breaking news

Long Island’s Dennis Bermudez treft Te Edwards tijdens UFC Brooklyn

December 28th, 2018 | by Redactie
Long Island’s Dennis Bermudez treft Te Edwards tijdens UFC Brooklyn
UFC
0

Dennis Bermudez maakt op 19 Januari 2019 zijn opwachting in de Octagon. Tijdens UFC Fight Night 143 in Brooklyn, New York is Te Edwards te tegenstander. Beide vechters treffen elkaar in de Lightweight divisie. Dit maakte de UFC via Newsday bekend. Het gevecht zal plaatsvinden in de Octagon van het Barclays Center.

Dennis Bermudez (MMA 16-9/UFC 9-7) kwam in 2011 via TUF 14 de UFC binnen en is sindsdien niet meer weg te denken uit de UFC Featherweight divisie. Bermudez reikte tot aan de finale, waar hij zijn meerdere moest erkennen in Diego Brandao. Vervolgens wist Bermudez in een tijdsbestek van twee jaar een winstreak van zeven gevechten neer te zetten. Onder anderen Max Holloway, Clay Guida en Steven Siler werden verslagen. Vervolgens volgden twee dieptepunten in de carrière van ”The Menace” in de UFC. Hij verloor achter elkaar van Ricardo Lamas (Submission) en Jeremy Stephens (KO) waardoor Bermudez weer zakte in de rankings. In 2016 kon Bermudez weer de weg naar boven beklimmen met overwinningen op Tatsuya Kawajiri en Rony Jason. Hierdoor matchte de UFC Bermudez tijdens het Main Event in Houston, Texas tegen de Zuid-Koreaan Chan Sung Jung. Jung had liefst drie jaar niet gevochten in verband met dienstplicht. Bermudez begon sterk aan de wedstrijd, maar liep tegen een harde stoot aan halverwege de eerste ronde. Bermudez ging KO. Bermudez moest vervolgens winnen om zijn Top 10 klassering te behouden. In deze opzet slaagde Bermudez niet. Tijdens UFC Long Island in Juli 2017 verloor Bermudez in een zeer gelijkwaardig gevecht van Darren Elkins via Split Decision. Hierdoor viel Bermudez voor het eerst sinds jaren bij de Top 10 en moest hij vervolgens proberen om te winnen van Fili om een losing streak van drie gevechten te voorkomen. Tijdens UFC Charlotte in Januari 2018 verloor Bermudez via een zeer controversiële Split Decision van Andre Fili waardoor hij voor het eerst sinds jaren buiten de Top 15 is gevallen. Hieraan werd een derde achtereenvolgende Split Decision verlies toegevoegd in Juli 2018. Ditmaal was Rick Glenn te sterk.

Embed from Getty Images

Te Edwards (MMA 6-2/UFC 0-1) is een MMA vechter die uitkomt voor het bekende MMA LAB uit Glendale, Arizona. Edwards maakte in 2013 zijn Pro-MMA debuut bij de Shogun Fights organisatie. Edwards won via TKO in de eerste ronde en mocht dus spreken van een succesvol debuut. Edwards verloor vervolgens via Unanimous Decision zijn daarop volgende partij. Echter is Edwards sindsdien aan een hele sterke reeks bezig. Zo werd gewonnen bij de Tachi Palace Fights, RFA en Bellator MMA organisaties. Alle gevechten werden via TKO in de eerste ronde beslist. Nadat Edwards vervolgens ook bij de Iron Boy MMA organisatie een TKO in de eerste ronde wist te winnen klopte de UFC aan. Edwards werd uitgenodigd voor het tweede seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Zijn tegenstander was de sterke Austin Tweedy. Edwards was echter niet onder de indruk en stopte Tweedy na slecht 28 seconden in de eerste ronde. Edwards maakte meteen een gebaar naar Dana White van ”waar kan ik tekenen”. White was onder de indruk en beloonde Edwards met een contract. Zijn officiële UFC debuut maakte Edwards in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton was nieuwkomer en EFC Kampioen Don Madge de tegenstander. Madge domineerde de partij en wist Edwards via KO in de tweede ronde te finishen.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »