breaking news

Populaire Korean Zombie keert terug tijdens het Main Event van UFC Houston

December 3rd, 2016 | by Marcel Dorff

De zeer populaire Chan Sung Jung (beter bekend onder zijn bijnaam ”The Korean Zombie”) keert na een afwezigheid van meer dan drie jaar terug in de Octagon. De Zuid-Koreaan had veel blessureleed, maar een militaire dienstplicht van twee jaar zorgde er met name voor dat Jung zolang buiten beeld bleef. The Korean Zombie zal het tijdens het Main Event in Houston, Texas opnemen tegen Dennis Bermudez. Het Featherweightgevecht zal plaatsvinden op 4 Februari 2017 tijdens UFC Fight Night 104 in het Toyota Center.

Dennis Bermudez (MMA 16-5/UFC 9-3) kwam in 2011 via TUF 14 de UFC binnen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de UFC Featherweight divisie. Bermudez reikte tot aan de finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Diego Brandao. Vervolgens wist Bermudez in een tijdsbestek van twee jaar een winstreak van zeven gevechten neer te zetten. Onder anderen Max Holloway, Clay Guida en Steven Siler werden verslagen. Vervolgens volgden twee dieptepunten tot zover in de carrière van ”The Menace” in de UFC. Hij verloor achter elkaar van Ricardo Lamas (Submission) en Jeremy Stephens (KO) waardoor Bermudez weer zakte in de rankings. In 2016 kon Bermudez weer de weg naar boven beklimmen met overwinningen op Tatsuya Kawajiri en Rony Jason. Jung is weliswaar niet gerankt (mede door zijn afwezigheid) maar een overwinning op de Zuid-Koreaan zou voor Bermudez een van de grootste overwinningen uit zijn carrière betekeken.

Chan Sung Jung (MMA 14-4/UFC 3-1) werd in 2010 van de Sengoku RC organisatie opgepikt door de WEC. Tijdens zijn debuut voor de WEC vocht Jung tegen Leonard Garcia. Garcia won een zeer controversiële Split Decision in een gevecht dat door veel vooraanstaanden MMA media werd uitgeroepen tot gevecht van het jaar. In zijn tweede en laatste gevecht voor de WEC ging Jung genadeloos hard KO tegen George Roop. Ondanks zijn 0-2 record in de WEC twijfelde de UFC er geen moment aan de attractieve vechter te contracteren toen de overname van de WEC rond was. Jung debuteerde in 2011 voor de UFC tegen een oude bekende…Leonard Garcia. Ditmaal won de Zuid-Koreaan wel van Garcia. Jung wist Garcia te finishen via een Twister Submission. De allereerste (en voorlopig allerlaatste) Twister Submission ooit in de UFC. Vervolgens wist ”The Korean Zombie” in hetzelfde jaar Mark Hominick binnen 7 seconden KO te slaan. Hominick had een gevecht ervoor in een competitief gevecht verloren via Unanimous Decision van Kampioen José Aldo. Jung kreeg een title-eliminator aangeboden tegen Dustin Poirier. Jung wist Poirier via D’Arce Choke (de favoriete submission van Poirier) te finishen en mocht dus voor de titel vechten. Jung gaf goed tegenstand aan Aldo, maar verloor in de vierde ronde via TKO (mede doordat bij een stoot zijn schouder uit de kom raakte). Nu is ”The Korean Zombie” dus terug.

pixlr_20161202204057115

One Comment

  1. Pingback: Zes partijen toegevoegd aan UFC Fight Night 104 MMA DNA

Leave a Reply

Translate »