breaking news

Kyler Phillips

Naam: Kyler Phillips
Bijnaam: Matrix
Record: 10 – 2 – 0 (UFC 4 – 1 – 0)
Geboortedatum: 12-06-1995
Geboorteplaats: Torrance, Californië, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.73m (5ft 8in)
Gewicht: 61kg (135lb)
Divisie: Bantamweight
Vecht uit: Phoenix, Arizona, USA
Gym: MMA LAB
Actief: 2016 – heden
Twitter: @Kymatrix
 

Kyler John Phillips is een MMA vechter die na een kortstondige (maar succesvolle) amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Phillips vocht zijn eerste drie gevechten voor de CXF organisatie. Alle partijen werden gewonnen in de eerste ronde. Vervolgens klopte LFA al aan bij Phillips. Phillips maakte zijn debuut voor LFA in Juni 2017 tegen Jonathan Quiroz en won via Unanimous Decision. Hierna werd Phillips uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Phillips versloeg James Gray binnen een minuut via TKO in de eerste ronde. Gek genoeg was dit niet voldoende voor een UFC contract. Phillips mocht wel een half jaar later meedoen aan The Ultimate Fighter. Echter sneuvelde Phillips al in de eerste ronde als een van de favorieten voor de eindzege. Latere winnaar Brad Katona was via Majority Decision te sterk. Phillips kreeg geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims tijdens de TUF Finale en keerde terug bij de CXF organisatie. Phillips verloor daar via Split Decision van Victor Henry.

Echter keerde hij vervolgens terug bij de LFA organisatie. Daar wist Phillips zijn neerwaartse spiraal te doorbreken door Emeka Ifekandu via een Headkick KO in de eerste ronde te stoppen. Phillips werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op te nemen tegen Ray Borg tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. Echter moest Phillips om onbekende redenen verstek laten gaan. Uiteindelijk maakte Phillips in Februari 2020 zijn lang verwacht UFC debuut in Norfolk tegen Gabriel Silva. Phillips vocht zeer sterk en won de partij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Phillips zou vervolgens Batgerel Danaa treffen in Oktober 2020. Echter kreeg de Mongoliër zijn werkvisum niet rond en werd vervangen door Cameron Else. Phillips versloeg Else via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Phillips kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie en nam het in Maart 2021 op tegen de in de UFC nog ongeslagen Song Yadong. Phillips won de partij via Unanimous Decision. Phillips zou het vervolgens in Juli 2021 opnemen tegen Raphael Assuncao. Echter trok de Braziliaan zich terug en werd vervangen door zijn landgenoot Raulian Paiva. Phillips verloor de partij via Majority Decision. Phillips revancheerde zich in Februari 2022 met een Armbar Submission in de derde ronde tegen Marcelo Rojo.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
NB Raphael Assuncao NB – (-:–) UFC TBA 11 Mar. 2023
Win Marcelo Rojo Submission (RNC) 3 (1:48) UFC 271 12 Feb. 2022
Loss Raulian Paiva Decision (Majority) 3 (5:00) UFC on ESPN 27: Las Vegas 24 Jul. 2021
Win Song Yadong Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC 259 6 Mar. 2021
Win Cameron Else TKO (Elbows) 2 (0:44) UFC on ESPN 16: Abu Dhabi 4 Okt. 2020
Win Gabriel Silva Decision (Unanimous) 3 (5:00) UFC FN 169: Norfolk 29 Feb. 2020 UFC Bantamweight Debut
Win James Gray TKO (Punches & Elbows) 1 (0:46) DWCS S1. Week 4 1 Aug. 2017 Gevecht telt niet als ”UFC” gevecht maar vond wel plaats onder de UFC organisatie

 

Translate »