breaking news

Kyler Phillips maakt opwachting tegen Marcelo Rojo tijdens UFC 271 op 12 februari

October 13th, 2021 | by Marcel Dorff
Kyler Phillips maakt opwachting tegen Marcelo Rojo tijdens UFC 271 op 12 februari
UFC
0

Kyler Phillips gaat op 12 februari zijn opwachting maken in de Octagon. The MMA LAB vechter gaat het opnemen tegen de Argentijn Marcelo Rojo in de Bantamweight divisie. Beide vechters treffen elkaar op een nog later bekend te maken locatie tijdens UFC 271. ESPN Deportes maakte de partij bekend.

Kyler Phillips (MMA 9-2/UFC 3-1) is een MMA vechter die na een kortstondige (maar succesvolle) amateur carrière in 2016 de overstap maakte naar de professionals. Phillips vocht zijn eerste drie gevechten voor de CXF organisatie. Alle partijen werden gewonnen in de eerste ronde. Vervolgens klopte LFA al aan bij Phillips. Phillips maakte zijn debuut voor LFA in Juni 2017 tegen Jonathan Quiroz en won via Unanimous Decision. Hierna werd Phillips uitgenodigd om deel te nemen aan het eerste seizoen van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Phillips versloeg James Gray binnen een minuut via TKO in de eerste ronde. Gek genoeg was dit niet voldoende voor een UFC contract. Phillips mocht wel een half jaar later meedoen aan The Ultimate Fighter. Echter sneuvelde Phillips al in de eerste ronde als een van de favorieten voor de eindzege. Latere winnaar Brad Katona was via Majority Decision te sterk. Phillips kreeg geen kans van de UFC tijdens een van de Prelims tijdens de TUF Finale en keerde terug bij de CXF organisatie. Phillips verloor daar via Split Decision van Victor Henry. Echter keerde hij vervolgens terug bij de LFA organisatie. Daar wist Phillips zijn neerwaartse spiraal te doorbreken door Emeka Ifekandu via een Headkick KO in de eerste ronde te stoppen. Phillips werd vervolgens alsnog door de UFC gecontracteerd om het op te nemen tegen Ray Borg tijdens UFC Philadelphia in Maart 2019. Echter moest Phillips om onbekende redenen verstek laten gaan. Uiteindelijk maakte Phillips in Februari 2020 zijn lang verwacht UFC debuut in Norfolk tegen Gabriel Silva. Phillips vocht zeer sterk en won de partij via Unanimous Decision. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Phillips zou vervolgens Batgerel Danaa treffen in Oktober 2020. Echter kreeg de Mongoliër zijn werkvisum niet rond en werd vervangen door Cameron Else. Phillips versloeg Else via TKO in de tweede ronde en verdiende daarmee de Performance of the Night bonus. Phillips kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie en nam het in Maart 2021 op tegen de in de UFC nog ongeslagen Song Yadong. Phillips won de partij via Unanimous Decision. Phillips zou het vervolgens in Juli 2021 opnemen tegen Raphael Assuncao. Echter trok de Braziliaan zich terug en werd vervangen door zijn landgenoot Raulian Paiva. Phillips verloor de partij via Majority Decision.

Embed from Getty Images

Marcelo Rojo (MMA 16-7/UFC 0-1) maakte in 2011 zijn professionele MMA debuut. Rojo vocht op enkele uitstapje na in zijn eerste vier jaar als prof vooral in het Zuid-Amerikaanse MMA circuit. Met een 10-4 record tekende hij in 2017 (na anderhalf jaar niet gevochten te hebben) bij de Mexicaanse Combate Americas organisatie. Rojo groeide door zijn harde stijl uit tot een van de publiekslievelingen van de organisatie. Ondanks een 6-2 record voor de organisatie vocht de Argentijn nooit voor een titel. Nadat de UFC in Februari 2021 een tegenstander nodig had om het op short notice op te nemen tegen Raoni Barcelos werd Rojo gecontracteerd. Echter moest Barcelos de partij afzeggen na een positieve COVID-19 test. Rojo zou in Maart 2021 alsnog zijn debuut maken. In een fantastische partij werd in de derde ronde via TKO verloren van Charles Jourdain. Rojo werd vervolgens in Augustus 2021 gekoppeld aan Kevin Croom. Echter trok Croom zich terug en werd Jonathan Martinez de nieuwe tegenstander. Martinez zou echter een slechte weightcut hebben en van de partij gehaald worden. En de pech bleef zich opstapelen voor Rojo. In Oktober 2021 zou hij op short notice vechten tegen Daniel Santos. Santos zou zich geblesseerd moeten terug trekken en de UFC vond geen vervanger om het tegen Rojo op te nemen.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »