breaking news

Light-Heavyweights Patrick Cummins en Ed Herman vechten tijdens UFC Rochester

March 15th, 2019 | by Marcel Dorff
Light-Heavyweights Patrick Cummins en Ed Herman vechten tijdens UFC Rochester
UFC
0

De UFC heeft via de Democrat & Chronicle een nieuw gevecht toegevoegd aan het UFC Fight Night 151 evenement in Rochester, New York. Patrick Cummins gaat het in de Light-Heavyweight divisie opnemen tegen Ed Herman. Beide vechters treffen elkaar in de Octagon van de Blue Cross Arena. Het gevecht zal deel uit maken van de Preliminary Card op 18 Mei 2019.

Patrick Cummins (MMA 10-6/UFC 6-6) kwam met een 4-0 record in 2014 plots de UFC binnen. De New Yorker wist het gevecht tegen Daniel Cormier te krijgen nadat Rashad Evans geblesseerd was afgehaakt. Cummins kende Cormier van vroeger en maakte publiek dat hij Cormier een keer had laten huilen nadat ze met elkaar hadden getraind. Cormier, not amused liet zien dat MMA een andere sport is dan alleen worstelen en finishte Cummins snel in de eerste ronde via TKO. In het vervolg deed Cummins het goed binnen de UFC. In hetzelfde jaar werd een 3-fight winstreak opgebouwd door onder andere Kyle Kingsbury en TUF Brazil 3 Winnaar Antonio Carlos Junior te verslaan. Vervolgens ging het in 2015 in de eerste ronde mis. Ovince St.Preux sloeg Cummins KO. Cummins revancheerde zich een paar maanden later in Brazilië door voormalig Strikeforce Light-Heavyweight Kampioen en thuisvechter Rafael ”Feijao” Cavalcante via TKO in de derde ronde te stoppen. Tegen Glover Teixeira en Antonio Rogerio Nogueira werd Cummins vervolgens beide keren gefinisht via TKO, en een gevecht tegen Gian Villante in December van 2016 ging niet door in verband met een blessure van Cummins. Cummins wist tijdens UFC 210 in April 2017 zijn losing streak te doorbreken door de Pool Jan Blachowicz via Majority Decision te verslaan. Vervolgens stond in Juli 2017 alsnog het gevecht tegen Gian Villante op het programma. In een echte ”war” was het uiteindelijk Cummins die na een matige eerste ronde het momentum wist om te draaien en het gevecht via Split Decision wist te winnen. Cummins zou vervolgens vechten tijdens UFC 217 in New York tegen Corey Anderson, maar moest in verband met een infectie aan zijn voet afzeggen. Het gevecht werd vervolgens opnieuw ingepland tijdens UFC Atlantic City in April 2018. Cummins had geen kans tegen de sterke Anderson en verloor een zeer eenzijdige Unanimous Decision. Cummins kon ook in November 2018 het tij niet keren. In Moncton verloor de Amerikaan van de Letse Canadees Misha Cirkunov vroeg in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission.

Embed from Getty Images

Ed Herman (MMA 23-14-0-1/UFC 10-11-0-1) is een 37-jarige Amerikaan die inmiddels bijna 15 jaar vecht op professioneel niveau. In 2003 haalde Herman de finale van The Ultimate Fighter en vocht daarin tegen Kendall Grove. In een 3 ronden durende oorlog trok Herman aan het kortste eind maar ging wel naar huis met de Fight of the Night bonus en alsnog het ”six figure contract” omdat Dana White beide mannen wilde belonen. Op dit moment zit Herman in een wisselvallige fase in zijn carrière. Van de laatste 7 partijen verloor hij er 4. Echter wist hij wel te winnen van Tim Boetsch via een TKO in Januari 2016. Zijn voorlaatste partij was tegen Nikita Krylov. Herman ging KO via een verwoestende headkick van Krylov. Herman stond vervolgens tegen de Rus Gadzhimurad Antigulov, maar raakte geblesseerd en moest afhaken. Vervolgens maakte Herman zijn opwachting tijdens de TUF 25 Finale in Juli 2017 tegen CB Dollaway. Via Unanimous Decision werd verloren. Herman keerde vervolgens pas terug in Oktober 2018. Tijdens UFC Moncton werd in een close gevecht verloren van Gian Villante via Split Decision.

Embed from Getty Images

Powered by Aiki Budo.

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »