breaking news

Nikita Krylov treft Magomed Ankalaev tijdens UFC evenement op 27 februari

December 30th, 2020 | by Marcel Dorff
Nikita Krylov treft Magomed Ankalaev tijdens UFC evenement op 27 februari
UFC
0

Een zeer interessante partij is toegevoegd aan het UFC evenement dat op 27 februari aanstaande zal plaatsvinden. Nikita Krylov gaat het opnemen in de Light-Heavyweight divisie tegen Magomed Ankalaev. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie. ESPN MMA wist de partij bekend te maken.

Nikita Krylov (MMA 26-7/UFC 8-5) kwam in 2013 als Heavyweight vechter de UFC binnen. Krylov verloor zijn debuut van Soa Palelei, en won zijn tweede gevecht van Walt Harris. Hierna ging Krylov naar de Light-Heavyweight divisie waar hij meteen te maken kreeg met Ovince St.Preux. Krylov maakte een grote fout door in de eerste ronde een Guillotine Choke (terwijl OSP in half guard zat) vast te houden. Hierdoor kon St.Preux vanuit half guard de VonFlue Choke aanzetten en zo de winst pakken. Vervolgens wist Krylov vijf gevechten achter elkaar te finishen en te winnen. Zo werd gewonnen van Marcos Rogerio de Lima, Francimar Barroso en Ed Herman. Uiteindelijk verloor Krylov weliswaar in December 2016 van Cirkunov, maar de Oekraïner is altijd ”must see tv”. Krylov liet vervolgens weten zijn contract niet te willen verlengen omdat hij dichter bij huis wilde vechten. Na vervolgens een partij in zijn thuishaven Donetsk gevochten te hebben tekende Krylov bij de Fight Nights Global organisatie. Tijdens zijn debuut maakte hij indruk door voormalig Bellator Kampioen Emanuel Newton via KO binnen een minuut te stoppen. Hierop gaf Fight Nights Global de Oekraïener een titelgevecht tegen Fabio Maldonado. Via een snoeiharde KO in de tweede ronde pakte Krylov de titel. Vervolgens ging het gerucht dat Krylov zou terugkeren naar de UFC. Dit gebeurde ook. Echter was het geen succesvolle terugkeer. Via D’Arce Choke Submission werd verloren in de tweede ronde van Jan Blachowicz tijdens UFC Moskou. Krylov kreeg vervolgens van de UFC in April 2019 de kans om een verliespartij uit het verleden goed te maken. Tijdens UFC 236 in Atlanta stond de Oekraïner tegenover Ovince St.Preux. Krylov voldeed en finishte St.Preux via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Helaas voor Krylov kon hij in September 2019 hier geen tweede overwinning aan toevoegen. In een competitief gevecht werd verloren van de Braziliaan Glover Teixeira via Split Decision. Krylov wist echter in Maart 2020 sterk terug te komen. Via Unanimous Decision werd in Brasilia gewonnen van Johnny Walker. Krylov werd vervolgens in Oktober 2020 gematcht tegen Volkan Oezdemir. Echter raakte Oezdemir geblesseerd waardoor de partij niet doorging.

Embed from Getty Images

Magomed Ankalaev (MMA 15-1/UFC 5-1) is misschien wel een van de grootste talenten die de UFC de laatste drie jaar aan het roster heeft toegevoegd. De Dagestani begon zijn Pro-MMA carrière in 2014. Nadat Ankalaev in kleinere Russische en Oekraïense organisaties in twee jaar een record van 5-0 had opgebouwd werd hij toegevoegd aan de Fight Club Akhmat organisatie. De organisatie van de Tsjetsjeense president Ramzan Kadyrov. In 2016 deed Ankalaev mee aan het WFCA Light-Heavyweight toernooi. Ankalaev won de kwartfinale en halve finale waardoor hij vervolgens voor de titel mocht vechten in de finale tegen Maxim Grishin. Via KO in de vierde ronde pakte Ankalaev de titel. Die titel wist hij in Mei 2017 met succes te verdedigen. Voormalig UFC vechter Wagner Prado werd via KO in de eerste ronde gefinisht. In Oktober 2017 vocht Ankalaev tegen Celso Ricardo da Silva in een ”non-titlefight”. Ankalaev won zeer eenvoudig via KO vroeg in de eerste ronde. De UFC bood niet veel later Ankalaev een contract aan. Ankalaev maakte zijn debuut tijdens UFC Londen in Maart 2018 tegen de Schot Paul Craig. Ankalaev domineerde de complete partij van begin tot einde maar tikte een seconde voor het einde af na een Triangle Choke Submission van Craig. Hierdoor verloor Ankalaev voor het eerst in zijn Pro-MMA carrière een partij. Ankalaev wist zich echter in September 2018 te revancheren. Via een spectaculaire KO overwinning tegen Marcin Prachnio pakte Ankalaev zijn eerste overwinning in de Octagon. Hij kreeg hiervoor ook nog de Performance of the Night bonus. Ankalaev werd vervolgens in Februari 2019 gematcht tegen Darko Stosic tijdens UFC Praag. Echter raakte Stosic geblesseerd en werd vervangen door Klidson Abreu. Ankalaev had weinig moeite met de Braziliaan en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Ankalaev wist daar in November 2019 een spectaculaire KO overwinning aan toe te voegen. In de derde ronde werd in Moskou Dalcha Lungiambula verslagen. Vervolgens zou Ankalaev het opnemen tegen Ion Cutelaba in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk. Ankalaev wist het gevecht in de eerste ronde via TKO te winnen. Echter leek het erop dat de scheidsrechter iets te vroeg had ingegrepen. De UFC plande de partij opnieuw in voor UFC 249 in April 2020. Echter werd de partij in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk vochten beide vechters opnieuw tegen elkaar in Oktober 2020. Ditmaal liet Ankalaev geen twijfel en versloeg Cutelaba via KO in de eerste ronde. Ankalaev kreeg voor deze prestatie de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »