breaking news

Marat Grigorian verdedigt titel in Dusseldorf tegen Tyjani Beztati

September 3rd, 2019 | by Stefan Van Erp
Marat Grigorian verdedigt titel in Dusseldorf tegen Tyjani Beztati
GLORY
0

Marat Grigorian gaat zijn GLORY Lightweight titel verdedigen in Dusseldorf op 12 oktober aanstaande tegen Tyjani Beztati. Beide heren zullen het Main Event verzorgen voor GLORY 69 in Düsseldorf Duitsland. Grigorian won zijn titel tijdens GLORY 65 in Utrecht door de Thai Sitthichai Sitsongpeenong te verslaan via een Decision. 

Marat Grigorian is ondanks zijn 28-jarige leeftijd al een veteraan in de sport. De Armeense Belg, trainend onder de hoede van Hemmers Gym won in 2015 de K-1, vorig jaar het befaamde Kunlun toernooi en dit jaar de GLORY Lightweight titel. Laatstgenoemde titel werd niet zonder slag of stoot binnen gehaald. Grigorian vecht sinds 2012 voor GLORY en keer op keer leek het Sitthichai te zijn die hem van zijn zo gewilde titel af hield. Tussen 2016 en 2018 vochten zij driemaal tegen elkaar en al deze keren was Sitthichai te sterk. Echter lukte het Grigorian uiteindelijk in Utrecht door veel druk te zetten en de Thai onder anderen op een 8 tellen te trakteren, toch om zijn titel binnen te slepen.

Tyjani Beztati geld al jaren als een van de grootste talenten binnen GLORY. Beztati vocht zijn eerste partij voor GLORY in Oberhausen en vocht sindsdien al elf keer voor de promotie. In deze partijen versloeg hij onder anderen Yodkhunpon Sitmonchai, Anil Cabri, Chris Baya, Stoyan Koprivlenski en Josh Jauncey. Beztati vocht ook al eens eerder voor de titel. Dit was tijdens GLORY 53 in Lille tegenover Sitthichai. Beztati maakte het de Thai moeilijk en liet toen al zijn dat hij een vechter is om rekening mee te houden. Met zijn slechts 21 jaar kan Beztati de jongste kampioen worden voor GLORY aller tijden.

Het Co-Main event van GLORY 69 zal gaan tussen nieuwkomer Michael Smolik en zijn landgenoot Mo Abdallah. Smolik staat bekend om zijn spectaculaire technieken en heeft inmiddels een ongeslagen status in maar liefst 31 partijen. Mo Abdallah traint bij Dennis Krauweel en heeft twee partijen voor GLORY gevochten. Beide partijen gingen verloren.

De voorverkoop voor GLORY 69 start op woensdag 11 september. voorinschrijvingen kunnen via deze link gedaan worden.

Volg MMA DNA voor al het Kickboks nieuws uit binnen- en buitenland! 

Comments are closed.

Translate »