breaking news

Ongeslagen Lerone Murphy treft Gabriel Benitez tijdens UFC Londen

December 30th, 2019 | by Marcel Dorff
Ongeslagen Lerone Murphy treft Gabriel Benitez tijdens UFC Londen
UFC
0

De Engelsman Lerone Murphy zal op 21 maart 2020 voor de tweede maal zijn opwachting gaan maken in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 171 in Londen, Engeland is de Mexicaan Gabriel Benitez de tegenstander in de Featherweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op de Preliminary Card in de Octagon van de O2 Arena. Daily Express meldde dit gevecht, de UFC bevestigde de partij enkele ogenblikken later.

Lerone Murphy (MMA 8-0-1/UFC 0-0-1) is een Engelse MMA vechter die na een ongeslagen amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Murphy was vooral actief in het regionale Engelse circuit. Zo vocht hij onder meer voor Tanko FC en Celtic Gladiator, maar was hij toch vooral een van de bekende gezichten van de Full Contact Contender organisatie. Bij deze organisatie pakte Murphy in Mei 2019 de titel door de Italiaan Manolo Sciana in de derde ronde via KO te verslaan. In het gevecht daarvoor had hij nog de talentvolle Belg Ayton De Paepe weten te verslaan. Murphy tekende in Augustus 2019 een contract bij de UFC en nam in September 2019 zijn ongeslagen record mee de Octagon in tijdens UFC 242 in Abu Dhabi tegen Zubaira Tukhugov. De partij eindigde onbeslist in een Split Draw.

Embed from Getty Images

Gabriel Benítez (MMA 21-7/UFC 5-3) kwam in 2014 via TUF Latin America 1 de UFC binnen. Benitez kwam tot de halve finale waarin hij uiteindelijk zijn meerdere moest erkennen in de Nicaraguaan Leonardo Morales. Ondanks het verlies kreeg Benitez een kans van de UFC om tijdens UFC 180 in Mexico te vechten tegen Humberto Brown. Benitez won het gevecht via Guillotine Choke Submission vroeg in de derde ronde. Ruim een half jaar later kwam de UFC opnieuw voor een evenement in Mexico. Opnieuw mocht Benitez opdraven ditmaal tegen Clay Collard. Benitez won het gevecht via Unanimous Decision. Vijf maanden later mocht Benitez (opnieuw in Mexico) vechten tegen Team Alpha Male’s Andre Fili. Fili bleek te sterk voor Benitez die via een Headkick KO het gevecht al in de eerste ronde besliste. Ruim tien maanden later revancheerde Benitez zich voor zijn eerste verlies in de UFC. Via Guillotine Choke Submission werd in Hidalgo, Texas de UFC veteraan Sam Sicilia via Guillotine Choke in de tweede ronde verslagen. Echter kon Benitez die overwinning begin 2017 geen goed vervolg geven. De sterke Peruviaan Enrique Barzola stond tegenover Benitez. Barzola gebruikte zijn worstelgame naar behoren en won uiteindelijk van Benitez via Unanimous Decision. Benitez keerde vervolgens terug in December 2017 in Fresno, Californië. Zijn tegenstander was de populaire Jason Knight. Knight wist niet in zijn spel te komen, Benitez lukte dit wel en won via een imposante Unanimous Decision. De Mexicaan keerde vervolgens terug in de Octagon tijdens UFC Santiago tegen de Peruviaan Humberto Bandenay. Benitez wist via een slam en stoten Bandenay binnen 40 seconden via KO te finishen. Benitez zou vervolgens ruim een jaar niet vechten en pas terugkeren tijdens UFC 241 in Augustus 2019. Benitez nam het op tegen Sodiq Yusuff. Benitez wist Yusuff vroeg in de wedstrijd “aan” te slaan. Echter draaide Yusuff de partij langzaam naar zich toe en wist hij Benitez uiteindelijk nog in de eerste ronde via TKO te stoppen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »