breaking news

Julian Marquez

Naam: Julian Marquez
Bijnaam: The Cuban Missile Crisis
Record: 9 – 3 – 0 (UFC 3 – 2 – 0)
Geboortedatum: 08-05-1990
Geboorteplaats: Kansas City, Missouri, USA
Nationaliteit: Amerikaans
Lengte: 1.88m (6ft 2in)
Gewicht: 84kg (185lb)
Divisie: Middleweight
Vecht uit: Kansas City, Missouri, USA
Gym: Glory MMA & Fitness
Actief: 2014 – heden
Twitter: @JMarquezMMA
 

Julian Marquez is een Amerikaan van Cubaanse afkomst die voor het eerst in beeld kwam tijdens de vierde week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Marquez vocht die avond tijdens het Main Event tegen Phil Hawes. Hawes, trainingsmaatje van Jon Jones ging als favoriet het gevecht in, maar kon zijn favorietenrol niet waarmaken. Marquez wist Hawes in de tweede ronde via een Headkick keihard KO te trappen, en verdiende op die manier een contract bij de UFC. De Syndicate MMA vechter heeft buiten de UFC nog notable wins tegen Cameron Olson en Matt Hamill. Marquez zou tijdens de UFC Winnipeg card in December 2017 vechten tegen Vitor Miranda. Echter raakte Miranda geblesseerd waarna Marquez de Engelsman Darren Stewart als vervanger kreeg toegewezen.

In een zeer amusant gevecht wist uiteindelijk Marquez via een Guillotine Choke Submission in de tweede ronde de winst te pakken. Beide mannen wonnen ook de Fight of the Night bonus. Marquez kon zijn goed debuut geen beter vervolg geven. In Juli 2018 werd via Split Decision verloren van de Italiaan Alessio Di Chirico. Marquez zou vervolgens in verband met blessureleed ruim twee jaar niet vechten in de UFC. De Amerikaan zou terugkeren tegen Saparbeg Safarov echter werd de Rus op het laatste moment van het gevecht gehaald. Uiteindelijk zou Marquez in Februari 2021 pas weer zijn terugkeer maken in de Octagon tegen Maki Pitolo. Na een heel moeizaam begin wist Marquez de partij in de derde ronde te keren en te winnen via Anaconda Choke Submission. Het leverde hem de Performance of the Night bonus op. Twee maanden later pakte Marquez een short notice partij aan tegen Sam Alvey. Ditmaal werd in een Fight of the Night performance gewonnen via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde. Marquez zou vervolgens in Oktober 2021 gematcht worden tegen Jordan Wright. Echter werd Marquez vlak voor de weging wegens gezondheidsredenen van de partij gehaald. Marquez zou het vervolgens in Juni 2022 openemen tegen Wellington Turman. Echter trok Turman zich terug en werd vervangen door Gregory Rodrigues. Marquez ging zwaar knockout in de eerste ronde.

 

UFC RECORD
Res. Tegenstander Methode Ronde Evenement Datum Notities
NB Deron Winn NB – (-:–) UFC TBA 17 Dec. 2022
Loss Gregory Rodrigues KO (Punches) 1 (3:18) UFC on ESPN 37: Austin 18 Jun. 2022
Win Sam Alvey Tech.Submission (Bulldog Choke) 2 (2:07) UFC on ABC 2: Las Vegas 10 Apr. 2021
Win Maki Pitolo Submission (Anaconda Choke) 3 (4:17) UFC 258 13 Feb. 2021
Loss Alessio Di Chirico Decision (Split) 3 (5:00) TUF 27 Finale 6 Jul. 2018 Catchweight Fight (190 lbs)
Win Darren Stewart Submission (Guillotine Choke) 2 (2:42) UFC on FOX 26: Winnipeg 16 Dec. 2017 UFC Middleweight Debut
Win Phil Hawes KO (Head Kick) 2 (2:20) DWCS S1. Week 4 1 Aug. 2017 Gevecht telt niet als ”UFC” gevecht maar vond wel plaats onder de UFC organisatie

 

Translate »