breaking news

Ongeslagen Angela Lee is klaar voor Jenny Huang

March 10th, 2017 | by Lennart Van Arendonk

Terwijl het westen zich richt op atleten als Georges St-Pierre, Amanda Nunes en Michael Bisping, is het in Azië aan Angela ‘Unstoppable’ Lee om de media te ontvangen. De ongeslagen 20-jarige atleet is extreem populair en zal aanstaande zaterdag 11 maart haar ONE Championship Women’s Atomweight titel verdedigen in de Impact Arena van Muangthong Thani, Bangkok, Thailand.

Angela Sun Ju Lee is een Canadees-Amerikaanse Mixed Martial Arts vechter. Ze is geboren in Vancouver bij een Singaporese vader en een Zuid-Koreaanse moeder. Lee is op 7-jarige leeftijd verhuisd naar Hawaii en heeft het Martial Arts met de paplepel ingegoten gekregen. Beide ouders waren bekend met verschillende vechtsporten en gaven haar al snel training en stond ze met een leeftijd van zes jaar al te strijden. Haar jongere broer Christian Lee is ook een actieve professionele vechter. Hij kent momenteel een record van 5 – 1 en wist op 6 mei 2016 te winnen van de Nederlandse Anthony Engelen.

In 2011 won Angela Lee in haar gewichtsklasse bij de USA Amateur Pankration National Championships. Een overwinning die volgde met een gouden medaille bij de World Pangration Athlima Federation World Championships in Griekenland. Lee is de jongste vechter die een wereldtitel won in het MMA. Ze deed dit na het verslaan van Mei Yamaguchi in de Atomweight (115 lbs) divisie.

Angela Lee vs. Jenny Huang (Voor de Atomweight titel):

Lee heeft bewezen een zeer sterk en technisch grondspel te hebben. Met haar bruine band in het Braziliaanse Jiu-Jitsu en haar hoge grappling vaardigheden zal ze dit gevecht hoogstwaarschijnlijk naar de grond proberen te halen. Hier zal ze willen vechten voor een verwurging als een Neck Crank of een Rear Naked Choke.

Aan de andere kant komt Jenny Huang (5-0) te staan. Huang draagt de blauwe band in het Braziliaanse Jiu-Jitsu en heeft zeer sterke judo vaardigheden. Ook van Huang verwachten wij een grondspel. Eenmaal op de grond zal ze actief werken naar een submission. Zo won ze recent nog met een zeldzame Gogoplata van April Osenio.

Fans kunnen een zeer actief grondspel verwachten. Na het klinken van de bel zal er even gestreden worden om de juiste positie, maar zodra er de kans is wordt er een clinch of takedown opgezocht. Het zal gaan om de uitkomst van deze takedown, want de vechter in de beste positie zal de meeste mogelijkheden hebben. Een zeer spannend gevecht waar alles kan gebeuren.

Bekijk hier het gevecht tussen Angela Lee en Mei Yamaguchi. Het gevecht waar Lee haar titel won.

Houd MMA DNA in de gaten voor meer MMA nieuws!

Comments are closed.

Translate »