breaking news

Nicco Montaño treft Julia Avila na drie jaar opnieuw, ditmaal op 8 augustus in de UFC

June 17th, 2020 | by Marcel Dorff
Nicco Montaño treft Julia Avila na drie jaar opnieuw, ditmaal op 8 augustus in de UFC
UFC
0

Voormalig Women’s Flyweight kampioene Nicco Montaño keert op 8 augustus terug in de Octagon. Montaño die inmiddels is overgestapt naar de Bantamweight divisie treft een oude bekende in Julia Avila. Beide vrouwen troffen elkaar drie jaar geleden al eens. Destijds voor de HD MMA titel. Avila ging er toen met de overwinning vandoor. De locatie van de rematch is nog niet bekend. MMA Fighting meldde de partij.

Nicco Montaño (MMA 4-3/UFC 1-1) was een van de allergrootste verrassingen van het 26ste seizoen van TUF. Montaño kwam met een record van 3-2 en de KOTC titel op zak TUF binnen. Montaño nam het in haar achtste finale gevecht meteen op tegen een van de favorieten voor de eindzege, namelijk Lauren Murphy. Montaño bleek echter te sterk voor de UFC veterane en won via Unanimous Decision. Vervolgens rekende de Indiaanse ook af met Montana Stewart-De La Rosa. Na een bloederig gevecht won Montaño opnieuw via Unanimous Decision. Tijdens de halve finale van TUF 26 stond Montaño tegenover de voormalig koningin van de divisie Barb Honchak. Montaño was ook dit keer sterker dan haar opponente en wist via Unanimous Decision de Finale te halen en dus mocht Montaño vechten voor de UFC Women’s Flyweight titel. Haar tegenstandster Sijara Eubanks kwam echter niet door de medische keuring waardoor Montaño last minute een nieuwe tegenstandster kreeg. Roxanne Modafferi nam het op tegen Montaño. Montaño maakte het sprookje compleet door via Unanimous Decision de titel te pakken en zo de geschiedenis in te gaan als de allereerste vrouwelijke UFC Kampioen in de Flyweight divisie. Montaño zou vervolgens haar titel verdedigen in Dallas tijdens UFC 228 tegen Valentina Shevchenko. Echter werd Montaño op de ochtend van de weging naar het ziekenhuis getransporteerd in verband met haar gezondheid. Het gevecht werd gecanceld en Dana White liet later weten dat Montaño niet langer in het bezit was van de belt. Montaño zou vervolgens een gewichtsklasse omhoog gaan en werd gekoppeld aan Sara McMann tijdens UFC Sacramento in Juli 2019. Echter raakte McMann geblesseerd en werd vervangen door Julianna Peña. In een vrij gelijkwaardig gevecht moest Montaño echter wel haar meerdere erkennen in Peña. Montaño verloor via Unanimous Decision. Montaño zou vervolgens haar opwachting maken tijdens UFC Rio Rancho in Februari 2020 tegen Macy Chiasson. Echter raakte Montaño geblesseerd en moest ze afzeggen.

Embed from Getty Images

Julia Avila (MMA 8-1/UFC 2-0) is een MMA vechtster die bekend staat om haar zeer agressieve en attractieve vechtstijl. “Raging Panda” maakte in 2012 haar Pro-MMA debuut. Tijdens haar debuut won ze via Unanimous Decision tegen huidige UFC vechtster Marion Reneau. Vervolgens won Avila in haar derde pro gevecht de HD MMA titel door voormalig UFC Women’s Flyweight Kampioene Nicco Montano via Unanimous Decision te verslaan. Avila leed vervolgens haar eerste verliespartij. Avila blesseerde haar hand tegen Marciea Allen en moest opgeven. Echter wist Avila 2018 goed af te sluiten met twee TKO overwinningen en werd ze door de UFC gecontracteerd. Avila zou eigenlijk haar debuut maken voor de UFC tijdens UFC 239 in Las Vegas tegen Melissa Gatto. Echter haakte Gatto af en zou de Zweedse Pannie Kianzad haar opwachting maken tegen Avila. Avila vocht sterk en wist via Unanimous Decision tijdens haar debuut de overwinning te pakken. Avila zou vervolgens in Oktober 2019 terugkeren tijdens UFC Singapore tegen Karol Rosa. Echter raakte Rosa geblesseerd en werd het gevecht in zijn geheel gecanceld. De UFC boekte het gevecht opnieuw in voor April 2020 tijdens UFC Portland. Echter werd ditmaal het hele evenement gecanceld in verband met COVID-19. De partij werd vervolgens wederom opnieuw ingepland. Ditmaal in Mei 2020. En ook ditmaal zou de partij niet plaatsvinden. Het evenement werd eveneens in verband met COVID-19 gecanceld. Uiteindelijk zou de partij vervolgens in Juni plaatsvinden. Echter kon ditmaal Rosa het land niet binnenkomen en werd vervangen door Gina Mazany. Avila had slecht 22 seconden nodig om Mazany via TKO te finishen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »