breaking news

Jussier Formiga vecht tijdens UFC Fortaleza tegen Ray Borg

January 21st, 2017 | by Marcel Dorff

Zojuist maakte het Braziliaanse Combate bekend dat Jussier Formiga en Ray Borg het tegen elkaar zullen opnemen tijdens UFC Fight Night 106 in Fortaleza, Ceará, Brazilië. Formiga bevestigde dit bericht via Social Media. Beide Flyweights zullen op 11 Maart 2017 de Octagon instappen in het Centro de Formação Olímpica do Nordeste. Het gevecht zal hoogstwaarschijnlijk deel uitmaken van de Main Card.

Jussier Formiga (MMA 19-4/UFC 5-3) kwam in 2012 met een 14-1 record de UFC binnen, en staat al jaren bekend als dé beste Flyweight uit Brazilië. De Nova União vechter heeft echter nooit voor een UFC titel mogen vechten. Ondanks dat hij een beter record heeft dan enkele concurrenten die wel voor de titel mochten vechten. Formiga heeft steeds de pech om ook echt een title-eliminator te moeten vechten alvorens hij de kans krijgt om het tegen Demetrious Johnson op te nemen. Zo verloor Formiga slechts drie van in totaal acht gevechten in de UFC. De pech van de Braziliaan was dat die drie verloren gevechten allemaal title-eliminators waren. Zo mochten John Dodson, Joseph Benavidez en Henry Cejudo allen voor een titel vechten. Formiga versloeg wel mannen als Chris Cariaso, Scott Jorgensen, Zach Makovsky en recent nog Dustin Ortiz. Formiga is dus met recht een zeer sterke (vooral BJJ) vechter, maar heeft moeite om de échte top van de divisie te verslaan. Formiga zou het eigenlijk tijdens UFC Fight Night 103 opnemen tegen Sergio Pettis, maar haakte een paar weken voor het evenement geblesseerd af. Nu mag hij het dus laten zien voor eigen publiek tegen Borg. Van de zestien maal dat Formiga in Brazilië vocht won hij vijftien keer. Alleen Joseph Benavidez wist de Braziliaan via TKO te finishen.

Ray Borg (MMA 10-2/UFC 4-2) is een groot talent in de UFC Flyweight divisie. Borg debuteerde in 2014 voor de organisatie als ongeslagen vechter met een 6-0 record. Borg liep in zijn debuut meteen tegen een verlies aan. Dustin Ortiz wist een controversiële Split Decision mee naar huis te nemen. Borg kwam echter keihard terug en bouwde een winstreak van drie gevechten op tegen mannen als Shane Howell, Chris Kelades en Geane Herrera. Howell en Kelades werden beiden gefinisht via een Submission. Dit leverde Borg beide keren de Performance of the Night bonus op. Begin dit jaar vocht Borg tegen Justin Scoggins. Borg werd drie rondes lang gedomineerd door Scoggins en verloor een vrij duidelijke Unanimous Decision. Mede door ziekte en blessures moest Borg tegen zowel Fredy Serrano als Ian McCall verstek laten gaan. Vlak voor de jaarwisseling tijdens UFC 207 wist Borg zijn grootste overwinning binnen de UFC te pakken. Louis Smolka werd over drie rondes verslagen via Unanimous Decision. Borg kwam weliswaar te zwaar opdagen, maar wist toch de klus te klaren tegen de hoger gerankte Smolka. Borg is inmiddels overgestapt naar JacksonWink MMA.

Comments are closed.

Translate »