breaking news

Jimmie Rivera bevestigd gevecht tegen Bryan Caraway tijdens UFC Phoenix

November 30th, 2016 | by Marcel Dorff

Het gerucht hing al meer dan een maand in de lucht, en eerder op de dag werden door verschillende media al gemeld dat het gevecht tussen Jimmie Rivera en Bryan Caraway ”in the works” zou zijn voor UFC Fight Night 103 in Phoenix, Arizona. Jimmie Rivera bevestigde dit gerucht een paar uur geleden via zijn Instagram. Beide Bantamweights zullen het tegen elkaar opnemen op 15 Januari 2017 tijdens het Co-Main Event.

Jimmie Rivera (MMA 20-1/UFC 4-0) is een voormalig King of the Cage, Cage Fury FC & Ring of Combat Kampioen. ”El Terror” kwam met een winstreak van 15 gevechten in 2015 op short notice de UFC binnen. (Rivera probeerde het eerder via TUF 14, maar verloor destijds het eliminatiegevecht van latere finalist Dennis Bermudez). Rivera won zijn UFC debuut via TKO in de eerste ronde. Vervolgens volgde in 2015 nog een overwinning tegen de sterke Pedro Munhoz. De Braziliaan verloor in Brazilië via Split Decision van Rivera. Begin 2016 werd Rivera gematcht tegen de sterke Iuri Alcantara. In een Fight of the Night performance wist Rivera via Unanimous Decision aan het langste eind te trekken. Afgelopen September zette Rivera zijn naam wereldwijd op de kaart door tijdens de PPV van UFC 203 voormalig WEC Featherweight Kampioen en viermalig UFC Bantamweight titeluitdager Urijah Faber via een dominante Unanimous Decision te vloeren.

Bryan Caraway (MMA 21-7/UFC 6-2) kwam via TUF 14 de UFC binnen. Hij verloor in de halve finale van de latere winnaar Diego Brandao. Caraway kreeg alsnog een gevecht aangeboden tijdens de TUF 14 Finale tegen Dustin Neace. Caraway won dit gevecht via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Vervolgens wist Caraway vier van in totaal vijf gevechten te winnen, en kreeg hij een kans om te vechten tegen Raphael Assuncao. Assuncao zou met een overwinning kort bij een titelgevecht komen. Assuncao bleek te sterk voor Caraway en won vrij eenvoudig via Unanimous Decision. Zeven maanden later vocht Caraway opnieuw, ditmaal was Eddie Wineland de tegenstander. Caraway revancheerde zich voor zijn verlies tegen Assuncao en versloeg Wineland via Unanimous Decision. Vervolgens zou het tien maanden duren alvorens we Caraway weer terug zagen in de Octagon. De ongeslagen Aljamain Sterling had via social media meerdere malen geprobeerd om Caraway aan te sporen tot een gevecht. Dit gevecht kwam er in Mei van dit jaar. Na een dominante eerste ronde van Sterling, wist Caraway het tij te keren in de tweede en derde ronde waardoor hij uiteindelijk won via Split Decision.

pixlr_20161103011214803

Leave a Reply

Translate »