breaking news

Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov is het Main Event voor UFC Moskou + meer

September 8th, 2019 | by Marcel Dorff
Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov is het Main Event voor UFC Moskou + meer
UFC
0

De UFC heeft het Main Event voor UFC Fight Night 163 in Moskou, Rusland bekend gemaakt. Junior Dos Santos gaat op vijandig grondgebied de strijd aan tegen thuisfavoriet Alexander Volkov in de Heavyweight divisie. Eveneens zal ook Fight Nights Global Kampioen Roman Kopylov zijn lang verwacht debuut maken tegen Karl Roberson in de Middleweight divisie. Beide gevechten zullen plaatsvinden op 9 November 2019 in de CSKA Arena.

Lees hieronder verder.

Junior Dos Santos vs. Alexander Volkov

Junior Dos Santos (MMA 21-6/UFC 15-5) is al jaren een van de beste Heavyweights in de UFC Heavyweight divisie. De Braziliaan versloeg tot verbazing van iedereen bij zijn debuut de torenhoge favoriet Fabricio Werdum via KO in de eerste ronde. Vervolgens volgden overwinningen tegen Stefan Struve, Mirko CroCop, Gilbert Yvel, Gabriel Gonzaga en Roy Nelson. Dos Santos werd vervolgens gematcht tegen Brock Lesnar voor de #1 contenderspot. Lesnar raakte geblesseerd en werd vervangen door Shane Carwin. Dos Santos won via Unanimous Decision, en mocht voor de titel gaan vechten tegen Cain Velasquez. Dos Santos won via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd ook Frank Mir verslagen via TKO. In de daarop volgende gevechten verloor Dos Santos twee keer. Hij verloor de belt tegen Velasquez, won vervolgens van Hunt, waarna Velasquez die inmiddels dus weer kampioen was de belt met succes verdedigde. Dos Santos werd vervolgens gematcht tegen Stipe Miocic (inmiddels dus de huidige kampioen) en won het gevecht via een zeer close Unanimous Decision. Hierna ging het voor Dos Santos mis in de tweede ronde via TKO tegen Alistair Overeem. In April 2016 leek ”Cigano” herboren, en maakte hij indruk in zijn Unanimous Decision win tegen Ben Rothwell. Dos Santos zou het eigenlijk in Halifax opnemen tegen Stefan Struve, maar Struve raakte geblesseerd en de UFC kon geen capabele vervanger vinden voor Struve. Een geluk bij een ongeluk bleek voor Dos Santos aangezien hij vervolgens een titelgevecht kreeg aangeboden tegen de man die hij een paar jaar eerder wist te verslaan : Stipe Miocic. Ditmaal liep het echter anders. Miocic overrompelde Dos Santos vroeg in het gevecht en versloeg de Braziliaan via TKO in de eerste ronde. Dos Santos zou vervolgens in September 2017 vechten tegen Francis Ngannou. Echter werd Dos Santos in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. Inmiddels is de schorsing opgeven en keerde Dos Santos in Juli 2018 terug in de Octagon tegen de Bulgaar Blagoy Ivanov. Dos Santos won na vijf rondes via Unanimous Decision. Vervolgens nam de Braziliaan het tijdens UFC Adelaide in December 2018 op tegen de ongeslagen Tai Tuivasa tijdens het Main Event. Dos Santos won het gevecht via TKO in de tweede ronde. Ditzelfde herhaalde Dos Santos in Maart 2019. Via TKO in de tweede ronde werd tijdens UFC Wichita de Amerikaan Derrick Lewis verslagen. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Dos Santos werd vervolgens in Juni 2019 gekoppeld aan Francis Ngannou tijdens UFC Minneapolis. Dos Santos verloor het #1 contendergevecht via TKO in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Alexander Volkov (MMA 30-7/UFC 4-1) is een voormalig M-1 en Bellator MMA Heavyweight kampioen. De 2.01 meter lange Rus wist 23 van zijn 30 overwinningen te eindigen voor de bel (20 KO/TKO en 3 Submission). Volkov begon zijn professionele MMA carrière in 2009. Sindsdien maakte hij furore bij M-1 waarna hij een telefoontje kreeg van Bellator. Daar mocht hij direct meedoen aan het Heavyweight toernooi. Na overwinningen op Brett Rogers en Vinicius Queiroz mocht hij voor de titel vechten. In een spannende partij die de vijf ronden volmaakte wist Volkov tegen Richard Hale aan het langste eind te trekken en mocht zich de Bellator Heavyweight kampioen noemen. Lang kon Volkov er niet van genieten want in zijn eerstvolgende partij verloor hij zijn titel aan Vitaly Minakov via TKO in de eerste ronde. In November 2016 debuteerde Volkov voor de UFC. In een weinig hoogstaande partij wist hij te winnen via een Split Decision tegen Timothy Johnson. Volkov werd vervolgens gematcht tegen Roy Nelson in Kansas City, Missouri. Volkov won dit gevecht via Unanimous Decision. Tijdens UFC Rotterdam in September 2017 vocht Volkov tijdens het Main Event tegen Stefan Struve. Volkov won de partij in de derde ronde via TKO. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Volkov keerde vervolgens terug tijdens het Main Event van UFC Londen in Maart 2018 tegen Fabricio Werdum. Na een moeilijk begin won Volkov het gevecht via KO in de vierde ronde. Dit leverde de Rus de Performance of the Night bonus op. Volkov maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 229 in Oktober 2018 tegen Derrick Lewis. Volkov leek de partij te gaan winnen, maar liep vol tegen een stoot aan van Lewis vlak voor het einde van het gevecht. Volkov ging KO en verloor voor het eerst een partij in de UFC. Volkov zou vervolgens terugkeren tijdens UFC St.Petersburg tegen Alistair Overeem. Echter raakte de Rus geblesseerd waardoor hij moest afzeggen.

Embed from Getty Images

Roman Kopylov vs. Karl Roberson

Roman Kopylov (MMA 8-0/UFC 0-0) is een Russische MMA vechter die vanuit het Combat Sambo komt. Hij maakte in 2016 zijn Pro-MMA debuut bij de WCSA organisatie. Na twee overwinningen maakte Kopylov zijn debuut voor de ACB organisatie. Daar imponeerde hij door Islam Gugov via TKO in de tweede ronde te stoppen. Kopylov stapte vervolgens over naar de Fight Nights Global organisatie. Daar wist hij in zijn eerste twee gevechten zowel Artem Sholako als Kobe Ortiz voortijdig te stoppen. Hiermee wist hij een titelgevecht tegen Abusupyan Alikhanov in Maart 2018 veilig te stellen. Kopylov zou die titel pakken. Alikhanov kon niet verder tussen de vierde en vijfde ronde waardoor Kopylov via TKO de nieuwe kampioen was. Kopylov verdedigde in December 2018 met succes zijn titel tegen Yasubey Enomoto via KO in de vierde ronde en zou vervolgens tijdens UFC St.Petersburg zijn debuut maken. Echter raakte hij geblesseerd waardoor het geplande gevecht tegen Krzysztof Jotko geschrapt werd.

Karl Roberson (MMA 8-2/UFC 3-2) was de eerste vechter die een gevecht gepland had staan nadat hij een UFC contract verdiende tijdens de show Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Roberson begon aan dat gevecht met een 4-0 record, en nam het op tijdens het Main Event tegen LFA vechter Ryan Spann. Spann probeerde het gevecht naar de grond te brengen, echter wist Roberson de takedown te pareren en vervolgens Spann met twee venijnige korte ellenbogen vanuit de clinch te stoppen. Roberson won op deze manier via KO na 15 seconden. Roberson maakte vervolgens zijn UFC debuut tijdens UFC Norfolk in November 2017 tegen Darren Stewart. Roberson imponeerde met een Rear Naked Choke Submission overwinning in de eerste ronde. Echter kon hij die prestatie geen goed vervolg geven. In Mei 2018 werd in Brazilië verloren van Cezar Ferreira via een Arm-Triangle Choke Submission in de eerste ronde. Roberson maakte vervolgens zijn opwachting tijdens UFC 230 in November 2018 tegen de Welshman Jack Marshman. Roberson wist de partij via Unanimous Decision te winnen. Roberson zou vervolgens op slechts een week notice een gevecht aanpakken in de Light-Heavyweight divisie tegen Glover Teixeira. Ondanks dat Roberson Teixeira wist aan te slaan verloor hij uiteindelijk in de eerste ronde via een Arm-Triangle Choke Submission. Roberson zou vervolgens in Juli 2019 terugkeren in de Octagon tijdens UFC Sacramento tegen de Welshman John Phillips. Echter raakte Phillips geblesseerd waarna Wellington Turman de nieuwe tegenstander werd. Roberson won het gevecht via een controversiële Split Decision.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »