breaking news

Mark Hunt vervangt Fabricio Werdum tegen Alexey Oleynik tijdens UFC Moskou

July 19th, 2018 | by Redactie
Mark Hunt vervangt Fabricio Werdum tegen Alexey Oleynik tijdens UFC Moskou
UFC
0

Nadat Fabricio Werdum door een potentiële USADA overtreding van het gevecht tegen Alexey Oleynik werd gehaald moest de UFC een nieuwe tegenstander vinden voor de Rus. Uiteindelijk kwam de organisatie uit bij Mark Hunt. Hunt zal het opnemen tijdens het Main Event van UFC Fight Night 136 in Moskou, Rusland tegen Oleynik. MMA Dagestan wist dit eerder al te melden. Het Heavyweight gevecht zal plaatsvinden in het ”Olimpiysky”.

Mark Hunt (MMA 13-12-1-1/UFC 8–6–1–1) kwam in 2010 de UFC binnen. Hunt had nog een aantal gevechten staan op zijn PRIDE FC contract (overgenomen door de UFC) en wilde deze nog uitvechten. Met een losing streak van vijf gevechten vocht Hunt zijn UFC debuut tegen Sean McCorkle. Een debuut om snel te vergeten aangezien er werd verloren vroeg in de eerste ronde via een Armbar Submission. Hunt werd zo goed als afgeschreven. Maar de voormalig K-1 Kampioen dacht daar heel anders over. Een winstreak van vier gevechten volgden met onder meer overwinningen tegen Stefan Struve en Ben Rothwell. Uiteindelijk brak Junior Dos Santos deze winstreak via een KO in de derde ronde. Hunt richtte zich weer op en versloeg Roy Nelson in Japan via KO in de tweede ronde. En na een episch gevecht tegen Antonio ”Bigfoot” Silva dat eindigde in een draw, mocht Hunt als late replacement voor de Interim Heavyweight titel vechten tegen Fabricio Werdum. Hunt verloor via TKO in de tweede ronde en zag de belt dus aan zijn neus voorbij gaan. Een half jaar later verloor Hunt opnieuw, ditmaal van de huidige Kampioen Stipe Miocic laat in de vijfde ronde via TKO. Vervolgens wist Hunt weer twee overwinningen te pakken. Zowel Antonio ”Bigfoot” Silva als Frank Mir werden met een (T)KO in de eerste ronde naar huis gestuurd. Vorig jaar tijdens International Fight Week vocht Hunt tijdens het Co-Main Event van UFC 200 tegen voormalig Heavyweight Kampioen Brock Lesnar. Lesnar zou winnen via Unanimous Decision, maar het resultaat werd later omgezet in een No-Contest omdat Lesnar verboden middelen had gebruikt. In Maart 2017 vocht Hunt zijn volgende wedstrijd. Tegen Alistair Overeem werd voor de tweede maal in zijn carrière verloren. Overeem wist Hunt te verslaan via KO in de derde ronde. Hunt keerde echter snel terug. Tijdens het Main Event van UFC Auckland wist Hunt in de vierde ronde de hypetrain van Derrick Lewis te ontsporen. De Nieuw-Zeelander had een betere conditie en dat bracht hem de overwinning. Hunt zou vervolgens in November 2017 zijn opwachting maken in Sydney tegen Marcin Tybura. De UFC haalde Hunt echter wegens medische redenen van het evenement. Dit tot afschuw van Hunt die dat duidelijk liet weten op Social Media. Hunt werd vervolgens ”gecleared” en keerde terug tijdens UFC 221 in Februari 2018 in Perth tegen Curtis Blaydes. Nadat Blaydes in de eerste ronde knockdown werd geslagen door Hunt, wist Blaydes dat hij zijn worstelen moest gebruiken om het gevecht te winnen. Blaydes deed dit en versloeg Hunt via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Alexey Oleynik (MMA 53-11-1/UFC 5-2-0) is een Oekraïense Rus die in 2014 de UFC binnen kwam. Oleynik wist maar liefst 45(!!!!) van zijn 52 overwinningen te finishen via een Submission. Submissions die in de UFC niet tot nauwelijks voorkomen, zoals Ezekiel Chokes, Scarf-Hold Headlocks & Bulldog Chokes. In zo’n Scarf-Hold Headlock kwam in 2013 MMA legende Mirko CroCop vast te zitten. Vervolgens tekende Oleynik dus bij de UFC. Tijdens zijn debuut vocht Oleynik tegen Anthony Hamilton. Oleynik finishte de Amerikaan vroeg in de eerste ronde via een Scarf- Hold Headlock Submission. In hetzelfde jaar vocht Oleynik tegen de sterke worstelaar Jared Rosholt. Oleynik besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via een KO stoot. Dit leverde hem de Performance of the Night bonus op. Hierna bleef het mede door blessureleed ruim anderhalf jaar stil rond Oleynik. In de zomer van 2016 vocht Oleynik pas opnieuw. Ditmaal tegen de Pool Daniel Omielanczuk. Omielanczuk verloor van zowel Hamilton als Rosholt, mannen die door Oleynik verslagen werden. Maar dat ”MMA-Math” niet werkt bleek maar weer tijdens dit gevecht. Omielanczuk verloor weliswaar de eerste ronde, maar was in de tweede en derde ronde de bovenliggende partij. Hierdoor won de Pool via Majority Decision en bracht hij Oleynik zijn eerste UFC nederlaag toe. Tijdens UFC Fight Night 103 in Phoenix, Arizona in Januari 2017 verving Oleynik de geblesseerde Damian Grabowski tegen Viktor Pesta. Oleynik zorgde voor een primeur in de UFC. Hij wist in de eerste ronde Pesta via een Ezekiel Choke Submission te finishen. De allereerste Ezekiel Choke Submission in de UFC, en de tiende in de carrière van Oleynik. Oleynik werd vervolgens gematcht tijdens International Fight Week 2017 tegen Travis Browne. Nadat beide mannen zwaar aangeslagen de eerste ronde uitkwamen, nam Oleynik in de tweede ronde het heft in handen. Browne werd via een modified Rear Naked Choke Submission gefinisht. Oleynik kon die twee overwinningen echter geen goed vervolg geven. Tijdens UFC 217 in November 2017 werd via TKO in de tweede ronde verloren van Curtis Blaydes. Oleynik keerde vervolgens terug tijdens UFC 224 in Rio de Janeiro tegen Junior Albini. Oleynik deed wat hij ook al in 2017 deed tegen Viktor Pesta, winnen via Ezekiel Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »