breaking news

Nasrat Haqparast treft UFC nieuwkomer Alexander Munoz op 8 augustus

July 7th, 2020 | by Redactie
Nasrat Haqparast treft UFC nieuwkomer Alexander Munoz op 8 augustus
UFC
0

De Afghaanse Duitser Nasrat Haqparast keert op 8 augustus aanstaande terug in de Octagon. De talentvolle vechter neemt het op tegen de ongeslagen nieuwkomer Alexander Munoz in de Lightweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie, echter lijkt dit voor 99% zeker het UFC APEX in Las Vegas te gaan worden. Het Duitse BILD meldde de partij.

Nasrat Haqparast (MMA 11-3/UFC 3-2) is een van de grootste talenten uit Duitsland. De Afghaanse Duitser die op dit moment traint bij Tristar Gym in Canada begon zijn Pro-MMA carrière in 2012. Tijdens zijn debuutgevecht verloor Haqparast. Dit zou tot zijn UFC debuut de enige verliespartij in zijn MMA carrière zijn. Haqparast domineerde in zijn gewichtsklasse in de Duitse fightscene en wist liefst acht gevechten achter elkaar via (T)KO te beslissen. Haqparast, met een winstreak van acht overwinningen op zak tekende bij de ACB organisatie. En zou het in Juli 2017 opnemen in Sheffield tegen Paulo Teixeira. Echter werd zijn gevecht om onbekende redenen geannuleerd waarna Haqparast probeerde tijdens UFC Rotterdam in beeld te komen bij de UFC. De UFC hapte echter niet toe. Haqparast wilde vervolgens graag in Polen vechten, maar opnieuw leek de UFC niet geïnteresseerd. Maar na het uitvallen van Teemu Packalen had de UFC een vervanger van formaat nodig en kwam het toch uit bij Haqparast. Haqparast maakte op ”10 days notice” zijn debuut tijdens UFC Gdansk tegen de Pool Marcin Held. In een zeer gelijkwaardig gevecht was het uiteindelijk Held die via een enigszins controversiële Unanimous Decision de overwinning pakte en de winstreak van acht van Haqparast kraakte. Haqparast stond vervolgens gematcht tegen Alex Reyes tijdens UFC Londen in Maart 2018. Reyes raakte echter geblesseerd en werd vervangen door Cage Warriors Kampioen Nad Narimani. Echter bleek een uur voor aanvang van de partij dat Haqparast een ooginfectie had, waardoor hij niet werd goedgekeurd door het medisch team. Hierdoor werd het gevecht gecanceld. Haqparast werd vervolgens in zijn Hamburg ingepland tegen Marc Diakiese in Juli 2018. In een stand-up clinic pakte Haqparast op imposante wijze de Unanimous Decision overwinning. Daar wist de jonge Haqparast in Oktober 2018 een uitstekend vervolg aan te geven. In een Fight of the Night performance werd gewonnen via Unanimous Decision van Thibault Gouti. Haqparast zou vervolgens tijdens UFC Nashville vechten tegen John Makdessi. Echter raakte Haqparast geblesseerd waardoor hij verstek moest laten gaan. Haqparast vocht echter wel tijdens UFC Newark in Augustus 2019 tegen de Braziliaan Joaquim Silva. Haqparast wist Silva aan het begin van de tweede ronde KO te slaan en kreeg voor daarvoor de Performance of the Night bonus. Haqparast zou vervolgens in Januari 2020 terugkeren in de Octagon tegen de Amerikaan Drew Dober. Haqparast werd verrast door Dober in de eerste ronde en verloor via TKO.

Embed from Getty Images

Alexander Munoz (MMA 6-0/UFC 0-0) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2015 zijn debuut maakte in het professionele circuit. Munoz baarde opzien door zijn eerste drie gevechten allemaal in de eerste ronde te winnen. Nadat vervolgens in het vierde gevecht werd gewonnen van Matheus Ubirajara via Unanimous Decision vocht Munoz bijna anderhalf jaar niet. Ondanks dit gegeven werd hij wel door de UFC uitgenodigd om mee te doen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Munoz nam het op tegen de favoriete Nick Newell. Munoz zou het gevecht winnen, maar wist de UFC niet te overtuigen en kreeg geen contract. Ongeveer een jaar later keerde Munoz terug in de kooi bij Trinity SC waar hij voor de titel vocht tegen Troy Lamson. Munoz won de titel via Unanimous Decision. Ditmaal zat Dana White aan de kooi voor het programma “Dana White Lookin’ for a Fight”. De baas van de UFC was ditmaal wél overtuigd en beloonde Munoz met een UFC contract. Munoz zou vervolgens in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk zijn debuut maken tegen Luis Peña. Echter trok Munoz zich terug met een blessure.

Embed from Getty Images

MMA DNA bestaat 4 jaar! Daarom geven wij twee complete kickboks of MMA pakketten t.w.v. €175 weg! KLIK HIER om naar de actie te gaan.

Comments are closed.

Translate »