breaking news

Manel Kape vs. Zhalgas Zhumagulov toegevoegd aan UFC evenement op 4 december

September 27th, 2021 | by Marcel Dorff
Manel Kape vs. Zhalgas Zhumagulov toegevoegd aan UFC evenement op 4 december
UFC
0

Voormalig Rizin FF kampioen Manel Kape maakt op 4 december zijn opwachting in de Octagon. Kape gaat het opnemen tegen Zhalgas Zhumagulov in de Flyweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. Het gevecht werd bekend gemaakt door Zhumagulov op zijn Social Media.

Zhalgas Zhumagulov (MMA 14-5/UFC 1-2) is een vechter uit Kazachstan die in 2014 zijn Pro-MMA debuut maakte. Na zes overwinningen in twee maanden (waarvan 4 op dezelfde avond) verloor Zhumagulov tweemaal. Ondanks dit gegeven werd hij gecontracteerd door de Fight Nights Global organisatie. Na drie overwinningen tegen onder meer Ivan Andrushchenko en Artur Bagautinov mocht Zhumagulov voor de titel vechten tegen Vartan Asatryan. Zhumagulov verloor eerder in zijn carrière van Asatryan en dat gebeurde tijdens het titelgevecht wederom. Vanaf dat moment wist Zhumagulov zich goed te herpakken en wist hij middels overwinningen op Shajidul Haque en Tyson Nam een nieuw titelgevecht af te dwingen. Ditmaal tegen Tagir Ulanbekov. Ulanbekov versloeg Asatryan (de man die Zhumagulov het leven tweemaal wist zuur te maken). Echter wist Zhumagulov wél van Ulanbekov te winnen. Via Majority Decision pakte hij de titel. Die titel werd met succes verdedigt in Oktober 2019. UFC veteraan Ali Bagautinov werd via Split Decision verslagen. Vervolgens tekende Zhumagulov bij de UFC getekend. In Juni 2020 zou hij zijn debuut maken tijdens UFC Nur-Sultan tegen Jordan Espinosa. Echter werd het gevecht in verband met COVID-19 gecanceld. Zhumagulov zou in Juli 2020 wel vechten tegen Raulian Paiva. In een gelijkwaardig gevecht verloor Zhumagulov via Split Decision. Zhumagulov werd vervolgens in Januari 2021 ingepland tegen Amir Albazi. Zhumagulov verloor de partij via Unanimous Decision. Uiteindelijk pakte Zhumagulov in Juli 2021 zijn eerste overwinning in de UFC. Via een Guillotine Choke Submission in de eerste ronde werd Jerome Rivera verslagen.

Embed from Getty Images

Manel Kape (MMA 16-6/UFC 1-2) maakte in 2012 op 19 jarige leeftijd zijn MMA debuut. De Portugees wist in drie jaar tijd een record van 9-1 bij elkaar te vechten in het Portugese MMA circuit. Dit trok in 2015 de aandacht van het Japanse RIZIN FF. Kape maakte zijn debuut voor RIZIN FF tijdens de Bantamweight Grand Prix. Na overwinningen tegen Erson Yamamoto en Ian McCall kwam Kape te kort tegen de uiteindelijke winnaar Kyoji Horiguchi. Vervolgens verloor Kape ook van Kai Asakura en leek een gevecht om de titel voorlopig uit zicht. In 2018 werd vervolgens gewonnen van Yusaku Nakamura, maar verloren van de UFC overgekomen Ulka Sasaki. Echter wist Kape in 2019 de sneltrein richting de top van de RIZIN FF Bantamweight divisie in te zetten. Met TKO overwinningen tegen Seiichiro Ito en Takeya Mizugaki kreeg Kape de kans om zich te revancheren tegen Kai Asakura. De partij zou gaan om de vacante Bantamweight titel op dat Horiguchi zwaar geblesseerd was geraakt. Hierdoor het de Japanner de belt vrij gegeven. Kape vocht sterk en versloeg Asakura ditmaal wel via KO in de tweede ronde. Dit leverde Kape de RIZIN FF Bantamweight titel op. Nu maakt hij de overstap naar de UFC. Kape zou in Augustus 2020 debuteren in de UFC tegen Rogerio Bontorin. Echter raakten beide mannen geblesseerd en werd de partij gecanceld. Kape zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Alexandre Pantoja, maar na een blessure van de Braziliaan werd de partij verplaatst naar Februari 2021. Kape verloor via Unanimous Decision. Een maand later keerde hij alweer terug op short notice tegen Matheus Nicolau. Kape verloor via een controversiële Split Decision. Kape zou in zijn derde UFC partij eindelijk zijn eerste overwinning pakken. Via een Flying Knee KO in de eerste ronde werd Ode’ Osbourne verslagen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »