breaking news

Nederlandse avond in Dusseldorf met onder anderen Tavares vs Duut

September 3rd, 2019 | by Stefan Van Erp
Nederlandse avond in Dusseldorf met onder anderen Tavares vs Duut
GLORY
0

Een groot deel van de kaart voor GLORY 69 is bekend gemaakt en het gaat wederom een Nederlands getinte avond worden. Naast het Main Event tussen Tyjani Beztati en Marat Grigorian zullen er meer Nederlandsers in actie komen. Zo vechten Luis Tavares en Michael Duut tegen elkaar, neemt Yousri Belgaroui het op tegen Ulric Bokeme. Tijdens de Prelims vecht Kevin van Heeckeren tegen Jakob Styben en neemt Massaro Glunder het op tegen Luke Whelan. 

Luis Tavares vs Michael Duut

Luis Tavares is de voormalig Enfusion Light Heavyweight en Heavyweight kampioen. Met Tavares heeft GLORY wederom een topper weten te strikken en wellicht iemand die in de toekomst Artem Vakhitov kan uitdagen. Tavares vocht in 2013 tegen Vakhitov tijdens GLORY 9 in New York. Deze partij ging verloren voor Tavares. Echter richtte de Nederlander zich op en maakte vooral faam bij Enfusion door ander andere Jahfarr Wilnis, Mohamed Boubkari en Fatih Ulusoy te verslaan. Tavares is met 1 doel naar GLORY gekomen en dat is de Light Heavyweight titel. Later wil hij zich ook weer op Heavyweight gaan focussen. Tavares maakte zijn comeback in zijn stad (Rotterdam) in December 2018. In een zeer gelijkwaardige partij werd gewonnen via Split Decision van Artur Gorlov. Vervolgens nam Tavares het op tegen Felipe Micheletti. Dit gevecht verliep niet als gewenst voor Tavares. Hij verloor via een Decision. Hierdoor lijkt een titelgevecht weer een stap verder.

Michael Duut vecht sinds 2013 voor GLORY. Hij maakte zijn debuut voor de organisatie op 23 maart 2013 in Londen tegen Dustin Jacoby. Duut liet direct zien dat hij over arsenaal aan harde stoten beschikt en eindigde de wedstrijd in de eerste ronde via TKO. Ook zijn tweede partij voor GLORY wist Duut te winnen via een Unanimous Decision tegen Steve McKinnon. Daarna verloor Duut 3 partijen op rij tegen respectievelijk Tyrone Spiong (KO), Danyo Ilunga (TKO door blessure) en Igor Jurković (KO). Duut richtte zich op en vocht onder anderen tijdens North vs. the Rest en Enfusion Live in Groningen. Beide partijen wist hij te winnen waarna hij zijn opwachting ging maken tijdens GLORY 36 in Oberhausen. Wederom was Danyo Ilunga zijn tegenstander. In een oorlog over 3 ronden besloot de jury dat er nog een extra ronde moest komen om een winnaar aan te wijzen. Duut en Ilunga maakten er een spektakel van met uiteindelijk Duut als winnaar via Unanimous Decision. Dit gevecht werd later uitgeroepen tot GLORY Fight of the Year. Nadat Duut het Contender toernooi in Amsterdam won door snelle KO overwinningen op Dragoș Zubco en Manny Mancha vocht hij de rematch tegen Danyo Ilunga. Deze keer verloor Duut via een KO in de derde ronde. Daarna vocht Duut tegen de nummer 3 gerankte Fransman Zinedine Hameur-Lian. Dé kans voor Duut om een stap te maken richting een titelgevecht. Echter kwam hij te kort en verloor via een TKO in de tweede ronde. Duut herpakte zich wederom en wist via een harde KO te winnen van Mourad Bouzidi in Amsterdam.

Yousri Belgaroui vs Ulric Bokeme

Yousri Belgaroui is een 25-jarige Nederlandse Tunesiër. Belgaroui traint bij Mike’s Gym en vecht sinds 2015 mee in het professionele circuit. In oktober 2016 maakte Belgaroui de overstap naar GLORY. Hij nam deel in het Middleweight Contender toernooi en versloeg Ariel Machado via een Unanimous Decision in de eerste partij. Daarna vocht Belgaroui de finale tegen Israel Adesanya. In een spannende partij verloor Belgaroui via een Split Decision en mocht zodoende niet voor de titel vechten. Belgaroui richtte zich op en vocht wederom in het Middleweight Contender toernooi. Via tweemaal een Unanimous Decision tegen respectievelijk Agron Preteni en Alex Pereira won Belgaroui het toernooi en leek de gedoodverfde kandidaat om voor de titel te mogen vechten. GLORY had 2 top contenders en lieten Jason Wilnis en Belgaroui het uitvechten wie voor de titel mocht vechten. laatstgenoemde won overtuigend via een TKO en vocht in Rotterdam voor de titel. In een partij waar hij voor stond op de scorecards liep Belgaroui tegen een knie van Pereira op en moest noodgedwongen opgeven door de diepe snee in zijn wenkbrauw. Vervolgens won Belgaroui van Dawid Kasperski die op het laatste moment inviel nadat Jason Wilnis was uitgevallen met een blessure. Daarna mocht Belgaroui wederom voor de titel vechten tegen Pereira. Belgaroui liep tegen een verwoestende rechterhoek op en ging knock out. Daarna nam hij het op tegen Yassine Ahaggan in Strassbourg. Belgaroui was veel te sterk en schakelde de Fransman uit met een knie naar het lichaam. Belgaroui vocht vervolgens tegen Donovan Wisse in Utrecht. Daar verloor hij via een decision nadat hij in de tweede ronde tegen een knockdown was aangelopen.

Ulric Bokeme is een nieuwkomer bij GLORY. Bokeme vocht voorheen onder anderen bij Enfusion en wist daar indruk te maken. Zo won hij onder anderen van Filip Verlinden, Khalid El Bakouri en Mehdi Bouanane. Bokeme vocht in zijn carriere 30 professionele partijen en wist er hiervan 27 winnend af te sluiten. GLORY zet hem direct tegenover Yousri Belgaroui wat betekent dat zij veel vertrouwen in hem hebben.

Kevin van Heeckeren vs Jakob Styben

Kevin van Heeckeren is een talentvolle vechter uit Utrecht. Van Heeckeren vocht zijn eerste officiële partij voor GLORY tijdens GLORY 51 in Rotterdam. Daar nam hij het op tegen Bas van der Kroon. Van Heeckeren bleek veel te sterk en versloeg van der Kroon via een KO in de eerste ronde. Daarna nam hij het op tegen Donovan Wisse in de Johan Cruijff Arena tijdens GLORY 59. Van Heeckeren liep tegen een zware knockdown aan maar wist de partij op karakter toch uit te vechten. Hij verloor uiteindelijk via een beslissing. Vervolgens mocht van Heeckeren in zijn eigen Utrecht vechten tijdens GLORY 65. De veel hoger geplaatste Matt Baker was zijn tegenstander. Van Heeckeren vocht een uitstekende partij en wist uiteindelijk te winnen via een Unanimous Decision. Met deze overwinning plaatste van Heeckeren zich in de top 10 van de divisie.

Jakob Styben is in 2018 toegevoegd aan het rooster van GLORY. De matchmakers zijn enthousiast over de Duitser. Hij werd voordat hij bij GLORY kwam kampioen bij IKBF en Muay Thai kampioen van Duitsland. Styben nam het in zijn eerste partij op tegen Ertuğrul Bayrak tijdens GLORY 64 in Strassbourg. Styben liet daar zien dat hij uit het goede hout gesneden is en gaf Bayrak goed partij. Uiteindelijk verloor hij via een Split Decision de partij maar werd wel direct in de rankings opgenomen.

Masaro Glunder vs Luke Whelan

Massaro Glunder is een groot talent in de Featherweight divisie. Hij begon zijn professionele carrière in 2011 en vocht voor diverse promoties waaronder K-1 en WFL. Glunder is de zoon van Rodney Glunder die furore maakte in het MMA bij onder anderen Pride. Glunder staat erom bekend dat hij graag vaak vecht en ook op korte termijn. Zo nam hij in 2017 een MMA partij tegen Andy Souwer slechts 3 uur voordat deze begon. Ook bij GLORY heeft Massaro gevechten op korte termijn aangenomen wat zijn record wellicht niet ten goede heeft gedaan. Glunder kwam binnen met een statement door in de halve finale van het Featheweight Contender Tournament Niclas Larsen te verslaan via een TKO. In de finale nam Glunder het vervolgens op tegen zijn teamgenoot Christian Baya. Glunder verloor deze partij via een Split Decision. Daarna vocht Glunder tegen Zakaria Zouggary in Amsterdam en verloor ook via een decision. Slechts 3 weken later betrad Glunder alweer de ring om het op te nemen tegen Dylan Salvador in Parijs. Ook deze partij ging verloren en betekende dit het derde verliespartij op rij. Glunder vocht vervolgens 5 maanden niet en betrad de ring tijdens GLORY 51 met een volledig trainingskamp in zijn bagage. Glunder domineerde zijn partij tegen de gerankte Victor Pinto en liet zien dat hij thuis hoort in de rankings bij GLORY. Glunder maakte vervolgens zijn opwachting op short notice tegen Quade Taranaki tijdens GLORY 56 in Denver. Glunder had geen problemen met Taranaki en won via een eenzijdige Unanimous Decision. Daarna vocht Glunder tegen Kevin VanNostrand in New York. Glunder verloor uiteindelijk via een zeer controversiële decision. Vervolgens kreeg Glunder de kans zich te herpakken tegen Aleksei Ulianov. Echter bleek Ulianov een maatje te groot en verloor Glunder wederom via een Decision.

Luke Whelan wist zijn eerste partij voor GLORY verrassend te winnen tegen de hoger geplaatste Itay Gershon. Dit was tijdens GLORY 65 in Utrecht. Whelan is een ervaren vechter die inmiddels 64 professionele partijen heeft gevochten. Hiervan wist hij er 50 winnend af te sluiten. Grotendeels gingen deze partijen naar de jurytafel. Slechts acht maal wist Whelan de partij voortijdig te eindigen.

De voorverkoop voor GLORY 69 start op woensdag 11 september. voorinschrijvingen kunnen via deze link gedaan worden.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »