breaking news

Manel Kape pakt short notice partij tegen Matheus Nicolau op 13 maart

March 4th, 2021 | by Marcel Dorff
Manel Kape pakt short notice partij tegen Matheus Nicolau op 13 maart
UFC
0

Manel Kape maakte vorige maand zijn UFC debuut. Een tegenvallend debuut voor de kampioen die overkwam van RIZIN FF. Echter heeft hij nu een short notice partij aangenomen. Kape vervangt Tagir Ulanbekov die om onbekende redenen niet zal vechten. Hij treft de Braziliaan Matheus Nicolau die zijn comeback maakt in de UFC. De partij in de Flyweight divisie zal plaatsvinden op 13 maart in het UFC APEX te Las Vegas. Het gevecht maakt deel uit van de Main Card.

Matheus Nicolau (MMA 15-2-1/UFC 3-1-0) kwam via TUF Brazil 3 de UFC binnen. Nicolau won zijn eliminatie gevecht tegen de latere winnaar Reginaldo Vieira (Vieira kwam terug in het toernooi door een blessure), maar verloor vervolgens de halve finale van Dileno Lopes. Ondanks dat gegeven kreeg Nicolau alsnog een gevecht op een UFC card aangeboden. Hij won zijn eerste gevecht in de UFC via Japanese Necktie Submission (de eerste ooit in de UFC) tegen zijn goede vriend Bruno Korea. Nicolau verbaasde in zijn tweede gevecht echter vriend en vijand door de hooggerankte en voormalig titeluitdager John Moraga te verslaan. Nicolau zou vervolgens in 2016 in Brazilië vechten tegen de Japanner Ulka Sasaki. Echter werd Nicolau geschorst door USADA nadat hij positief werd getest voor het gebruik van verboden middelen. Nicolau keerde hierdoor pas in December 2017 terug in de Octagon tegen Louis Smolka. Nicolau domineerde het gevecht en pakte op het oog een eenvoudige Unanimous Decision overwinning. Vervolgens werd Nicolau gematcht tegen Dustin Ortiz tijdens UFC Calgary in Juli 2018. Nicolau verloor via KO in de eerste ronde. Doordat de UFC van plan was om de Flyweight divisie te verwijderen werd Nicolau ontslagen door de organisatie. De Braziliaan wist vervolgens in andere organisaties twee overwinningen te pakken. De UFC kwam uiteindelijk terug op hun beslissing en contracteerde Nicolau opnieuw in 2020. Nicolau zou het in Maart 2021 opnemen tegen Tagir Ulanbekov. Echter trok Ulanbekov zich terug en werd vervangen door Manel Kape.

Embed from Getty Images

Manel Kape (MMA 15-5/UFC 0-1) maakte in 2012 op 19 jarige leeftijd zijn MMA debuut. De Portugees wist in drie jaar tijd een record van 9-1 bij elkaar te vechten in het Portugese MMA circuit. Dit trok in 2015 de aandacht van het Japanse RIZIN FF. Kape maakte zijn debuut voor RIZIN FF tijdens de Bantamweight Grand Prix. Na overwinningen tegen Erson Yamamoto en Ian McCall kwam Kape te kort tegen de uiteindelijke winnaar Kyoji Horiguchi. Vervolgens verloor Kape ook van Kai Asakura en leek een gevecht om de titel voorlopig uit zicht. In 2018 werd vervolgens gewonnen van Yusaku Nakamura, maar verloren van de UFC overgekomen Ulka Sasaki. Echter wist Kape in 2019 de sneltrein richting de top van de RIZIN FF Bantamweight divisie in te zetten. Met TKO overwinningen tegen Seiichiro Ito en Takeya Mizugaki kreeg Kape de kans om zich te revancheren tegen Kai Asakura. De partij zou gaan om de vacante Bantamweight titel op dat Horiguchi zwaar geblesseerd was geraakt. Hierdoor het de Japanner de belt vrij gegeven. Kape vocht sterk en versloeg Asakura ditmaal wel via KO in de tweede ronde. Dit leverde Kape de RIZIN FF Bantamweight titel op. Nu maakt hij de overstap naar de UFC. Kape zou in Augustus 2020 debuteren in de UFC tegen Rogerio Bontorin. Echter raakten beide mannen geblesseerd en werd de partij gecanceld. Kape zou vervolgens in December 2020 vechten tegen Alexandre Pantoja, maar na een blessure van de Braziliaan werd de partij verplaatst naar Februari 2021. Kape verloor via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »