breaking news

Manel Kape vs. Ode’ Osbourne toegevoegd aan UFC 265 in Houston op 7 augustus

June 30th, 2021 | by Marcel Dorff
Manel Kape vs. Ode’ Osbourne toegevoegd aan UFC 265 in Houston op 7 augustus
UFC
0

Ode’ Osbourne stond in eerste instantie gepland om het op 17 juli op te nemen tegen Amir Albazi. Echter trok de Zweed zich terug in verband met een blessure. Osbourne liet vervolgens weten een nieuwe tegenstander te hebben. Zojuist is bekend geworden dat het voormalig RIZIN FF kampioen Manel Kape zal zijn. Beide vechters treffen elkaar op 7 augustus tijdens UFC 265 in Houston, Texas in de Flyweight divisie.

Manel Kape (MMA 15-6/UFC 0-2) maakte in 2012 op 19 jarige leeftijd zijn MMA debuut. De Portugees wist in drie jaar tijd een record van 9-1 bij elkaar te vechten in het Portugese MMA circuit. Dit trok in 2015 de aandacht van het Japanse RIZIN FF. Kape maakte zijn debuut voor RIZIN FF tijdens de Bantamweight Grand Prix. Na overwinningen tegen Erson Yamamoto en Ian McCall kwam Kape te kort tegen de uiteindelijke winnaar Kyoji Horiguchi. Vervolgens verloor Kape ook van Kai Asakura en leek een gevecht om de titel voorlopig uit zicht. In 2018 werd vervolgens gewonnen van Yusaku Nakamura, maar verloren van de UFC overgekomen Ulka Sasaki. Echter wist Kape in 2019 de sneltrein richting de top van de RIZIN FF Bantamweight divisie in te zetten. Met TKO overwinningen tegen Seiichiro Ito en Takeya Mizugaki kreeg Kape de kans om zich te revancheren tegen Kai Asakura. De partij zou gaan om de vacante Bantamweight titel op dat Horiguchi zwaar geblesseerd was geraakt. Hierdoor het de Japanner de belt vrij gegeven. Kape vocht sterk en versloeg Asakura ditmaal wel via KO in de tweede ronde. Dit leverde Kape de RIZIN FF Bantamweight titel op. Nu maakt hij de overstap naar de UFC. Kape zou in Augustus 2020 debuteren in de UFC tegen Rogerio Bontorin. Echter raakten beide mannen geblesseerd en werd de partij gecanceld. Kape zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Alexandre Pantoja, maar na een blessure van de Braziliaan werd de partij verplaatst naar Februari 2021. Kape verloor via Unanimous Decision. Helaas verloor hij op short notice een maand later opnieuw. Matheus Nicolau was via een controversiële Split Decision te sterk.

Embed from Getty Images

Ode’ Osbourne (MMA 9-3-0-1/UFC 1-1-0-0) is een Jamaicaan die inmiddels al een aantal jaren in de VS woont. Osbourne traint bij Pura Vida BJJ/MMA in Milwaukee, Wisconsin. Osbourne startte zijn Pro-MMA carrière in 2015 en bleef ongeslagen in zijn eerste vier gevechten. Osbourne verloor echter tijdens zijn RFA debuut. Vervolgens werd van Cory Galloway gewonnen. Hierna werd wederom verloren tegen de talentvolle Jose Luis Calvo. Osbourne wist vervolgens drie partijen achter elkaar te winnen wat de aandacht trok van de UFC. Osbourne mocht hierdoor meedoen aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Osbourne vocht sterk tegen de favoriet Armando Villarreal en wist Villarreal in de eerste ronde via Armbar Submission te finishen. Dit leverde Osbourne een contract bij de UFC op. Osbourne maakte vervolgens zijn UFC debuut in Januari 2020 tegen Brian Kelleher. Osbourne verloor de partij via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde. Osbourne zou vervolgens in Januari 2021 een gewichtsklasse omlaag gaan en op Flyweight Jerome Rivera treffen. Echter werd Rivera overgeheveld naar een andere partij waarna Osbourne geen nieuwe tegenstander kreeg. Osbourne zou het vervolgens opnemen in Februari 2021 tegen Denys Bondar. Echter werd Bondar van de partij gehaald. De UFC koppelde Osbourne opnieuw aan Jerome Rivera, echter wel in de Featherweight divisie. Osbourne wist Rivera via KO in de eerste ronde te stoppen en daarmee zijn eerste overwinning in de UFC te pakken. Osbourne zou het vervolgens in Juli 2021 opnemen tegen Amir Albazi. Echter raakte Albazi geblesseerd en werd Osbourne opnieuw ingepland drie weken later tegen Manel Kape.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »