breaking news

Michal Oleksiejczuk debuteert op short notice tegen Ion Cutelaba tijdens UFC 217

October 14th, 2017 | by Redactie
Michal Oleksiejczuk debuteert op short notice tegen Ion Cutelaba tijdens UFC 217
UFC
0

De UFC 217 card op 4 November 2017 lijkt compleet. Michal Oleksiejczuk maakt zijn UFC debuut op short notice tegen de Moldaviër Ion Cutelaba. Het gevecht zal plaatsvinden in New York in de Light-Heavyweight divisie. Cutelaba zat zonder tegenstander nadat Gadzhimurad Antigulov wegens een blessure zich moest afmelden. Oleksiejczuk en Cutelaba ontmoeten elkaar in de Octagon van de Madison Square Garden Arena op de Preliminary Card.

Ion Cutelaba (MMA 13-3-0-1/UFC 2-2-0-0) maakte in 2016 zijn UFC debuut. Cutelaba kwam de UFC binnen als eerste Moldavische vechter ooit. ”The Hulk” verloor zijn zeer attractieve UFC debuut van de Canadese Let Misha Cirkunov. Echter had Cutelaba in zijn tweede UFC gevecht aanzienlijk meer succes. Cutelaba versloeg Jonathan Wilson via Unanimous Decision en boekte hiermee zijn eerste UFC overwinning. De Moldaviër kon in December 2016 zijn overwinning geen goed vervolg geven. Via Unanimous Decision werd in een vermakelijk gevecht verloren van Jared Cannonier. Beide mannen kregen wel de Fight of the Night bonus van de UFC. Afgelopen Juni in Auckland vocht Cutelaba tegen Luis Henrique da Silva. In een gevecht tussen ”The Hulk” en ”Frankenstein” was het uiteindelijk ”The Hulk” die er met de KO overwinning binnen 20 seconden vandoor ging. Nu zal Cutelaba het tegen Michal Oleksiejczuk moeten opnemen nadat Gadzhimurad Antigulov niet kan vechten in verband met een blessure.

Michal Oleksiejczuk (MMA 12-2/UFC 0-0) wordt gezien als een van de grootste talenten uit Polen. Oleksiejczuk is met zijn 22 jaar nog erg jong, maar heeft zich in het Poolse MMA circuit al behoorlijk laten gelden. Zijn Pro-MMA carrière startte hij in 2014. Na een moeizaam begin met een record van 3-2 heeft Oleksiejczuk sinds 2015 niet meer verloren en heeft hij een winstreak van negen gevechten. Oleksiejczuk was de Kampioen bij de Thunderstrike Fight League en verdedigde deze titel ook meerdere malen. Nu mag de Pool gaan proberen zijn carrière in de UFC naar een nog hoger niveau te gaan tillen.

Comments are closed.

Translate »