breaking news

Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz + nog drie gevechten voor UFC 228 in Dallas

July 18th, 2018 | by Marcel Dorff
Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz + nog drie gevechten voor UFC 228 in Dallas
UFC
0

De UFC heeft zojuist meerdere gevechten bekend gemaakt voor UFC 228 in Dallas, Texas op 8 September 2018 in het American Airlines Center. Zo zal Jessica Andrade het in de Women’s Strawweight divisie op gaan nemen tegen Karolina Kowalkiewicz. Eveneens zien we ook Ryan Benoit op deze card. Hij neemt het op in de Flyweight divisie tegen Roberto Sanchez. Tot slot staan de Fortis MMA vechters Charles Byrd en Geoff Neal ook op de card. Byrd kruist de degens met Darren Stewart in de Middleweight divisie. Terwijl Neal op zijn beurt in de Welterweight divisie Frank Camacho treft.

Lees hier meer over de gevechten.

Jessica Andrade vs. Karolina Kowalkiewicz

Jessica Andrade (MMA 18-6/UFC 9-4) vecht sinds 2013 voor de UFC. De Braziliaanse staat bekend om haar goede stand-up game. Andrade is ook goed op de grond, maar prefereert het staande gevecht. Andrade wist in de Women’s Bantamweight divisie een record neer te zetten van vier overwinningen en drie verliespartijen. Al jaren lieten critici weten dat Andrade eigenlijk gewoon naar de Women’s Strawweight divisie moest gaan omdat ze eigenlijk wat klein is voor de Bantamweight divisie. Andrade deed dit dan ook na haar verlies tegen Raquel Pennington ging ze in 2016 naar de Strawweight divisie. Andrade kreeg meteen een Top 5 vechtster tegenover zich in de naam van voormalig titeluitdaagster Jessica Penne. In een van de beste performances van Andrade liet ze Penne alle hoeken van de Octagon zien en won ze via TKO in de tweede ronde. Vervolgens stond in September 2016 Muay Thai specialiste Joanne Calderwood tegenover Andrade. Andrade liet opnieuw zien een absolute ”force” te zijn in deze gewichtsklasse en finishte de Schotse via een Guillotine Choke Submission laat in de eerste ronde. In haar meest recente partij nam Andrade het op tegen Invicta FC Strawweight Kampioene Angela Hill. In een partij die uiteindelijk werd beloond met een Fight of the Night bonus wist Andrade duidelijk meer te ”raken” dan haar Hill. Andrade won het gevecht via Unanimous Decision. Dit leverde haar een titelgevecht op tegen de ongeslagen Poolse Kampioene Joanna Jedrzejczyk. Jedrzejczyk was op alle vlakken beter dan Andrade en domineerde de partij met technisch kickboksen. Andrade verloor na vijf rondes via Unanimous Decision. Andrade keerde vervolgens in September 2017 terug tijdens UFC Saitama tegen landgenote Claudia Gadelha. In een van Andrade’s beste prestaties domineerde ze de partij en won ze via Unanimous Decision. Beide vrouwen kregen de Fight of the Night bonus voor dit gevecht. Andrade zou vervolgens gematcht worden tegen Tecia Torres tijdens UFC Orlando in Februari 2018. Andrade was met haar takedowns/slams dominant en won het gevecht via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Karolina Kowalkiewicz (MMA 12-2/UFC 5-2) staat ook bekend om haar sterke stand-up game. De Poolse begon haar MMA carrière in 2012 bij Extreme Fighting Sports 2. Daarna stapte zij over naar KSW waar zij de Strawweight titel in de wacht sleepte. In 2014 vocht ze eenmaal voor Invicta FC waarna ze overstapte naar de UFC. Daar won zij haar eerste drie partijen tegen respectievelijk Randa Markos (UD), Heather Jo Clark (UD) en Rose Namajunas (SD). Tijdens dit gevecht ontving Karolina ook de “Fight of the Night” bonus. Daarna kreeg zij de kans om voor de titel te vechten tegen haar landgenote en ongeslagen kampioene Joanna Jędrzejczyk. In een hard en attractief gevecht dat over de volle vijf ronden ging trok Kowalkiewicz aan het kortste eind en verloor zij via een Unanimous Decision. Kowalkiewicz werd vervolgens in Juni 2017 gekoppeld in Brazilië aan #1 contender Claudia Gadelha. Kowalkiewicz had erg weinig in te brengen en verloor vrij vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Kowalkiewicz doorbrak vervolgens voor eigen publiek tijdens UFC Gdansk haar losing streak door Jodie Esquibel betrekkelijk eenvoudig via Unanimous Decision te verslaan. Kowalkiewicz zou vervolgens terugkeren tijdens UFC Orlando in Februari 2018, maar moest in verband met een kleine blessure haar geplande gevecht met Jessica Andrade annuleren. Hierdoor keerde ze pas in April 2018 terug tijdens UFC 223 tegen Felice Herrig. Herrig normaal altijd vaardig op de grond, kon geen potten breken tegen de Poolse. Kowalkiewicz was zowel staand als op de grond de bovenliggende partij en won via Unanimous Decision.

Embed from Getty Images

Ryan Benoit vs. Roberto Sanchez

Ryan Benoit (MMA 10-5/UFC 3-3) vecht sinds 2013 voor de UFC. Tijdens de TUF 18 Finale debuteerde de Amerikaan tegen Josh Sampo. In een Fight of the Night performance verloor Benoit echter van Sampo via Rear Naked Choke Submission in de derde ronde. Vervolgens zou Benoit het begin 2014 opnemen tegen Ray Borg, echter raakte Benoit geblesseerd waardoor hij in 2014 niet meer in actie zou komen. Tijdens zijn rentree in 2015 verraste Benoit met een TKO overwinning in de tweede ronde tegen Sergio Pettis. Benoit zorgde vervolgens voor veel controverse door Pettis zonder reden een schop na te geven. Benoit zou zich hier later voor verontschuldigen. Eind 2015 ging het vervolgens mis voor Benoit. In Australië werd verloren van Ben Nguyen vroeg in de eerste ronde via Rear Naked Choke Submission. Vervolgens zou Benoit zich revancheren halverwege 2016 met een zeer controversiële Split Decision overwinning tegen Fredy Serrano. Maar in zijn daarop volgende partij kwam Benoit ditmaal zelf te kort via Split Decision. De Mexicaan Brandon Moreno wist in een close gevecht de overwinning te pakken. Benoit keerde vervolgens pas in November 2017 terug tijdens UFC Sydney tegen Ashkan Mokhtarian. Benoit won het gevecht via een Headkick KO in de derde ronde.

Embed from Getty Images

Roberto Sanchez (MMA 8-1/UFC 1-1) vecht sinds Augustus 2017 voor de UFC. Sanchez maakte zijn Pro-MMA debuut in 2015 voor de Legacy FC promotie. In een tijdsbestek van iets meer dan een jaar wist Sanchez vijfmaal te winnen in vijf gevechten. Vier van die vijf gevechten werden beslist via Submission. Door de fusie tussen de RFA en Legacy FC, kwam Sanchez vervolgens uit voor het nieuwe en hoog aangeschreven LFA. Sanchez won tijdens het Main Event van LFA 7 van Klayton Mai via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Hierdoor mocht Sanchez het drie maanden later opnemen tegen Jerome Rivera voor de allereerste LFA Flyweight titel. Ook dit was een prooi voor Sanchez. Sanchez won in de derde ronde via een Armbar Submission. Roberto Sanchez kreeg vervolgens een contract bij de UFC aangeboden en mocht het tijdens UFC Mexico City opnemen tegen de eveneens ongeslagen Joseph Morales. Sanchez begon sterk, maar Morales nam over en wist Sanchez via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde te stoppen. Sanchez wist uiteindelijk in zijn tweede UFC gevecht wél de winst te pakken. Tijdens UFC Austin nam hij het op tegen naamgenoot Joby Sanchez. Via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde pakte Roberto de overwinning.

Embed from Getty Images

Charles Byrd vs. Darren Stewart

Charles Byrd (MMA 10-4/UFC 1-0) vecht sinds 2009 in het Pro-MMA circuit. De man uit Arlington, Texas kwam in het begin van zijn carrière uit voor de Legacy FC organisatie waar hij goede prestaties afwisselde met mindere. Byrd versloeg in 2016 Quentin Henry via KO in de eerste ronde op de Legacy FC 57 card. De UFC was onder de indruk en nodigde Byrd uit om mee te doen aan de eerste week van de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Byrd zou het opnemen tegen Justin Jones, maar die viel vlak voor aanvang geblesseerd uit waarna Jamie Pickett als vervanger werd opgeroepen. Na een zeer moeilijk begin wist Byrd het gevecht vlak voor het einde van de eerste ronde via Arm-Triangle Choke Submission te beslissen. Dana White was niet erg onder de indruk en besloot Byrd geen contract te geven. Byrd kreeg vervolgens een herkansing vijf weken later tegen Randall Wallace. Ook ditmaal won Byrd. Hij versloeg Wallace via Rear Naked Choke Submission in de tweede ronde. Dana White ging ditmaal wél overstag en beloonde Byrd met een UFC contract. Byrd maakte zijn UFC debuut in Londen tegen John Phillips. Byrd vocht sterk en won via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde.

Embed from Getty Images

Darren Stewart (MMA 8-3-0-1/UFC 1-3-0-1) is een Engelse vechter die van de Cage Warriors FC organisatie in 2016 de overstap maakte naar de UFC. Stewart won zijn vier partijen in de Cage Warriors FC organisatie allemaal via TKO, waarvan drie in de eerste ronde. Stewart is de Killacam Fight Night kampioen, een organisatie waar hij in 2015 tweemaal voor vocht. Stewart vocht tijdens zijn UFC debuut tegen Francimar Barroso. Stewart besliste het gevecht vroeg in de eerste ronde via TKO. Echter werd een aantal dagen later het gevecht omgezet in een No Contest nadat beelden uitwezen dat Stewart zijn tegenstander per ongeluk raakte met een kopstoot tegen de oogkas aan. Hier kon Stewart volgens de officials zijn voordeel uit halen en het gevecht naar zich toe trekken. Hierdoor gingen beide mannen in Londen in 2017 op herhaling. Ditmaal moesten de judges eraan te pas komen. Die zagen het gevecht unaniem voor Barroso, waardoor Stewart nog steeds moest wachten op zijn eerste overwinning in de Octagon. En deze overwinning laat nog altijd op zich wachten. Ook in zijn derde gevecht voor de UFC wist Stewart niet te overtuigen. Tijdens UFC Norfolk ging het in de eerste ronde mis tegen Karl Roberson. De Amerikaan wist via Rear Naked Choke Submission in de eerste ronde Stewart te finishen. Stewart keerde vervolgens terug in de Octagon op short notice in December 2017 tijdens UFC Winnipeg tegen Julian Marquez. In een gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Stewart via TKO in de tweede ronde. Stewart kreeg nog één kans van de UFC tijdens UFC Liverpool in Mei 2018 tegen Eric Spicely. Stewart greep deze kans en pakte ook nog eens via TKO in de tweede ronde de Performance of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Frank Camacho vs. Geoff Neal

Frank Camacho (MMA 21-6/UFC 1-2) maakte op short notice in Juni dit jaar zijn UFC debuut. Het was voor Camacho niet de eerste maal dat hij in aanraking kwam met de UFC. In 2012 deed hij namelijk mee aan het zestiende seizoen van de Ultimate Fighter. Camacho’s pech was dat hij het in de eliminatieronde moest opnemen tegen (een inmiddels niet meer weg te denken vechter in de UFC) Neil Magny. Magny won het competitief gevecht na drie rondes via Unanimous Decision waarna Camacho naar huis kon gaan. Camacho wist zich vervolgens in de Pacific X-Treme Combat organisatie op te werken als een van de beste vechters binnen de organisatie. Onder meer huidig UFC Welterweight vechter Keita Nakamura werd verslagen. Camacho behaalde in 2015 de Lightweight titel door Tyrone Jones te verslaan. Hij zou de titel echter nooit verdedigen en een gewichtsklasse omhoog gaan. Tijdens zijn laatste gevecht voor de PXC organisatie verloor Camacho waarna hij zijn heil zocht bij de Rites of Passage organisatie in zijn woonplaats Saipan. Daar wist Camacho twee gevechten te winnen. Waarna hij door de UFC werd getekend en mocht invallen voor de geblesseerde Jonathan Meunier tegen Li Jingliang. In een zeer attractief gevecht dat door de UFC werd beloond met de Fight of the Night bonus verloor Camacho van Jingliang via Unanimous Decision. Daarna nam Camacho het op tegen Damien Brown. Opnieuw moest een beslissing van de jury de doorslag geven en deze keer was het Camacho die aan het langste eind trok via een Split Decision. Wederom pakte Camacho net als in zijn UFC debuut de Fight of the Night bonus. Camacho werd vervolgens tijdens UFC Charlotte gekoppeld aan Drew Dober. Camacho verloor via Unanimous Decision, maar pakte wederom de Fight of the Night bonus.

Embed from Getty Images

Geoff Neal (MMA 9-2/UFC 1-0) vocht zijn eerste MMA Amateur partij in 2010. Nadat hij 7 partijen op amateur niveau had gevochten en er daarvan 6 won, vond Neal het tijd om over te stappen naar de professionals. Zo debuteerde hij 2012 en wist direct te imponeren door zijn tegenstander David McAfee te verslaan via een Rear Naked Choke Submission. Neal vocht voor diverse organisaties waaronder LFA en wist een record op te bouwen van 7 overwinningen en 2 verliespartijen voordat hij werd uitgenodigd voor de Dana White’s Tuesday Night Contender Series. Neal, die als bijnaam “Handz of Steel” heeft won zijn partij voor de ogen van Dana White vrij eenvoudig en wist onder de 2 minuten LFA vechter Chase Waldon te verslaan via TKO. Het was voor Neal zijn vijfde overwinning via KO/TKO. Neal kreeg een contract aangeboden en debuteerde voor de UFC tijdens UFC Austin in Februari 2018 tegen Brian Camozzi. Neal versloeg Camozzi via een Bulldog Choke Submission in de tweede ronde.

Embed from Getty Images

Blijf MMA DNA volgen voor het laatste MMA nieuws uit binnen-en buitenland.

Comments are closed.

Translate »