breaking news

Luis Peña vs. Alexander Munoz ruim een jaar na dato opnieuw ingeboekt, ditmaal op 17 april

March 2nd, 2021 | by Marcel Dorff
Luis Peña vs. Alexander Munoz ruim een jaar na dato opnieuw ingeboekt, ditmaal op 17 april
UFC
0

Luis Peña en Alexander Munoz zouden het tegen elkaar gaan opnemen in februari 2020 tijdens UFC Norfolk. Echter moest Munoz destijds geblesseerd afzeggen en kreeg Peña een nieuwe tegenstander. Nu zullen beide mannen elkaar alsnog treffen en wel op 17 april tijdens een nog onbekend UFC evenement. Beide mannen bevestigden de partij via Social Media.

Luis Peña (MMA 8-3/UFC 4-3) vecht sinds 2016 in het professionele circuit, maar had daarvoor al twee jaar als amateur carrière gemaakt. Peña werd in Italië geboren, maar werd afgestaan aan een Amerikaanse familie. Peña bekend om zijn agressieve vechtstijl maakte zijn pro-debuut voor de Fight Hard MMA organisatie. Daar wist hij via KO in de eerste ronde zijn tegenstander te verslaan. Peña won vervolgens nog driemaal, waaronder de Worlds Collide titel in 2017. ”Violent Bob Ross” (zoals zijn bijnaam luidt) deed vervolgens mee aan het 27ste seizoen van The Ultimate Fighter. Peña won in een van de beste partijen van het seizoen via Unanimous Decision van Jose Martinez Jr. echter hield hij een blessure over aan het gevecht. Na onderzoek bleek dat Peña zijn middenvoetsbeentje had gebroken en uit het toernooi lag. UFC President Dana White beloofde Peña een plek op de card van de TUF Finale, en dit gebeurde ook. Tijdens de TUF 27 Finale nam Peña het op tegen de Ier Richie Smullen. Peña won via Guillotine Choke Submission in de eerste ronde en pakte ook gelijk de Performance of the Night bonus hiervoor. Vervolgens kreeg Peña zijn gewenste gevecht tijdens UFC Denver tegen TUF 27 winnaar Mike Trizano. Peña verloor het gevecht via Split Decision en ging vervolgens in gewicht omlaag. Echter wist hij zijn gewicht niet te halen. Peña won zijn partij wel overtuigend tijdens UFC Nashville tegen Steven Peterson. Peña moest vervolgens van de UFC verplicht terug naar de Lightweight divisie. Peña maakte in die divisie in Juni 2019 alweer zijn opwachting tegen Matt Wiman. Wiman maakte zijn comeback in de Octagon na bijna vijf jaar afwezigheid. Peña vocht heel sterk en finishte Wiman in de derde ronde via TKO. Peña werd vervolgens tijdens UFC Tampa in Oktober 2019 gekoppeld aan Matt Frevola. Peña verloor het gevecht via een zeer controversiële Split Decision. Peña zou vervolgens vechten tegen nieuwkomer Alexander Munoz tijdens UFC Norfolk in Februari 2020. Echter raakte Munoz geblesseerd waarna Steve Garcia Jr. de nieuwe tegenstander werd. Peña won het gevecht via Unanimous Decision. Peña kon die overwinning echter geen goed vervolg geven. In Juni 2020 werd in de derde ronde via een Modified Guillotine Choke Submission verloren van Khama Worthy. Peña pakte vervolgens een short notice partij aan in Februari 2021 tegen Drakkar Klose. Klose moest zich echter op de dag van het gevecht terug trekken nadat een van zijn teamgenoten positief werd getest voor COVID-19.

Embed from Getty Images

Alexander Munoz (MMA 6-1/UFC 0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die in 2015 zijn debuut maakte in het professionele circuit. Munoz baarde opzien door zijn eerste drie gevechten allemaal in de eerste ronde te winnen. Nadat vervolgens in het vierde gevecht werd gewonnen van Matheus Ubirajara via Unanimous Decision vocht Munoz bijna anderhalf jaar niet. Ondanks dit gegeven werd hij wel door de UFC uitgenodigd om mee te doen aan het tweede seizoen van de Dana White’s Contender Series. Munoz nam het op tegen de favoriete Nick Newell. Munoz zou het gevecht winnen, maar wist de UFC niet te overtuigen en kreeg geen contract. Ongeveer een jaar later keerde Munoz terug in de kooi bij Trinity SC waar hij voor de titel vocht tegen Troy Lamson. Munoz won de titel via Unanimous Decision. Ditmaal zat Dana White aan de kooi voor het programma “Dana White Lookin’ for a Fight”. De baas van de UFC was ditmaal wél overtuigd en beloonde Munoz met een UFC contract. Munoz zou vervolgens in Februari 2020 tijdens UFC Norfolk zijn debuut maken tegen Luis Peña. Echter trok Munoz zich terug met een blessure. Uiteindelijk zou Munoz wel zijn debuut maken in Augustus 2020 tegen Nasrat Haqparast. Munoz verloor de partij via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »