bontorin. Paiva vocht wederom sterk, maar Bontorin wist een gigantische scheur open te halen boven het oog van Paiva. De dokter stopte het gevecht waarna Paiva verloor via TKO in de eerste ronde. Paiva wist vervolgens tijdens zijn derde partij in de UFC wel de overwinning te pakken. Tijdens UFC Rio Rancho werd in de tweede ronde Mark De La Rosa via KO verslagen. Paiva wist die overwinning in Juli 2020 een goed vervolg te geven. Via een close Unanimous Decision werd gewonnen van Zhalgas Zhumagulov. Paiva zou hierna vechten in Oktober 2020 tegen Amir Albazi. Echter moest hij in verband met een kruisbandoperatie de partij annuleren. Helaas voor Paiva zou hij ook zijn geplande partij in Mei 2021 tegen David Dvorak aan zich voorbij moeten laten gaan na een slechte weight-cut.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »