breaking news

Ongeslagen Aiemann Zahabi vecht tegen Ricardo Ramos in New York

August 16th, 2017 | by Marcel Dorff

De Canadese journalist Danny Austin wist zojuist te melden dat de ongeslagen Aiemann Zahabi op 4 November 2017 tijdens UFC 217 in New York, New York zal terugkeren in de Octagon. Hij zal het in de Bantamweight divisie opnemen tegen de Braziliaan Ricardo Ramos. De UFC bevestigde dit gevecht enkele ogenblikken later. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Madison Square Garden Arena. Het gevecht zal plaatsvinden op de Preliminary Card.

Aiemann Zahabi (MMA 7-0/UFC 1-0) is een 29-jarige Canadees die traint bij Tristar Gym in Montreal, Québec, Canada. Niet vreemd ook aangezien zijn broer de bekende MMA coach Firas Zahabi is. Onder meer de trainer van Rory MacDonald en Georges St.Pierre. Aiemann Zahabi staat te boek als groot talent binnen de Canadese MMA wereld en bracht alvorens hij eerder dit jaar zijn UFC debuut maakte een ongeslagen record met zich mee van 6-0. Met drie (T)KO overwinningen en drie Submission overwinningen had Zahabi ook nog altijd een finishratio van 100%. Ook opvallend is dat al deze zes gevechten werden beslecht in de eerste ronde. Zahabi debuteerde in de UFC tegen TUF Brazil 4 winnaar Reginaldo Oliveira. Zahabi won na een zeer spectaculaire partij van beide kanten via Unanimous Decision. Hiermee zette hij zijn ongeslagen record voort, maar kon hij geen vervolg geven aan zijn 100% finishratio. Voor Zahabi wordt het gevecht tegen Ramos de eerste keer dat hij vecht buiten Canada.

Ricardo Ramos (MMA 10-1/UFC 1-0) maakte in Februari dit jaar tijdens UFC Fight Night 104 in Houston, Texas zijn UFC debuut. Ramos nam het op tegen de Japanner Michinori Tanaka. Ramos was uiteindelijk de sterkere vechter en won via Unanimous Decision. De Braziliaan zat tweemaal in het programma ”Dana White : Lookin’ for a Fight”. Tijdens de eerste keer verloor Ramos (die op dat moment nog ongeslagen was) via Submission in de eerste ronde. Dit gevecht was om de Legacy FC Bantamweight Titel. Ongeveer zes maanden later vocht Ramos voor de NEF promotie. Tijdens het Main Event vocht hij tegen Alfred Khashakyan. Ditmaal wist Ramos via Submission in de tweede ronde zijn tegenstander te finishen. Dit leverde hem zijn UFC contract op. Dana White liet weten Ramos al langer op het oog te hebben, maar door zijn verlies in zijn laatste gevecht de Braziliaan geen contract kon aanbieden. Nu kon dat dus wel. Inmiddels zal Ramos dus voor zijn tweede overwinning in de Octagon gaan.

Comments are closed.

Translate »