breaking news

Ongeslagen Drakkar Klose vecht tegen David Teymur tijdens UFC 218 in Detroit

October 3rd, 2017 | by Marcel Dorff

De Detroit Free Press heeft zojuist bekend gemaakt dat de ongeslagen Drakkar Klose in zijn thuisstaat zijn opwachting zal maken op 2 December 2017 tijdens UFC 218. De Zweed David Teymur zal die avond in de Lightweight divisie zijn tegenstander zijn. Beide mannen treffen elkaar in de Octagon van de Little Caesars Arena in Detroit, Michigan. Het is niet bekend of het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card of Main Card.

Drakkar Klose (MMA 8-0-1/UFC 2-0-0) vecht sinds 2014 professioneel en is tot op heden nog ongeslagen. The MMA Lab vechter uit Glendale, Arizona mocht debuteren voor de UFC in dezelfde staat als waar hij traint. Ondanks dat Klose een late replacement was voor Jordan Rinaldi zorgde hij voor een zeer sterke partij tegen Devin Powell. Klose zou het gevecht dik verdiend winnen via Unanimous Decision. Vervolgens werd Klose gematcht tegen de eveneens ongeslagen Engelsman Marc Diakiese. Klose wist het gevecht via Split Decision te winnen en bleef hierdoor ongeslagen. Klose kwam over van de RFA organisatie (inmiddels LFA) waar hij in September 2016 won via Unanimous Decision van Hugh Pulley. Klose staat bekend om zijn sterke standup game en wist in 2015 de Rage in the Cage titel te pakken.

David Teymur (MMA 6-1/UFC 3-0) kwam via TUF 22 de UFC binnen. Teymur versloeg in de eliminatie ronde Thibault Gouti via Unanimous Decision. Hierdoor behoorde Teymur tot Team Europe gecoacht door Conor McGregor. Teymur zou ook in de achtste finales Johnny Nunez verslaan, maar verloor uiteindelijk in de kwartfinale via Majority Decision van Marcin Wrzosek. Teymur kreeg uiteindelijk in 2016 alsnog een partij in de UFC aangeboden tegen TUF 22 team-en landgenoot Martin Svensson. Teymur liet zien dat hij qua standup een zeer gevaarlijke vechter is en finishte Svensson in de tweede ronde via TKO. Vijf maanden later vocht Teymur zijn tweede officiële gevecht binnen de organisatie. Ditmaal werd nieuwkomer Jason Novelli via KO in de tweede ronde gefinisht. Teymur daagde vervolgens Northcutt uit, maar zowel Northcutt als de UFC gaven hier geen gehoor aan. Lando Vannata was de tegenstander tijdens UFC 209 in Maart dit jaar. In een zeer vermakelijk gevecht was het uiteindelijk Teymur die via Unanimous Decision zijn meest prestigieuze overwinning in zijn carrière tot dusver wist te pakken. Beide mannen kregen ook nog de Fight of the Night bonus toegewezen.

Comments are closed.

Translate »