breaking news

Kyle Daukaus vs. Julian Marquez toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari

November 11th, 2021 | by Marcel Dorff
Kyle Daukaus vs. Julian Marquez toegevoegd aan UFC evenement op 19 februari
UFC
0

Kyle Daukaus zou eigenlijk zaterdag vechten tegen Roman Dolidze. Echter moest Dolidze afzeggen in verband met een positieve COVID-19 test. De UFC heeft Daukaus nu gematcht tegen Julian Marquez. Echter zal deze partij pas op 19 februari van het nieuwe jaar gaan plaatsvinden. Beide vechters treffen elkaar op een nog onbekende locatie. MMA Junkie maakte het gevecht in de Middleweight divisie bekend.

Kyle Daukaus (MMA 10-2-0-1/UFC 1-2-0-1) is een Amerikaanse MMA vechter die zijn professionele carrière begon in 2017. Daukaus had in de periode tussen 2011 en 2016 in het amateurcircuit gevochten. Daukaus imponeerde in zijn eerste vier partijen met evenveel Submission overwinningen. Daukaus vocht vervolgens een partij voor de Ring of Combat organisatie die eveneens in een Submission overwinning werd omgezet. Vervolgens tekende Daukaus bij de CFFC organisatie en mocht hij in zijn debuut meteen voor de titel vechten tegen UFC veteraan Jonavin Webb. Daukaus won de partij via een D’Arce Choke Submission in de derde ronde en was de nieuwe kampioen. Daukaus deed vervolgens mee aan het derde seizoen van de Dana White’s Contender Series. Daukaus won zijn partij via Unanimous Decision tegen Michael Lombardo. Echter was Dana White niet onder de indruk en bleef Daukaus zonder contract. Daukaus keerde terug bij de CFFC organisatie waar hij tweemaal zijn titel verdedigde tegen respectievelijk Stephen Regman en Nolan Norwood. Daukaus maakte vervolgens op short notice zijn UFC debuut in Juni 2020 tegen Brendan Allen. Daukaus verloor in een competitief gevecht voor het eerst in zijn carrière via Unanimous Decision. Echter wist Daukaus vijf maanden later wel zijn eerste overwinning in de Octagon te pakken. Via een dominante Unanimous Decision werd gewonnen van Dustin Stoltzfus. Daukaus kon in Mei 2021 die omhoog ingezette lijn niet doortrekken. Via Unanimous Decision was Phil Hawes te sterk. Daukaus nam het vervolgens in Oktober 2021 op tegen Kevin Holland. Beide vechters kwamen zwaar in botsing met elkaars hoofden. Holland leek daarbij out te gaan. De dienstdoende scheidrechter greep niet in waarna Daukaus vervolgens de partij via Rear Naked Choke Submission won. Echter werd de partij meteen gecheckt en omgezet in een No Contest. De partij werd een maand later al opnieuw ingepland. Echter moest Holland om onbekende redenen afzeggen. Daukaus werd hierdoor gekoppeld aan Roman Dolidze. Helaas testte Dolidze tijdens Fight Week positief voor COVID-19 en werd het gevecht gecanceld.

Embed from Getty Images

Julian Marquez (MMA 9-2/UFC 3-1) is een Amerikaan van Cubaanse afkomst die voor het eerst in beeld kwam tijdens de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Marquez vocht die avond tijdens het Main Event tegen Phil Hawes. Hawes, trainingsmaatje van Jon Jones ging als favoriet het gevecht in, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Marquez wist Hawes in de tweede ronde via een Headkick keihard KO te trappen, en verdiende op die manier een contract bij de UFC. De Syndicate MMA vechter heeft buiten de UFC nog notable wins tegen Cameron Olson en Matt Hamill. Marquez zou tijdens de UFC Winnipeg card in December 2017 vechten tegen Vitor Miranda. Echter raakte Miranda geblesseerd waarna Marquez de Engelsman Darren Stewart als vervanger kreeg toegewezen. In een zeer amusant gevecht wist uiteindelijk Marquez via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde de winst te pakken. Beide mannen wonnen ook de Fight of the Night bonus. Marquez kon zijn goed debuut geen beter vervolg geven. In Juli 2018 werd via Split Decision verloren van de Italiaan Alessio Di Chirico. Marquez zou vervolgens in verband met blessureleed ruim twee jaar niet vechten in de UFC. De Amerikaan zou terugkeren tegen Saparbeg Safarov echter werd de Rus op het laatste moment van het gevecht gehaald. Uiteindelijk zou Marquez in Februari 2021 pas weer zijn terugkeer maken in de Octagon tegen Maki Pitolo. Na een heel moeizaam begin wist Marquez de partij in de derde ronde te keren en te winnen via Anaconda Choke Submission. Het leverde hem de Performance of the Night bonus op. Twee maanden later pakte Marquez een short notice partij aan tegen Sam Alvey. Ditmaal werd in een Fight of the Night performance gewonnen via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Marquez zou vervolgens in Oktober 2021 gematcht worden tegen Jordan Wright. Echter werd Marquez vlak voor de weging wegens gezondheidsredenen van de partij gehaald.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »