breaking news

Miguel Baeza maakt UFC debuut tegen Hector Aldana tijdens UFC Tampa

August 25th, 2019 | by Marcel Dorff
Miguel Baeza maakt UFC debuut tegen Hector Aldana tijdens UFC Tampa
UFC
0

De ongeslagen Miguel Baeza zal op 12 Oktober 2019 zijn UFC debuut gaan maken. De vechter die via de DWCS een UFC contract in de wacht wist te slepen treft de Mexicaan Hector Aldana in de Welterweight divisie. Beide vechters ontmoeten elkaar in de Octagon van de Amalie Arena tijdens UFC Fight Night 161 in Tampa, Florida. Het gevecht zal deel uitmaken van de Preliminary Card.

Miguel Baeza (MMA 7-0/UFC 0-0) begon zijn Pro-MMA carrière in 2015 nadat hij zijn amateur carrière ongeslagen had afgesloten. Baeza won zijn Pro debuut via TKO in de eerste ronde van John McDonald en tekende vervolgens een contract bij Titan FC. Ook daar wist Baeza zijn gevecht te winnen via TKO in de eerste ronde. Echter bleef het bij dit ene gevecht voor de organisatie. Baeza tekende vervolgens een contract bij de Fight Time organisatie waar hij alle drie zijn partijen wist te winnen. Nadat hij ook in December 2018 bij de XFN organisatie zijn gevecht won kreeg hij de kans om tijdens het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series een UFC contract te verdienen. Baeza zou vechten tegen Ramiz Brahimaj echter zou Brahimaj zich moeten afmelden in verband met een blessure. Baeza nam het op tegen Victor Reyna en overtuigde Dana White door via een dominante Unanimous Decision te winnen. Hierdoor kreeg Baeza een UFC contract.

Embed from Getty Images

Hector Aldana (MMA 4-2/UFC 0-2) is een Mexicaanse MMA vechter die in zijn loopbaan een lange pauze heeft ingelast. Zo maakte hij zijn debuut in 2011, vocht hij eenmaal in 2012 en tweemaal in 2013. Met dit record stapte hij in 2015 het tweede seizoen van The Ultimate Fighter Latin America binnen. Hier wist hij de eerste ronde te winnen van Alvaro Herrera, maar verloor vervolgens van latere finalist Enrique Marin via een Submission. Aldana vocht vervolgens liefst drie jaar niet meer. Opmerkelijk was echter dat de UFC de Mexicaan een contract aanbood en liet debuteren tijdens UFC Singapore in Juni 2018. Aldana verloor voor het eerst een officiële partij in zijn carrière door in de tweede ronde gefinisht te worden via TKO door Kenan Song. Helaas voor de Mexicaan kon hij zich in November 2018 niet revancheren voor zijn verlies. Tijdens UFC Buenos Aires werd verloren van lokale held Laureano Staropoli via Unanimous Decision. Beide vechters kregen wel de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »