breaking news

Junior Dos Santos treft Jairzinho Rozenstruik tijdens UFC 252 op 15 augustus

June 12th, 2020 | by Marcel Dorff
Junior Dos Santos treft Jairzinho Rozenstruik tijdens UFC 252 op 15 augustus
UFC
0

De UFC heeft een Heavyweight partij tussen twee teamgenoten van American Top Team ingepland. Voormalig Heavyweight kampioen Junior Dos Santos maakt zijn opwachting tegen de Surinamer Jairzinho Rozenstruik op 15 augustus aanstaande tijdens UFC 252. Beide vechters treffen elkaar op een nog nader bekend te maken locatie. Combate wist eerder al een mondelinge overeenkomst te melden. De partij is nu bevestigd.

Junior Dos Santos (MMA 21-7/UFC 15-6) is al jaren een van de beste Heavyweights in de UFC Heavyweight divisie. De Braziliaan versloeg tot verbazing van iedereen bij zijn debuut de torenhoge favoriet Fabricio Werdum via KO in de eerste ronde. Vervolgens volgden overwinningen tegen Stefan Struve, Mirko CroCop, Gilbert Yvel, Gabriel Gonzaga en Roy Nelson. Dos Santos werd vervolgens gematcht tegen Brock Lesnar voor de #1 contenderspot. Lesnar raakte geblesseerd en werd vervangen door Shane Carwin. Dos Santos won via Unanimous Decision, en mocht voor de titel gaan vechten tegen Cain Velasquez. Dos Santos won via KO in de eerste ronde. Vervolgens werd ook Frank Mir verslagen via TKO. In de daarop volgende gevechten verloor Dos Santos twee keer. Hij verloor de belt tegen Velasquez, won vervolgens van Hunt, waarna Velasquez die inmiddels dus weer kampioen was de belt met succes verdedigde. Dos Santos werd vervolgens gematcht tegen Stipe Miocic (inmiddels dus de huidige kampioen) en won het gevecht via een zeer close Unanimous Decision. Hierna ging het voor Dos Santos mis in de tweede ronde via TKO tegen Alistair Overeem. In April 2016 leek ”Cigano” herboren, en maakte hij indruk in zijn Unanimous Decision win tegen Ben Rothwell. Dos Santos zou het eigenlijk in Halifax opnemen tegen Stefan Struve, maar Struve raakte geblesseerd en de UFC kon geen capabele vervanger vinden voor Struve. Een geluk bij een ongeluk bleek voor Dos Santos aangezien hij vervolgens een titelgevecht kreeg aangeboden tegen de man die hij een paar jaar eerder wist te verslaan : Stipe Miocic. Ditmaal liep het echter anders. Miocic overrompelde Dos Santos vroeg in het gevecht en versloeg de Braziliaan via TKO in de eerste ronde. Dos Santos zou vervolgens in September 2017 vechten tegen Francis Ngannou. Echter werd Dos Santos in verband met een potentiële USADA overtreding van het gevecht gehaald. Inmiddels is de schorsing opgeven en keerde Dos Santos in Juli 2018 terug in de Octagon tegen de Bulgaar Blagoy Ivanov. Dos Santos won na vijf rondes via Unanimous Decision. Vervolgens nam de Braziliaan het tijdens UFC Adelaide in December 2018 op tegen de ongeslagen Tai Tuivasa tijdens het Main Event. Dos Santos won het gevecht via TKO in de tweede ronde. Ditzelfde herhaalde Dos Santos in Maart 2019. Via TKO in de tweede ronde werd tijdens UFC Wichita de Amerikaan Derrick Lewis verslagen. Beide vechters kregen de Fight of the Night bonus. Dos Santos werd vervolgens in Juni 2019 gekoppeld aan Francis Ngannou tijdens UFC Minneapolis. Dos Santos verloor het #1 contendergevecht via TKO in de eerste ronde. Dos Santos zou het vervolgens in November 2019 opnemen tegen Alexander Volkov tijdens UFC Moskou, maar moest in verband met een infectie het gevecht afzeggen. Dos Santos keerde hierdoor pas terug in Januari 2020 tijdens UFC Raleigh. De Braziliaan verloor in de tweede ronde via TKO van Curtis Blaydes.

Embed from Getty Images

Jairzinho Rozenstruik (MMA 10-1/UFC 4-1) is een voormalig kickbokser die inmiddels de definitieve overstap heeft gemaakt naar het MMA. Rozenstruik maakte in 2012 zijn Pro-MMA debuut tegen Evgeny Boldyrev. Rozenstruik won de partij via KO in de eerste ronde. Nog geen half jaar later stond de rematch op het programma. Met wederom dezelfde uitkomst. Na vervolgens 4.5 jaar geen Pro-MMA partij te hebben gevochten keerde “Bigi Boy” terug in April 2017. Tijdens een evenement in Aruba werd gewonnen van Engelbert Berbin. Na acht maanden later ook een partij in Suriname gewonnen te hebben klopte het bekende Rizin FF aan. Rozenstruik maakte in Mei 2018 zijn debuut voor de Japanse organisatie tegen de eveneens ongeslagen Andrey Kovalev. In een gelijkwaardige partij wist Rozenstruik net iets meer te overtuigen en won hij via Split Decision. Rozenstruik maakte in December 2018 vervolgens korte metten met Kevin Diaz Morales. Rozenstruik kreeg vervolgens de kans om op short notice te vechten in de UFC. Rozenstruik debuteerde voor de UFC in Februari 2019 tijdens UFC Fortaleza tegen Junior Albini. Na een moeilijke eerste ronde wist Rozenstruik zich te herpakken en Albini heel snel in de tweede ronde via een spectaculaire KO te finishen. Rozenstruik maakte vervolgens zijn opwachting tegen Allen Crowder tijdens UFC Greenville. Rozenstruik had slechts negen seconden nodig om de Amerikaan KO te slaan. Hij pakte hiermee ook nog een de Performance of the Night bonus. Rozenstruik kreeg vervolgens een stap omhoog in competitie. Tijdens UFC 244 in New York werd hij gekoppeld aan voormalig kampioen Andrei Arlovski. Echter had Rozenstruik weinig moeite met de Wit-Rus. Ditmaal waren 29 seconden genoeg voor een KO overwinning. Rozenstruik pakte vervolgens een short notice partij aan in December 2019 tijdens UFC Washington tegen Alistair Overeem. Rozenstruik stond op het punt van verliezen via een Decision, maar wist vier seconden voor het einde Overeem KO te slaan en behield zijn ongeslagen status. Rozenstruik zou het vervolgens opnemen tegen Francis Ngannou tijdens UFC Columbus in Maart 2020. Echter werd het evenement in verband met COVID-19 gecanceld. De UFC plande de partij vervolgens een maand later in, maar moest wederom in verband met COVID-19 cancelen. Uiteindelijk zou de partij in Mei 2020 alsnog plaatsvinden. Rozenstruik ging vroeg in de eerste ronde zwaar KO en was zijn ongeslagen record kwijt.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA in de gaten houden voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »