breaking news

Melvin Manhoef vecht afscheidspartij tegen Remy Bonjasky tijdens WFL Final 16

July 25th, 2017 | by Redactie

Eerder op de avond kondigde de WFL organisatie aan dat de Nederlandse Kickboks- en MMA Legende Melvin Manhoef zijn allerlaatste Kickbokspartij zal gaan vechten tijdens WFL Final 16 op 29 Oktober 2017. Manhoef neemt het op tegen een oude bekende. Namelijk drievoudig K-1 World Grand Prix Kampioen Remy Bonjasky. Bonjasky komt daarmee terug uit zijn pensioen. Het Topsportcentrum Almere zal het decor zijn voor de vierde ontmoeting tussen beide Nederlandse legendes.

In 2002, 2008 en 2009 vochten Manhoef en Bonjasky tegen elkaar. Bonjasky versloeg Manhoef tweemaal via Unanimous Decision, en eenmaal via KO.

Melvin Manhoef (37-12) staat bekend als een zeer aanvallende vechter. Hij vliegt er vanaf de eerste seconde vaak vol in wat hem ook op een indrukwekkend aantal van 27 KO’s/TKO’s van de 37 overwinningen kwam te staan. Manhoef haalde zijn grootste successen in het MMA maar wist ook met kickboksen mooie overwinningen te halen. Zo wist hij onder anderen Stefan Leko te verslaan op TKO en sloeg hij in 2009 de sterke Rus Ramazan Ramazanov KO met een kiezelharde stoot. Tussen 2009 en 2016 verloor Manhoef 7 partijen op rij. Echter stond hij vooral tegen toppers als Remy Bonjasky, Gokhan Saki, Tyrone Spong en Zabid Samedov te vechten. Manhoef heeft naast het vechten ook WFL opgericht waar hij iedere keer zeer attractieve evenementen weet te verzorgen.

Remy Bonjasky (78-18) is een drievoudig K1 World Grand Prix kampioen. Bonjasky begon zijn professionele carrière in 1995 waarin hij het opnam tegen Valentijn Overeem. In 2003 won hij voor het eerst de K-1 World Grand Prix in Japan door op 1 avond te winnen van Peter Graham, Cyril Abidi en Musashi. In 2004 herhaalde Bonjasky dit kunststukje door opnieuw Musashi in de finale te verslaan. In 2008 won Bonkasky opnieuw. Ditmaal won hij van Badr Hari in de finale omdat Hari een trap uitdeelde nadat Bonjasky was uitgegleden. In 2009 nam Bonjasky voor het laatste deel aan de World Grand Prix. Hij reikte tot de halve finale waar Semmy Schilt te sterk voor hem was. Daarna leek Bonjasky met pensioen te gaan totdat hij in 2012 zijn comeback maakte. GLORY wist hem te strikken en Bonjasky begon voortvarend door via een decision te winnen van Anderson Silva. Hij mocht daarna meedoen aan het Heavyweight toernooi waarin hij de eerste ronde wist te winnen van Filip Verlinden. De tweede ronde verloor Bonjasky tegen Jamal Ben Saddik via een unanimous decision. Daarna vocht Bonjasky tot 2014 nog driemaal voor GLORY. Tweemaal verloor hij en zijn laatste partij tegen Mirko “Cro Cop” Filipovic wist hij winnend af te sluiten.

Bekijk hieronder het filmpje dat zojuist naar buiten werd gebracht door Spike TV Nederland. Het gevecht zal uiteraard ook door Spike TV Nederland worden uitgezonden.

Volg MMA DNA voor al het kickboks nieuws uit binnen- en buitenland!

Translate »